1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-06-2018 16:35

Σέργκι Στάνκου: Η πρόκληση του ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου

Λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο από το Βουκουρέστι για τη Θεσσαλονίκη ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ Σέργκι Στάνκου μίλησε σε ιστοσελίδα της Ρουμανίας (gsp.ro) για το διαζύγιο του με τη νταμπλούχο Τρικολόρ Πλοέστι και την άδεια που του έδωσε ο πρόεδρος της Ντανιέλ Μοκάνου για να αναλάβει τον δικέφαλο.

- Κύριε Στάντσου, τι σας έκανε να ανταποκριθείτε αυτή την προσφορά από την Ελλάδα;

«Για μένα είναι μια νέα πρόκληση. Ο ΠΑΟΚ ένας πολύ μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα, με καλό όνομα στην Ευρώπη. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα βήμα μπροστά. Έχοντας την ευκαιρία να εκπαιδεύσω μια ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ».

-Βρήκες κατανόηση στο Ploiesti;

«Ναι, έχω μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Daniel Mocanu, τον υποστηρικτή της ομάδας, με κατάλαβε. Συνειδητοποίησε την ευκαιρία που προέκυψε για την καριέρα μου. Σε όλες τις προσπάθειές μου με υποστήριξε. Θέλω να πιστεύω ότι η σχέση μας δεν έχει αλλάξει με αυτή την αναχώρηση».

- Πριν από ένα μήνα μιλήσατε για μελλοντικά σχέδια, το Champions League με την Τρικολόρ. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί τώρα στο Ploiesti;

«Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να σας δοθεί μόνο από τους ηγέτες του συλλόγου. Πιστεύω ακόμα σε αυτόν τον στόχο. Θα ήθελα να συνεχίσω, η ομάδα έχει προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να προχωρήσει».

- Μίλησε για την πρόκληση του ΠΑΟΚ. Οι Έλληνες αγαπούν το βόλεϊ αλλά πιέζουν για επιτυχίες;

«Εφέτος ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο και τα προηγούμενα χρόνια είχε πάρει τρία πρωταθλήματα. Συμμετέχει επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γνωρίζω πως θα υπάρχει πίεση και πως αναλαμβάνω μεγάλο στόχο».

- Θα θέλατε να φέρετε και ρουμάνους παίκτες στην Ελλάδα;

«Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα. Θα γνωρίσω την διοίκηση του ΠΑΟΚ και θα μιλήσουμε. Ακόμα τους γνωρίζω μόνο εξ αποστάσεως, από το τηλέφωνο και από emails. Από αύριο θα μπορέσω να πω περισσότερα για την ομάδα και φυσικά για μελλοντικές μεταγραφές».

- Είναι μόνο η τρίτη σεζόν ως προπονητής και έχετε τα πρώτα τρόπαια. Είναι καιρός για την πρώτη κούπα στο εξωτερικό;

«Όταν ξεκίνησα σαν προπονητής ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου, καταρχάς, ότι είχα αυτή την ικανότητα. Θα προσπαθήσω να φτάσω στο μέγιστο δυνατό, όπως έκανα ως παίκτης».

- Υπάρχουν πολλοί Ρουμάνοι στη Θεσσαλονίκη. Είναι και ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο ποδόσφαιρο, το βόλεϊ;

«Είναι μια τιμή για μένα να είμαι στην ίδια λέσχη με τον Răzvan Lucescu, ένα όνομα που δεν χρειάζεται παρουσίαση. Προσωπικά δε γνωριζόμαστε αλλά τώρα είμαστε στον ίδιο σύλλογο, έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε! Ελπίζω να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, και οι δύο».

Πηγή: gsp.ro (συντάκτης Marian Ursescu)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.