Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
06-07-2014 10:48

Γνωρίστε την εθνική νεανίδων Παρισάκη, Μαναβή

Η Εθνική νεανίδων, Παρισάκη και Μαναβή, συμμετέχουν στο Μάστερ της Καρδίας στη Θεσσαλονίκη.

Ποιες είναι όμως η Ιωάννα Παρισάκη και η Δήμητρα Μαναβή;

Η Ιωάννα Παρισάκη, είναι 18 ετών και γεννήθηκε στο Βόλο, ξεκίνησε το βόλεϊ σάλας τέλη Δευτέρας γυμνασίου σαν ακραία, αγωνιζόμενη στην Αργώ Βόλου. Στην Εθνική Νεανίδων Κ19 είναι μαζί με την Δήμητρα Μαναβή και προπονείται ατομικά στο Βόλο με τον Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Η Δήμητρα Μαναβή γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1997 στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε Πέμπτη δημοτικού στη σάλα, έχει αγωνιστεί στο Πειραματικό, στον Άρη και στο Ναύαρχο Βότση. Ξεκίνησε το μπιτς βόλεϊ 6η δημοτικού με προπονητής τον Παναγιώτη Μούρτζιο.

Η Ιωάννα συνάντησε τη Δήμητρα για πρώτη φορά μόλις πέρσι καθώς ήταν μέλη του Εθνικού σχεδιασμού κι από τότε έγιναν αχώριστες εντός κι εκτός γηπέδου καθώς ταίριαξαν σα χαρακτήρες αλλά και αγωνιστικά. Μαζί συμμετείχαν στα Κ19 και πέρσι πήραν το Βαλκανικό Κ20 στην Αλβανία.

Με την ένταξή τους στην Εθνική ομάδα αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις τους αλλά είναι κάτι που τους αρέσει και θα ήθελαν στο μέλλον να εντάξουν το μπιτς βόλεϊ περισσότερο στο χρόνο τους.

Θαυμάστριες των Καραντάσιου και Κουτρουμανίδου θα ήθελαν πάρα πολύ να μπορέσουν να τους μοιάσουν μια μέρα και γι’ αυτό δουλεύουν σκληρά.

Φέτος συμμετέχουν πρώτη φορά στα Μάστερ: «Είναι πολύ ωραία διοργάνωση, είναι η πρώτη μου φορά που αγωνίζομαι στα Μάστερ κι είναι ξεχωριστή εμπειρία. Η πρώτη επαφή με το Μπιτς βόλεϊ ήταν τηλεοπτική, έβλεπα τους αγώνες και την Βασιλική Καραντάσιου και μου άρεσε. Βοήθησε σε αυτό κι ο Παναγιώτης που με προπονούσε από μικρή και συνέχισα», λέει η Δήμητρα.

Πολλά τα σχέδια για το άμεσο μέλλον, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 στην Κύπρο βρίσκεται μπροστά, το Πανευρωπαϊκό νεανίδων Ιταλίας, ίσως αγωνιστούν στην Τουρκιά στο Πανευρωπαϊκό αλλά και στην Πορτογαλία, ωστόσο οι ημερομηνίες συμπίπτουν με τα τελικά των Μάστερ και αν πάνε καλά στα Μάστερ θα ακολουθήσουν την πορεία τους.

«Κάναμε καλό ξεκίνημα κι είμαστε αρκετά ευχαριστημένες και θα θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι», λέει η Ιωάννα και συνεχίζει. «Για όλα αυτά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν και τους προπονητές μας Σταθόπουλο και Μούρτζιο».