1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-03-2020 00:30

Καραμπέτσος: «Μένουμε στην εντατική και μελετάμε σενάρια σωτηρίας του βόλεϊ»

Καλεσμένος στην εκπομπή του SDNA VOLLEYTIME με παρουσιαστή τον Βασίλη Βεργή και τον συνάδελφο Κώστα Ασημακόπουλο ήταν ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι δύσκολη, όχι μόνο για το Ελληνικό Βόλεϊ αλλά και για όλο το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Όμως τόνισε πως οφείλουμε να σταθούμε όλοι όρθιοι, δίνοντας αισιόδοξη νότα πάντα σε συνεργασία με την αθλητική ηγεσία και τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

«Το βάρος όλο θα πέσει στην ομοσπονδία για να πάρει τις αποφάσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Αυγενάκη, που επεξεργάζεται την τροποποίηση του νόμου για τις προκηρύξεις. Μόλις γίνει αυτό τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις τις αρμόδιας επιτροπής και το πού θα φτάσει η κατάσταση με τον ιό. Πάνω που βγάλαμε το βόλεϊ από την εντατική, μάλλον θα το ξαναβάλουμε εκεί. Όσον αφορά την συνέχεια των πρωταθλημάτων, εάν μας δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι κανονικές σεζόν τότε η πρώτη μου σκέψη είναι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, να γίνουν σε μορφή final-4» σημείωσε ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα: «Τα αναπτυξιακά έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι έφηβοι και οι νεάνιδες έχουν τελειώσει και απομένει η τελική φάση. Τα αναπτυξιακά έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί από τα αποτελέσματα κρίνεται το μέλλον των παιδιών. Μόνο οι Κορασίδες και οι Παίδες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Για τη Volleyleague γυναικών και για την ένταξη των αθλητριών στο καθεστώς των 800 ευρώ, έχει τεθεί υπόψιν του υπουργού κ. Αυγενάκη».

Για τις Εθνικές ομάδες: «Ό,τι έχει σχέση με αναπτυξιακές ηλικίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το Silver League κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνουν. Πιθανόν θα γίνουν τα προκριματικά ευρωπαϊκού που αρχίζουν 16 Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση την 1η Ιουλίου το αργότερο, θα πρέπει να μπουν οι ομάδες σε φάση προετοιμασίας».

Για τις χορηγίες: «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε στο επίπεδο το φτάσαμε, αν και είναι πολύ δύσκολο».

Για τα οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνται: «Αν το πρόβλημα συνεχιστεί άλλους δύο μήνες θα πάμε πίσω δύο χρόνια στο οικονομικό. Κάθε χρόνο μειώνουμε τα έξοδα αρκετά. Είμαστε όμως σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Για φέτος εκτός από τις υποχρεώσεις για τις Εθνικές ομάδες, την ανάπτυξη, τα λειτουργικά έξοδα και την μισθοδοσία έχω διακανονίσει να δώσω ένα εκατομμύριο σε προμηθευτές. Θα έχει μεγάλο πρόβλημα το Βόλεϊ. Ο υπουργός κάνει ό,τι είναι δυνατό να μας βοηθήσει. Χειρότερο από τον κορωνοϊό είναι ότι το βόλεϊ χρωστάει ακόμη 2.500.000 ευρώ περίπου. Ενας να κάνει μία κατάσχεση μας κλείνει το άθλημα. Τρεισήμισι εκατομμύρια χωρίς τα δικαστικά έξοδα κληρονομήσαμε».

Για το μπιτς βόλεϊ: Ευελπιστώ να προλάβουμε τα τουρνουά για το μπιτς βόλεϊ. Έχουμε την τύχη φέτος να έχουμε κλείσει πολλά με κύρια αυτά στη Πλατεία Αριστοτέλους και Συντάγματος».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.