Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
12-02-2014 16:57

Θ. Τερζής: «Αποτυχία αν δεν πάμε τελικό»

Έθεσε ως πρώτο στόχο την είσοδο στον τελικό και την κατάκτηση της κούπας. Μίλησε για την Εθνική ομάδα και τον προγραμματισμό που δεν υπάρχει, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του, Δημήτρη Παλιόπορτα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απώλεια των δύο φετινών τροπαίων του Κυπέλλου και του League Cup που «ταρακούνησαν» την ομάδα.

Ο πασέρ του Φοίνικα, Θάνος Τερζής, περί ου ο λόγος, «πάσαρε» εξαιρετικά «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova ανοίγοντας τα χαρτιά του για όλα και για όλους. Είπε λοιπόν ο Τερζής.

Για τη νίκη επί της Παναχαϊκής: 
Θέλαμε ν' ανακάμψουμε μετά από μια κακή περίοδο. Είχαμε δύο στόχους και τους χάσαμε σε διάστημα δέκα ημερών. Θέλαμε να επιστρέψουμε δυναμικά με την Παναχαϊκή και το καταφέραμε. Ξέραμε πως είναι μια πολύ δύσκολη έδρα με οπαδούς. Ήταν κομβικό παιχνίδι εκτός έδρας μιας και πολλές ομάδες έχασαν εκεί βαθμούς, όπως ο Ολυμπιακός. Πήραμε αποτέλεσμα πιο εύκολα απ' ότι περιμέναμε.

Για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος: Κάθε ομάδα δουλεύει παιχνίδι με παιχνίδι. Όλοι κοιτούν τα παιχνίδια που απομένουν. Εμείς στον δεύτερο γύρο έχουμε περισσότερα παιχνίδια εντός έδρας. Έχουμε δύο ματς με ΑΕΚ και Αλεξανδρούπολη εκτός έδρας και θεωρώ πως αν τα πάρουμε θα κατακτήσουμε την πρώτη θέση.

Για Τόρες: 
Είναι πολύ καλός κοντά στον φιλέ, έχει διαφορετικό ταβάνι, είναι πολύ δύσκολο να τον κόψεις. Με την εμπειρία του μπορεί και διαβάζει το παιχνίδι και είναι εκεί που πρέπει όταν πρέπει.

Για την απώλεια του Λιγκ Καπ: 
Μας κόστισε περισσότερο το Λιγκ Καπ απ' ότι το Κύπελλο. Απουσία του Ολυμπιακού πιστέψαμε πως μπορούμε να το κατακτήσουμε. Μετά την ήττα της Αλεξανδρούπολης το πιστέψαμε περισσότερο αλλά η ΑΕΚ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Εμείς υστερήσαμε άσχετα αν τα παιδιά της ΑΕΚ έπαιξαν σπουδαία. Πιθανώς και να υποτιμήσαμε την ΑΕΚ. Η δική μας απόδοση δεν ήταν όμως σε υψηλά επίπεδα και οι ξένοι δεν μας βοήθησαν μιας και απουσίαζαν στα δύο τελευταία σετ. Θέλαμε το Κύπελλο για την διοίκηση και τον κόσμο της Σύρου.

Για το αν δέχονται πίεση: 
Όχι δεν είχαμε πίεση από τον κόσμο ή την διοίκηση. Οι άνθρωποι εκεί δουλεύουν σε οικογενειακό επίπεδο. Ευχαριστιούνται το βόλει. Απλά θέλαμε αυτό το Κύπελλο για την συνέχεια και για να δώσουμε την χαρά στον κόσμο του νησιού.

