Εκτυπώστε τη σελίδα
22-10-2020 22:12

Ηρακλής Χαλκίδας: «Δεν έχουμε καμία σχέση με την αποχώρηση του Ηρακλή»

Ο πρόεδρος του συλλόγου του Ηρακλή Χαλκίδας Γιώργος Χριστόπουλος αποκαλύπτει τους λόγους της αποχώρησης της ομάδας του από τη Volley League πριν δύο χρόνια.
Ο πρόεδρος του Ηρακλή Χαλκίδας Γιώργος Χριστόπουλος λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα του από την επαγγελματική κατηγορία. Τονίζει πως το ζήτημα ήταν καθαρά εσωτερικό και είχε να κάνει με την απόκρυψη των οικονομικών και νομικών στοιχείων από την προηγούμενη διοίκηση και δε μπορεί να γίνει σύγκριση από τα όσα έγιναν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

«Με αφορμή την απόσυρση της ομάδας βόλεϊ ανδρών του ΤΑΑ Ηρακλή Θεσσαλονίκης από το πρωτάθλημα της Volleyleague 2020-21 διαπίστωσα ότι σε πολλά άρθρα και απόψεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες ενεπλάκη και παραλληλίστηκε και η ομάδα του ΤΑΑ ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας 2018-19 στην οποία ήμουν πρόεδρος. Με αφορμή τη σύγχυση που επικρατεί στο τοπικό και πανελλήνιο αθλητικό γίγνεσθαι όσον αφορά την μη συμμετοχή της ομάδας μας εκείνη την περίοδο 2018-19, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον ξερολισμό και την ρηχότητα της σκέψης πολλών που υιοθετούν αβασάνιστα απόψεις και θέσεις που πασάρονται πολλές φορές με ελαφρά την καρδία από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Η έννοια του διαλόγου έχει καταντήσει παιγνίδι έξω από κάθε λογική, με αποτέλεσμα η ταχύτητα σκέψεων και αποφάσεων να παίρνει τη θέση της αλήθειας που απαιτεί χρόνο, ψάξιμο και υπομονή!», είπε αρχικά ο Γιώργος Χριστόπουλος και στη συνέχεια τα αρχαία ελληνικά είχαν την τιμητική τους:

«Οὔτως ἀταλαίπωρος…»

«…οὔτως ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας καί ἐπί τά ἐτοῖμα μάλλον τρέπονται.» (σ.σ. Δηλαδή οι άνθρωποι δέχονται αβασάνιστα “χωρίς ταλαιπωρία” τα όσα ακούν για τα περασμένα, και δεν κοπιάζουν (οι πολλοί) για την αναζήτηση της αλήθειας αφού στρέφονται προς όσα βρίσκουν έτοιμα (Θουκυδίδης Α’ 20.3)

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και της συγκροτημένης σκέψης πολλών θέλω να ενημερώσω το φίλαθλο κοινό και τους ανθρώπους των ΜΜΕ ότι ποτέ το ΤΑΑ ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας 2018-19 δεν απέσυρε την ομάδα βόλεϊ των ανδρών από το πρωτάθλημα της Volleyleague της αντίστοιχης περιόδου. Αποκλειστικά υπεύθυνο για την μη αδειοδότηση του τμήματος από την ΕΕΑ ήταν το προηγούμενο ΤΑΑ 2017-18 το οποίο εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του απ’ όλο τον σύλλογο και η κοροϊδία του αποκαλύφθηκε ολοκληρωτικά προς γενική έκπληξη όλων μία ημέρα πριν την συνεδρίαση της ΕΕΑ. Το συγκεκριμένο ΤΑΑ 2017-18 βρίσκεται από τότε σε απολογία προς το σύλλογο μέχρι και σήμερα για την διοικητική και οικονομική διάλυση που παρουσίασε στο τμήμα. Μπορεί το παραπάνω να αποτελεί ένα εσωτερικό ζήτημα αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Απλά κανείς μέχρι σήμερα δεν ζήτησε να μάθει και πολλοί αρέσκονται να επιβεβαιώνουν απόψεις, φήμες και δημοσιεύματα χωρίς βαρύτητα αληθείας».

«Μη μένουν ξεκρέμαστοι οι αθλητές»

Σχετικά με τους αθλητές που και τότε είχαν εγκλωβιστεί αλλά εδώ και δύο χρόνια ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ δεν ασχολήθηκαν με το θέμα είπε: «Όσον αφορά το ζήτημα των παικτών πραγματικά είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και θα έπρεπε η εγκύκλιος μεταγραφών της ΕΣΑΠ και όσους εμπλέκονται να προβλέπουν αντίστοιχες περιπτώσεις ώστε να μη μένουν ξεκρέμαστοι οι αθλητές και να τους δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύω ότι και τώρα έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχουν περιθώρια αλλαγών και επιβάλλεται η αποκατάστασής τους.

Όσον αφορά τους Έλληνες και αλλοδαπούς παίκτες που θα αγωνιζόντουσαν με την ομάδα του ΤΑΑ ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας 2018-19 θέλω να σας ενημερώσω ότι από τη στιγμή που δεν πήραμε αδειοδότηση αποτέλεσαν πρώτη προτεραιότητα και άμεσα κάναμε κάθε δυνατή ενέργεια για να τους αποδεσμεύσουμε ώστε να βρουν ομάδα να αγωνιστούν. Και πιστεύω ότι τελικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε αφού όλοι τους βρήκαν ομάδα σε Ελλάδα και εξωτερικό εκτός ενός ο οποίος είχε συνδυάσει την αγωνιστική του καριέρα με την παράλληλη μόνιμη εργασία που είχε στο δημόσιο και αποτελούσε προτεραιότητα για τον ίδιο αφού μέχρι σήμερα συνεχίζει να εργάζεται σε αυτήν τη δημόσια θέση και να μην αγωνίζεται», κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΣ και του ΤΑΑ ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας Γιώργος Χριστόπουλος.