1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-04-2019 22:30

Μπάιρον Φέργκιουσον: «Δεν περίμενα πως θα βίωνα τέτοια εμπειρία»

Ο κεντρικός του Ηρακλή Μπάιρον Φέργκιουσον από τις Μπαχάμες μίλησε στο volleynews.gr για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Παραδέχτηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και χαρακτήρισε δίκαια την πρόκριση του στα ημιτελικά αλλά αναφέρθηκε και στο ξέσπασμα του στο 1ο σετ:

 «Ότι πω δεν θα είναι δικαιολογία για την ήττα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Ηρακλή. Μας νίκησε δίκαια και προκρίθηκε δίκαια», ξεκαθάρισε ο Μπάιρον Φέργκιουσον για το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι.

Οπως τόνισε δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από το 1ο σετ: «Ντρέπομαι για ότι έγινε. Στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν το είχα ξαναβιώσει τα τρία χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δεν χρειάζονταν όλα αυτά για να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο πέρα από τα γεγονότα. Δέχτηκα ρατσιστική επίθεση από το 1ο σετ. Με έφτυναν και με φώναζαν “μαϊμού”. Εκαναν και τους σχετικούς ήχους της μαϊμούς. Τα άκουγαν όλοι και δεν έκαναν τίποτα. Σοκαρίστηκα».

Σχετικά με τις αντιδράσεις του είπε: «Ναι, αντέδρασα σε αυτές τις προκλήσεις. Τότε ο διαιτητής με κάλεσε και μου έδειξε κίτρινη κάρτα. Μου είπε “να σταματήσω”. Του είπα πως “δεν θα σταματήσω όσο δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις”. Στο 2ο σετ όταν αλλάζαμε πλευρές στους πάγκους ο εκφωνητής του γηπέδου που τον ξέρω πολύ καλά, γιατί είμαι τρία χρόνια στην Ελλάδα και κάθε φορά χαιρετιόμαστε, αντί να κάνει παρατηρήσεις σε αυτούς που μου έκαναν φραστικές επιθέσεις, μου είπε “να το βουλώσω και να κάτσω φρόνημος”. Τα ίδια συνθήματα ακούστηκαν και στο 3ο σετ. Μπορείτε να ρωτήσετε όποιον θέλετε. Δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα σε κανέναν αλλά αν δεν μιλήσουμε τώρα δεν θα σταματήσει το πρόβλημα. Στεναχωρήθηκα πολύ. Ενιωσα άσχημα. Ξέσπασα στον πάγκο της ομάδας μου. Μακάρι να καταλάβουν το λάθος τους γιατί αυτά προσβάλουν την κοινωνία μας. Ηταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που είδα τέτοια συμπεριφορά και ελπίζω να είναι η τελευταία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.