1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-04-2020 17:35

Συγκλονίζει ο πρόεδρος παραπληγικών: Αφήνουμε τα κλειδιά έξω από το σπίτι

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής μιλά στο ethnos.gr και ρίχνει «γροθιά στο στομάχι» για τα προβλήματα των ανθρώπων με βαριά αναπηρία

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε δισεκατομμύρια ανθρώπους στην καραντίνα όμως υπάρχουν και οι άνθρωποι που όλη τους τη ζωή την περνούν στην καραντίνα. Είναι συμπολίτες μας με βαριά κινητικά προβλήματα που ζουν μία ζωή στην απομόνωση και στο περιθώριο.

Η ερημιά και η απομόνωση είναι η καθημερινή πραγματικότητα για όλη τους τη ζωή. Τώρα που βλέπουν όλη την κοινωνία να οδηγείται στην καραντίνα στέλνουν τα δικά τους δυνατά μηνύματα ζωής. Δίνουν κουράγιο στους αρτιμελείς για να αντέξουν αλλά εκφράζουν και τα νέα προβλήματα που προστέθηκαν στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν.

Οι ανασφάλειες διογκώνονται, οι ανησυχίες πολλαπλασιάζονται. Το μυαλό τρέχει. Αναζητούν την ελπίδα και ένα στήριγμα από την κοινωνία πρόνοιας αλλά και όλους εμάς τους αρτιμελείς που εν τέλει... νομίζουμε πως έχουμε προβλήματα.

Το πιο ανατριχιαστικό είναι πως σχεδόν όλοι οι άνθρωποι με βαριά κινητικά προβλήματα είναι πεπεισμένοι πως εάν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο θα είναι τα πρώτα εύκολα θύματα της πανδημίας αλλά και του συστήματος υγείας που δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη νοσηλεία τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ethnos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.