1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-09-2020 12:41

Επιβεβαιώθηκε η Ariake Arena για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021

Ήταν τέλη Μαρτίου, όταν η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή και  ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας αποφάσισαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι λοιπόν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν μεταξύ 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου του 2020,  θα ξεκινήσουν τελικά στις 23 Ιουλίου 2021.


Καθώς 11.000 αθλητές ήταν έτοιμοι να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν ότι αυτή θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι αγώνες αναβάλλονται για άλλο λόγο πέρα των Παγκοσμίων Πολέμων.

Στην τελετή που έγινε στις 23 Ιουλίου, με την αντίστροφη μέτρηση για τη νέα ημερομηνία των Ολυμπιακών, η Γιαπωνέζα αθλήτρια κολύμβησης Ρικάκο Άικι είπε χαρακτηριστικά:

«Φανταστείτε τον κόσμο σε έναν χρόνο από τώρα. Πόσο υπέροχο θα είναι να δούμε την κουρτίνα να ανοίγει την αυλαία των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Αυτήν τη στιγμή ζούμε σε έναν κόσμο με τα πάνω και τα κάτω του. Ειλικρινά, ελπίζω η ειρήνη και η ηρεμία της καθημερινής ζωής να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό».

Βέβαια η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ένα άδειο Εθνικό Στάδιο, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα απαγόρευσαν τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού ατόμων. Εφόσον τελικά οριστικοποιήθηκε, πως αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί το 2021, ανακοινώθηκαν στη συνέχεια και τα στάδια που θα το φιλοξενήσουν.

Το στάδιο του βόλεϊ

Ένα από αυτά είναι και το Ariake Arena, το οποίο θα είναι το γήπεδο του βόλεϊ για τους Ολυμπιακούς και της καλαθοσφαίρισης για τους Παραολυμπιακούς.

Οι εργασίες για το νεόδμητο στάδιο ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2019. Στο κοινό παραδόθηκε το Φεβρουάριο του 2020 και έχει δυνατότητα την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων να φιλοξενήσει 15.000 θεατές.

Το έργο κόστισε συνολικά 336 εκατ. ευρώ, ενώ μετά τους Ολυμπιακούς θα γίνει κέντρο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού για το Τόκιο.Όσο για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.

Θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2022, όπως ήταν προγραμματισμένο και θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στην κινεζική πρωτεύουσα. Νορβηγία, Γερμανία, ΗΠΑ και Καναδάς είναι οι επικρατέστερες χώρες στο στοίχημα της bwin για την κατάκτηση χρυσών μεταλλίων.

Στατιστικά οι χώρες αυτέ ς βρίσκονται στην κορυφαία 5αδα χρυσών σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, με τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ να μετράνε 132 και 105 αντίστοιχα.

Μαζί με την Αυστρία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, πλέον ουσιαστικά Ρωσία, αποτελούν τις «χρυσές» χώρες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Βέβαια θερινοί και χειμερινοί αγώνες θα διεξαχθούν εφόσον η πανδημία υποχωρήσει και γι’ αυτό ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι καθοριστικός σε όλα τα επίπεδα.

Πάντως, το Τόκιο δηλώνει πανέτοιμο να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ολοκληρώσει πολύ πριν την εμφάνιση του κορονοϊού, όλα τα απαραίτητα έργα αθλητικών και άλλων υποδομών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.