Για την απώλεια Κυπέλλου: 
Σε δέκα μέρες κρίθηκαν δύο τίτλοι που τους θέλαμε. Στο φετινό πρωτάθλημα κάποιες ομάδες ταιριάζουν. Μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό γιατί παίζει σαν κι εμάς. Απλά δεν ήμασταν πάλι σε καλή μέρα, όπως και οι ξένοι μας που είναι βαρόμετρο. Ο Ντιάτσκοφ είναι βαρόμετρο, πολύ καλός επιθετικός, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κι ένα δεύτερο πλάνο. Τώρα μπαίνει ο Ηλίας (Λάππας) που είναι έμπειρος και θεωρώ πως θα πάμε καλύτερα. Δείχνουμε με τον Ηλία σταθερότεροι στην υποδοχή και έτσι και η δική μου η δουλειά γίνεται πιο εύκολη.

Για την εμφάνιση του Λένα: 
Τον θυμάμαι από τις Εθνικές Παίδων και Εφήβων, γνωρίζει το άθλημα. Δεν περίμενα να παίξει τόσο καλά. Εμείς παλεύαμε δύο ματς να πιάσουμε τον Γιορντάνοφ και εκείνος του έκανε δύο μπλοκ.

Για το θαύμα της Κηφισιάς: 
Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό, το ξέραμε. Αλλά με τις απουσίες της ήταν διαφορετικά. Μπορεί να πλήρωσε ο Ολυμπιακός την υπεροψία του. Η Κηφισιά είναι μια ομάδα που φέρνει το παιχνίδι στην πίσω ζώνη. Παίζει γρήγορα και προσπαθεί να παίξει άμυνα. Με καλό σέρβις χαλάει την υποδοχή και πιάνει μπλοκ. Πιστεύω πως με αυτή την νίκη έκανε βήμα μεγάλο για τετράδα. Έχει βατό πρόγραμμα και είναι πολύ κοντά.

Για τους στόχους του Φοίνικα: 
Μετά τα πρώτα παιχνίδια οι ομάδες πρέπει να ξεκαθαρίζουν τους στόχους του. Εμείς έπρεπε να το κάνουμε νωρίτερα. Έπρεπε να πούμε πως θα ήταν αποτυχία να χάσουμε το Λιγκ Καπ για να είναι αποτυχία όταν το χάναμε. Δεν παίρνουμε άδεια για να μιλήσουμε για στόχους. Ο κόουτς Ανδρεόπουλος έχει μια φιλοσοφία να μην πιέζει τους παίκτες. Ο αθλητής που έχει στόχους θέλει να τους δείξει και δεν μπορεί να το κρύψει. Φυσικά και θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα. Γι' αυτό ήρθα στη Σύρο γιατί ήξερα πως η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Θεωρώ πως θα είναι αποτυχία για μένα αν δεν μπούμε στον τελικό. Θέλουμε για τον πρόεδρο και τον κόσμο να φέρουμε τους τελικούς στην Σύρο και πάλι μετά από δύο χρόνια.

Για τον πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα: 
Ζει για το άθλημα αυτό, του αρέσει πολύ, έρχεται κάθε μέρα στο γήπεδο, να δει να μας χαιρετήσει, δεν είναι καθόλου πιεστικός. Θέλουμε να κτυπήσουμε το πρωτάθλημα για τους εαυτούς μας τους ίδιους και για όλους αυτούς που τρέχουν την ομάδα σ' ένα νησί που ζει γι' αυτή την ομάδα.

Δ. Παλιόπορτας: "Με αντριλίκι την κούπα" 

Στο σημείο αυτό παρενέβη τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Παλιόπορτας ο οποίος μίλησε για την πορεία της ομάδας:

