Εκτυπώστε τη σελίδα
09-02-2020 00:57

Επεισοδιακή απόδραση του ΑΟ Θήρας απο τη Νάξο

Δύσκολη αλλά μεγάλη νίκη πέτυχε στο «Ελ Κλάσικο» των Κυκλάδων για την 15η αγωνιστική της Volleyleague γυναικών ο ΑΟ Θήρας, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του Πανναξιακού. ‘Ηταν η 14η νίκη για τις φιλοξενούμενες οι οποίες συνεχίζουν να είναι στον έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Από την άλλη η ομάδα της Νάξου που έχει παράπονα απο την διαιτησία, γνώρισε την 6η της ήττα στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Θέτιδας, έπεσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο παρέμεινε στο -3 από την τετράδα.

Ο αγώνας ήταν ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό ντέρμπι για τρία σετ, με την Σαντορίνη να κάνει 22 λάθη στο 2ο και 3ο σετ επιτρέποντας τον Πανναξιακό να μειώσει σε 1-2, αλλά στο τέταρτο σετ μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά και επικράτησε εύκολα με 11-25.

Παθιασμένη από το πρώτο σετ ήταν η μονομαχία των Κυκλάδων. Ο Πανναξιακός με όπλο το μπλοκ, πήρε δύο φορές προβάδισμα με 9-6 και 11-8 αλλά δεν μπόρεσε να το διατηρήσει, καθώς οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και έκαναν την ανατροπή. Συγκεκριμένα οι παίκτριες του Γκάιτς με σερί 2-6 πέρασαν μπροστά με 13-14 και στη συνέχεια είχαμε διαδοχικές ισοπαλίες αο τις δύο ομάδες μέχρι το 17-17. Η Κουβανή Μεντάρο πήγε στο σερβίς και με τρεις άσσους ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +4 (17-21), ο Πανναξιακός μείωσε από το σερβίς της Γιαννέλου και επιθέσεις της Αμαράλ σε 21-23 αλλά μέχρι εκεί. Ένα καρφί άουτ της Μίλε και ένα λάθος της Λεγκρός , έγειραν τα σετ υπέρ του ΑΟ Θήρας με 21-25.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα και βρέθηκαν ισόπαλες με 10-10. Με δύο άσους της Γιαννέλου και χαμένο σερβίς της Μεντάρο, ο Πανναξιακός ξέφυγε με 14-11. Η ομάδα της Σαντορίνης αντέδρασε καθώς από από το σερβίς της Νογκουέρας και καρφί της Μεντάρο ισοφάρισε σε 14-14. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 17-17. Από την πίεση του σερβίς της Μεντάρο , η Εμμανουηλίδου μπόρεσε να δώσει προβάδισμα με 17-19, ενώ η Μερτέκη στην εξέλιξη έφερε το ματς στο 18-21. Ο παθιασμένος Πανναξιακός δεν παράτησε το ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 22-22 από καρφί αουτ της Χατζηευστρατιάδου. Στη συνέχεια δυο κρίσιμοι πόντοι της Μπρινκμαν κα ένα λάθος των παικτριών του Πανναξιακού, βοήθησαν τις φιλοξενούμενες να «κλειδώσουν» το σετ με 22-25 και να πάρουν προβάδισμα στα σετ με 0-2.

Θρίλερ είχαμε στο τρίτο σετ, καθως η ομάδα της Σαντορίνης προηγήθηκε 21-22, ο Πανναξιακός με την βοήθεια των φιλαθλων του και τα λάθη του ΑΟ Θήρας πέρασε μπροστά με 24-22 με την Γιαννέλου και στην εξέλιξη της φασης απο ασυννενοησία της Νογκουέρας με την Εμμανουηλίδου πήρε το σετ 25-22 και μείωσε σε 1-2

Στο τέταρτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 19-8 υπέρ του ΑΟ Θήρας υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή, επειδή ένα μπουκάλι νερό έπεσε στην ελεύθερη ζώνη του γηπέδου κοντά στον πρώτο διαιτητή. Μόλις σκουπίστηκε το δάπεδο ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Στο ίδιο σημείο του αγώνα αποβλήθηκε από το σετ ο προπονητής του Πανναξιακού Απόστολος Οικονόμου για διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές για προηγούμενη φάση του αγώνα. 

Απο τον ΑΟ Θήρας, Μεντάρο με 21 και Μπρινκμαν με 18 ηταν οι κορυφαίες, απο τον Πανναξιακό ξεχώρισε η Αμαράλ με 16.

Διαιτητές: Βουδούρης, Ράντσιου.

