1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-04-2020 18:45

Κορονοϊός: Στους 50 οι νεκροί στη χώρα, 81 νέα κρούσματα, 1415 συνολικά

Στους 50 έφτασε ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, σύμφωνα με τον λοιμοξιολόγο και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ΣωτήρηΤσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 1415, ενώ 90 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι,. 6 ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 7.350 εργαστηριακά τεστ.

Αναφορικά με το θέμα της χρήσης μασκών από τον γενικό πληθυσμό ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: "Ο ΠΟΥ έχει πει μόνο τα άτομα με συμπτώματα και οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να φορούν μάσκες. Υπάρχει διχογνωμία καθώς κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτήν την πανδημία. Είναι η πανδημία των αβεβαιοτήτων. Σε μέρη της Ασίας κάποιοι ενθαρρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκες.

Εμείς είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας, που δεν μπορεί 100% να τεκμηριωθεί. Το μέγιστο όφελος είναι στους επαγγελματίες της υγείας μας. Αν όλοι τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις δεν θα χρειαζόταν να τις φοράμε".Αναφορικά με κάποια ερωτήματα που ετέθησαν για την καταγραφή των θανάτων και αν τους καταγράφονται όλοι, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: Δεν φοβάμαστε την αλήθεια. Η καταγραφή των θανάτων γίνεται από τα ληξιαρχεία της χώρας.

Σε μια συγκινητική στιγμή των δηλώσεων, ο λοιμωξιολόγος τόνισε τις προσωπικές ευχαριστίες ονομαστικά, σε κάποιους από τους ασθενείς που επισκέφθηκε: "Τον Ιωσήφ, την Κωσταντίνα, τον Δημήτρη, την Ελένη, τον Παναγιώτη, τη Μαρια, τον Αναστάση, την Κατερινα, τον κυρ-Νικο, τη Γεωργια, τη Βιολέτα και την Ελένη που είναι έγκυος. Γρήγορα περαστικά προς όλους". Εξέφρασε δε επίσης ονομαστικά ένα τεράστιο ευχαριστώ και στους υγειονομικούς.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι είναι διαφορετικό το τι θα αφήσει σε κάποιον ο ιός σαν υπόλειμμα αν νοσήσει σοβαρά από το αν την περάσεις πολύ ήπια. "Γνωρίζω για 2 δημοσιεύσεις που έδειξαν σημαντικά υπολείμματα στους πνεύμονες ασθενών. Είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα" είπε.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για αυστηρό ύφος. "Τη στιγμή που οι περισσότεροι μενουμε σπίτι, κάποιοι αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτή τη μικρή μειοψηφία. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν. Ευγνωμονούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Προειδοποιούμε τους αδιάφορους ότι δεν θα ανεχθούμε τη ανεύθυνη στάση τους.

Δεν είναι θέμα μαγκιάς αλλά θέμα ευθύνης. Προσωπικά δεν θα κάνω βήμα πίσω" είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα.

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.