Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
02-08-2015 16:05

Μεθενίτη, Καραγκούνη και Κούρδογλου, Ματιάδη στον τελικό

Στον μεγάλο τελικό των γυναικών του 3ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015, προκρίθηκαν οι Μεθενίτη Π. / Καραγκούνη Π. και Κούρδογλου Μ. /Ματιάδη Β. μετά από συγκλονιστικούς ημιτελικούς, στα μαγευτικά Μάταλα.
Με «όπλο» την… τρελή ενέργεια του ιστορικού τουρνουά των Ματάλων, που φέτος συμπληρώνει τα 10 χρόνια από την έναρξη του θεσμού, οι Πηγιάννα Μεθενίτη / Πένυ Καραγκούνη και οι Μάρθα Κούρδογλου  / Βάσω Ματιάδη προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που έχει οριστεί για σήμερα στις 7μ.μ..

Τα δύο ζευγάρια που από χθες είχαν «κλείσει» θέση για τα ημιτελικά, εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των αντιπάλων τους από τους πρωινούς αγώνες και πήραν το εισιτήριο για τον αποψινό τελικό. Πρώτες «τσέκαραν» τα εισιτήριά τους οι Μεθενίτη Π./ Καραγκούνη Π. που επικράτησαν των Κουμβάκη Α./ Γεωργοπούλου Α. με 2-0 σετ (21-12, 21-12) και θα διεκδικήσουν σήμερα την κατάκτηση του 2ου τίτλου σε τουρνουά Masters μετά την Σκόπελο.
Στον άλλον ημιτελικό οι Κούρδογλου Μ./ Ματιάδη Β., πανηγύρισαν την πρώτη τους πρόκριση σε τελικό τουρνουά Masters, και μάλιστα κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης τις Τσοπούλου Κ./ Παρασκάκη Γ. με 2-1 σετ. Οι πολύ σκληρές για να πεθάνουν, Μάρθα και Βάσω, αν και έχασαν το πρώτο σετ από τις κατόχους του 1ου φετινού τουρνουά Masters στην Καρδία Θεσσαλονίκης με 15-21, στη συνέχεια με επιμονή και υπομονή και μαχητική καρδιά κατέκτησαν το δεύτερο 21-18 και στο τάι μπρέικ φάνηκε πως τίποτα δεν ήταν ικανό να τους στερήσει αυτή τη νίκη, και το κατέκτησαν με 15-9!

Η Βασίλισσα του… φιλέ, Πέννυ Καραγκούνη, μιλώντας στο volleyball.gr, τόνισε με νόημα: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά σε κάποια ματς που είχαμε και ήταν στα μέτρα μας. Χθες το βράδυ αντιμετωπίσαμε τις Παρασκάκη / Τσοπούλου που είναι ένα από τα πιο δυνατά δίδυμα και πετύχαμε μια σχετικά εύκολη νίκη, η οποία μας έφερε απευθείας στα ημιτελικά. Η νίκη αυτή ανέβασε την ψυχολογία μας και με… φόρα από χθες πήραμε σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε».
Ενόψει του μεγάλου τελικού, η διεθνής μπλοκέρ σημείωσε: «Ο τελικός είναι πάντα ένα παιχνίδι, όπου όλα μπορεί να γίνουν. Τα κορίτσια που προκρίθηκαν είναι μια πολύ καλή, αξιόμαχη και ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού από την αρχή και ευελπιστούμε στην κατάκτηση του 2ου Masters».
Στη συνέχεια η Βασίλισσα των Ματάλων, Βάσω Ματιάδη, υποστήριξε: «Είναι η πρώτης μας φορά σε τελικό τουρνουά Masters και προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που το πετύχαμε εδώ στα Μάταλα, όπου και πριν από δύο χρόνια το είχα κατακτήσει με διαφορετική συμπαίκτρια. Από την αρχή των Masters φέτος με την Μάρθα είχαμε μια καλή πορεία και τελικά μετά από μεγάλη προσπάθεια τα καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό. Δεν τα παρατάμε ποτέ. Όταν έχεις δουλέψει πολύ και είσαι καλά με τον συμπαίκτη σου αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».
Και πρόσθεσε: «Πάντα όταν πετυχαίνεις έναν στόχο, θέτεις τον επόμενο. Είναι ο 10ος χρόνος που γίνεται αυτή διοργάνωση, η οποία είναι από τις αγαπημένες μου και είναι πολύ ωραίο για κάποιον να ζει αυτήν την εμπειρία! Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας στήριξαν και τους προπονητές μας Φερνάντο Μπιλλήρη και Παναγιώτη Ζακυνθινό για την επιμονή και την υπομονή τους».

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Κυρίως Ταμπλό των γυναικών