Εκτυπώστε τη σελίδα
15-12-2019 00:43

«Μάχη» βαθμών και γοήτρου για Ηρακλή και ΠΑΟΚ στη Μίκρα

To ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ που θα γίνει στη Μίκρα ξεχωρίζει στην 7η αγωνιστική της Volley League Μίκρας 17.30 (Μίκρα, 15/12, 17.30, Livestreaming volleyleague.gr, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργιάδης).

Ο «γηραιός» προέρχεται από την ήττα σοκ στο Βραχάτι και θέλει να γυρίσει στα θετικά αποτελέσματα με καλή εμφάνιση και νίκη επί του δικεφάλου που έρχεται από εύκολη νίκη επί του Εθνικού στο πρωτάθλημα αλλά και ευρωπαϊκή νίκη στο Λβιβ της Ουκρανίας. Ο Ηρακλής έχει 10 βαθμούς και θέλει να κρατηθεί κοντά στους πρωτοπόρους πέρα από το γόητρο που παίζει καθοριστικό ρόλο.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι για την Θεσσαλονίκη. Αυτά τα ματς έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι απ'την τελευταία μας εμφάνιση, γι' αυτό τον λόγο μέσα στην έδρα μας που ξέρουμε ότι παρουσιάζουμε διαφορετικό πρόσωπο θέλουμε να φανούμε δυνατοί και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Ολυμπιακό ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή το απόγευμα.

Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, ξέρουμε ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο που τον τελευταίο καιρό με την έλευση του καινούριου διαγωνίου Βαν Ντάικ έχει δυναμώσει αρκετά και δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο. Αυτά τα ντέρμπι πέρα από τακτικά- τεχνικά ζητήματα είναι και το πόσο θέλει μια ομάδα να κερδίσει μέσα στο γήπεδο και αυτό προσπαθώ μέσα στην εβδομάδα να περάσω και στους παίκτες μου. Καλούμε τον κόσμο την Κυριακή να είναι στο γήπεδο, θέλουμε την στήριξη του και ξέρουμε ότι θα την έχουμε».

Ο ακραίος του Ηρακλή Αργύρης Μαυροβουνιώτης είπε: «Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για την Θεσσαλονίκη. Περιμένω ένα πολύ δυνατό ματς, η ομάδα προπονείται καλά, είμαστε έτοιμοι και όλοι διαθέσιμοι για τον προπονητή μας. Το ματς θα είναι σκληρό και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο και επίσης περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο μας να μας δώσει αυτή την έξτρα δύναμη που χρειαζόμαστε».

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την Ουκρανία με καλή ψυχολογία και ανεβασμένο ηθικό και θέλει να περάσει χωρίς απώλειες από τη Μίκρα ώστε να κρατηθεί στην κορυφή περιμένοντας και απώλειες των ομάδων στο άλλο ντέρμπι αιωνίων. «Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση και το έχει δείξει. Οι αγώνες με τον Ηρακλή είναι πάντα ντέρμπι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να πάρουμε τη νίκη», είπε ο Θάνος Τερζής.

Σε 27 αγώνες ο Ηρακλής προηγείται του ΠΑΟΚ με 15-12 στις νίκες. Στην αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 σετ τον Ηρακλή στην ουδέτερη έδρα των Αμπελοκήπων για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Σχετικά άρθρα