Είδα από την τηλεόραση το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Σίγουρα τα παιδιά μπορούν ακόμη καλύτερα. Η γεύση της νίκης είναι γλυκιά και μας δίνει αέρα. Απλά πρέπει να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Όλα τα ματς είναι σημαντικά αλλά έχουμε δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και Αλεξανδρούπολη που είναι σαν τελικοί. Όπως πάει τώρα το όλο θέμα σκοπός είναι να μείνουμε τετράδα. Μετά από εκεί με φιλότιμο και συγκέντρωση εγωισμό και αντριλίκι θα πρέπει να πάρουν για πάρτη τους την κούπα του πρωταθλήματος. Άσχετα τι θέλει να πει ο προπονητής εκείνοι που παίζουν θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Με λίγο εγωισμό θα μπορέσουν να σηκώσουν την κούπα. Δεν υπάρχει πισογύρισμα. Ο Τερζής και ο Λάππας ανήκουν στην δύναμη της Πυροσβεστικής του νησιού. Θα μείνουν Συριανοί. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα και το δείχνει το γεγονός ότι δεν κάναμε αλλαγές στην ομάδα την μεταγραφική περίοδο. Ο Ανδρεόπουλος δεν μιλά για στόχους αλλά προσπαθεί να τους πετύχει.
 
Στην συνέχεια ο Θάνος Τερζής αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα, στον Ανδρεόπουλο και στην Εθνική ομάδα.

Για το επίπεδο της Volleyleague: 
Ήρθαν κάποιοι ξένοι που ανέβασαν το επίπεδο. Έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι εκπλήξεις δείχνουν πως κάποιες ομάδες δεν έχουν σταθερότητα. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δεν είναι ο περυσινός που έχασε πέυσι μόνο στο Βραχ'άτι. Θα γίνει μάχη για όλες τις θέσεις. Υπάρχει ανταγωνισμός και αυτό είναι θετικό. Οι ομάδες όμως παίζουν με 8-9 παίκτες και κάνουν κάποιες κοιλιές, υπάρχει κούραση. Δίνονται όμως ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά.

Για τον Ανδρεόπουλο:
 
Του αρέσει πολύ η δουλειά και επιμένει σε αυτή. Επιμένει στις ώρες στο γήπεδο και στο βίντεο. Είναι παρορμητικός και στηρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του. Έχει και κοντά και μακριά τον παίκτη. Αν χρειαστεί θα κάνει την αναμπουμπούλα για να γυρίσει το παιχνίδι. Έπαιξε χρόνια πασαδόρος και σκέφτεται έτσι αν και προσπαθεί να το κρατήσει για τον εαυτό του.   
Αν θέλει να γίνει προπονητής: Μου αρέσει το άθλημα, έχω τελειώσει την Γυμναστική Ακαδημία και θα ήθελα καταρχήν να δουλέψω με παιδιά. Μετά θα δούμε.

Για την Εθνική Ομάδα:
 
Ήθελα να φορέσω την φανέλα της Εθνικής, είναι στόχος κάθε αθλητή. Είναι η βιτρίνα, δεν έχω πει ποτέ όχι, ούτε θα πω. Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία. Ίσως στις τελευταίες κλήσεις να έπρεπε να παρθούν εκείνοι με την καλύτερη φόρμα για να επιτευχθεί ο στόχος που ήταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο. Η Εθνική δεν έχει επιτυχίες γιατί δεν υπάρχει οργάνωση και ξεκάθαρος στόχος. Πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός με τα παιδιά να είναι όλο το καλοκαίρι εκεί και να δουλεύουν. Να πάμε στο Ευρωπαϊκό Λιγκ για να το πάρουμε. Όταν μαθαίνεις τη νίκη τότε διεκδικείς και το κάτι παραπάνω. Υπάρχουν παιδιά, παιδιά που παίζουν έξω και θα μπορέσουν να φέρουν αποτελέσματα. Λείπει η στόφα του νικητή. Να δουλέψουν χωρίς προβλήματα και με όλα τα εφόδια για να φέρουν αποτελέσματα. Αν κληθώ θα πάω το καλοκαίρι.

Αν θα μείνει την επόμενη περίοδο στην Ελλάδα: 
Θα δούμε μόλις τελειώσει η χρονιά. Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα με καλό οργανωτικό επίπεδο και αγωνιστικό. Το εξωτερικό πάντα υπήρχε στην καριέρα μου και ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγω. Θέλω το πρωτάθλημα και πιστεύω πως μπορώ να το πάρω με την Σύρο.

Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ

Πηγή: Novasports.gr