Τα σετ: 1-3 (21-25, 22-25, 25-22, 11-25)

*Οι πόντοι του Πανναξιακού προήλθαν από 5 άσσους, 32 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων και του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 9 άσσους, 62 επιθέσεις και 21 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Οικονόμου): Λιγκρός 9 (9/28 επ.), Μίλεν 9 (6/31 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 41% υπ.-23% άριστες), Αμαραλ 16 (12/29 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 52% υπ.-27% άριστες), Παπαδοπούλου 2 (2/7 επ.), Μαλουσάρη 1 (0/2 επ., 1 μπλοκ), Αργυρίου 6 (3/9 επ., 3 μπλοκ) / Τουλγαρίδου –λ (33% υπ.-11% άριστες), Τζαγκαράκη, Γιαννέλου 3 (0/2 ε., 3 άσσοι).

ΑΟ ΘΗΡΑΣ (Γκάιτς): Μεντάρο 21 (15/37 επ., 6 άσσοι), Μπρίνκμαν 18 (16/34 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 52% υπ.-42% άριστες), Νογκουέρας 1 (1/2 επ.), Χατζηευστρατιάδου 12 (10/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 14 (11/16 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Αρτακιανού –λ (50% υπ.-43% άριστες), Παναγιωτίδου, Καραφουλίδου, Γενιτσαρίδη 1 (1/1 επ., 33% υπ.-33% άριστες).

Απόστολος Οικονόμου (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Καταρχήν συγχαρητήρια στον ΑΟ Θήρας για τη νίκη τους, όπως και για την ευρωπαϊκή του πρόκριση. Για τρία σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Ξέραμε ότι ήταν μία ομάδα ισχυρή επιθετικά, αλλά τους αντιμετωπίσαμε σωστά, τους φέραμε στα μέτρα μας, αλλά τα jump σερβίς των Μεντάρο, Μπρίνκμαν και η επιθετική συνεισφορά των κεντρικών τους, οδήγησε το παιχνίδι προς την πλευρά του ΑΟ Θήρας.

Στο τέταρτο σετ δυστυχώς δεν παίκτηκε βόλεϊ, αλλά όποιος είδε το παιχνίδι κατάλαβε τον λόγο. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στο φετινό πρωτάθλημα και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Καλή ευρωπαϊκή συνέχεια να ευχηθώ στις δύο ελληνικές ομάδες».

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όμως όσα έγιναν εκτός του γηπέδου δεν έχουν θέση στο βόλεϊ. Δεν είναι ποδόσφαιρο το βόλεϊ. Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους στο γήπεδο».

 

 

Σχετικά άρθρα

  • «Έδεσε» στη Σαντορίνη η Ελένη Χαντζή
     Την ακραία, Ελένη Χαντζη ανακοίνωσε και επίσημα ο ΑΟ Θήρας. Η 22 χρόνη (Ιμ80) Πατρινή παίκτρια θα συνεχίσει την καριέρα της στο σύλλογο της Σαντορίνης ερχόμενη απο την Αυστριακή Γκρατς ενω στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα Πάτρας, Αργυρούπολη, Ιωνικό Νίκαιας και στον Αίαντα Ευόσμου
  • ΑΟ Θήρας: Δυνατό κέντρο με Θεοφίλη Χαμαλίδου
     Tην απόκτηση της 24χρονης (1m87) Θεοφίλης Χαμαλίδου που αγωνίζεται στη θέση της κεντρικής και έχει περάσει απο Αίαντα Ευόσμου, Πανναξιακό,  ΑΕΚ Λάρνακας, ανακοίνωσε ο ΑΟ Θήρας.
  • ΑΟ Θήρας: Στήριξη στην Χριστίνα Αδαμοπούλου για τρίτη χρονιά
    Την ανανέωση της συνεργασίας για τρίτη χρονιά με την  Χριστίνα Αδαμοπούλου. Η διοίκηση του ΑΟ Θήρας προχώρησε σε αυτή τη κίνηση, καθώς θέλησε να στηρίξει ψυχολογικά και αγωνιστικά τη 22 χρονη νεαρή ακραία που το περασμένο Μάρτιο είχε υποβλησε αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού.
  • Τα φιλικά του ΑΟ Θήρας στην Αθήνα
    Περιοδεία στην Αθήνα για σειρά φιλικών αγώνων θα κάνει ο ΑΟ Θήρας στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Η ομάδα της Σαντορίνης ανακοίνωσε την διεξαγωγή τριών ματς το τριήμερο 23, 24, 25/9 στην πρωτεύουσα με ΖΑΟΝ, Απολλώνιο, Αιγάλεω αλλα και τις ομάδες του περίφημου τουρνουά «Νομίκεια» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος των Κυκλάδων.
  • «Σάμπα» με την Φερνάντα Μέλο στον Α.Ο. Θήρας
    Η Φερνάντα Μέλο θα είναι η αντικαταστάτρια της Κουβανής Μεντάρο στον ΑΟ Θήρας. Η έμπειρη Βραζιλιάνα διαγώνια είναι 32 ετών, έχει ύψος 1μ80 και την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Κύπρο με τον Παφιακό, όπου έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και διακρίθηκε για την μεγάλη ικανότητα της στο σκοράρισμα.