Εκτυπώστε τη σελίδα
29-12-2019 16:21

«Φωτιά στα κόκκινα» έβαλε η Εύα Χαντάβα

Με αφορμή τα ψώνια της στην αγορά της Θεσσαλονίκης, η Εύα Χαντάβα φωτογραφήθηκε στο κλίμα των ημερών για τη «ΜτΚ» και το «makthes.gr» με βραδινά ρούχα, ενώ άναψε «φωτιές» φορώντας μα κατακόκκινη τουαλέτα που αναδεικνύει την θηλυκότητα της.

Αναλυτικά η συνέντευξη της 29 χρονης πανέμορφης διεθνής ακραίας του ΠΑΟΚ, η οποία μίλησε στην Ελένη Τσαλκατίδου και στην εφημερίδα «Μακεδονία» για το τι σημαίνουν οι γιορτές για αυτήν και πως τις βίωσε ως επαγγελματίας αθλήτρια στο εξωτερικό:

«Η Εύα Χαντάβα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Η 29χρονη ακραία, που έγραψε ιστορία στα γήπεδα του εξωτερικού, επαναπατρίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια για χάρη του ΠΑΟΚ.

Η ίδια απολαμβάνει τη διαμονή της στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονεί για τα πρώτα της Χριστούγεννα στην πόλη μαζί με την οικογένειά της, μετά από πολλά χρόνια.Η Γρεβενιώτισσα βολεϊμπολίστρια διακρίνεται πέρα από τα αγωνιστικά της προσόντα και για την εξωτική της ομορφιά. Η ίδια δηλώνει πρώτα απ’ όλα γυναίκα και μετά αθλήτρια.

Τα Χριστούγεννα είναι για τους περισσότερους μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, συνδυασμένη με ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την ανταλλαγή δώρων.Για την Εύα Χαντάβα, όμως, το σκηνικό ήταν πάντοτε διαφορετικό.

"Τα Χριστούγεννα για μένα είναι κυρίως συνδεδεμένα με τον αθλητισμό.Και αυτό γιατί από μικρή ηλικία έχω φύγει από το σπίτι μου και οι γιορτινές αυτές ημέρες με έβρισκαν πάντα είτε σε ένα ξενοδοχείο με την Εθνική ομάδα είτε σε ένα σπίτι μόνη μου στο εξωτερικό. Επομένως, δεν είναι μία γιορτή που στο μυαλό μου συνδέεται με οικογενειακές στιγμές.

Απεναντίας, τα έχω συνδέσει περισσότερο με τη μοναξιά", λέει.Στη συνέχεια αναφέρεται στα παιδικά της χρόνια: "Όταν ήμουν μικρότερη, μου άρεσε να πηγαίνω στο χωριό μου, στο Κοσμάτι Γρεβενών, και να περνάω εκεί τα Χριστούγεννα. Ήταν τότε που μαζεύονταν όλοι στο σπίτι, βλέπαμε από το παράθυρο το χιόνι και ήταν ακριβώς αυτό που βλέπουμε στις ταινίες".

«Μαγικά τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία»

Η Εύα μετακόμισε στο εξωτερικό σε ηλικία 19 ετών και πρώτος της σταθμός ήταν η Ιταλία. Ακολούθησε η Τουρκία, ενώ στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά της για πιο μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς (Ταϊλάνδη, Αζερμπαϊτζάν, Ινδονησία, Βραζιλία), όπου είχε την ευκαιρία να περάσει διαφορετικά τις γιορτινές αυτές ημέρες. "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία. Ήταν κάτι μαγικό.

Είχε 50 βαθμούς Κελσίου και έκανα μπάνιο στην πισίνα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Δεν είχες καμία αίσθηση ότι ήταν Χριστούγεννα παρά μόνο το καταλάβαινες στα σημεία που ήταν στολισμένα".Να σημειωθεί ότι η Χαντάβα είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε σε βραζιλιάνικη ομάδα, τη Φλουμινένσε, αφού είναι πολύ δύσκολο για μία Ευρωπαία και δη Ελληνίδα να γίνει δεκτή στη βραζιλιάνικη αγορά, που παραδοσιακά παράγει ταλέντα.

"Όνειρό μου να πάω στο Βόρειο Σέλας"

Η Εύα περνάει τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. "Είναι η πρώτη φορά που μετά από πολλά χρόνια θα είναι όλη η οικογένεια μαζεμένη στη Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτόν αποφάσισα να παραμείνω και εγώ στην πόλη και να μην πάω στο Βόρειο Σέλας, που ήταν η πρώτη μου επιλογή. Είναι ένα όνειρο που θέλω μελλοντικά να πραγματοποιήσω. Γενικώς, θα μου άρεσε πάρα πολύ να με βρουν Χριστούγεννα σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Νορβηγία".

"Ξεχύνομαι στην αγορά"

Για πολλούς τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα στο μυαλό τους και με τις γιορτινές αγορές. Η Γρεβενιώτισσα ακραία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αφού ως γυναίκα αρέσκεται να τριγυρνάει ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες στην αγορά. "Μου αρέσει να βγαίνω στην αγορά, να παίρνω δώρα για τους δικούς μου και φυσικά να ψωνίζω και για μένα. Επιλέγω να αγοράσω ρούχα, παπούτσια και τσάντες. Σίγουρα, πάντως, ο,τιδήποτε πέρα από αθλητικό".

"Τι θα ζητούσα από τον Άγιο Βασίλη"

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η μικρή Εύα Χαντάβα πίστευε στον Άγιο Βασίλη, όμως, η ίδια δεν παρέλειψε να κάνει μία ευχή, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για την ομάδα της: "Θα ευχόμουν να έχουμε καταρχάς όλοι υγεία και δευτερευόντως η ζωή μου να είναι λίγο πιο σταθερή. Όσο για την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ, εύχομαι ακόμα περισσότερες νίκες και να φτάσει εκεί που αξίζει". 

 

Πηγη εφ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΦωτΟ Γιάννης Μωυσιάδης

 

Σχετικά άρθρα