Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
16-03-2018 13:44

Ταρνατόρος για Τσάμπιονς Λιγκ: «Οδηγούμαστε σε διοργάνωση τριών ή τεσσάρων χωρών»

Στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο και με την παρουσία του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου που παράλληλα εκπροσώπησε και την ΕΟΠΕ πραγματοποιήθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ Φόρουμ (Champions League Forum) που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (CEV) προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για τη βελτίωση του Τσάμπιονς Λιγκ.


Με την πρωτοβουλία της CEV οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών, των επαγγελματικών λιγκών και των χορηγών έκαναν τον απολογισμό τους και χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας όπου έκαναν προτάσεις για τη βελτίωση της κορυφαίας διοργάνωσης και όχι μόνο. 

«Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν προσφέρει αυτά που πρέπει»

«Ηταν η πρώτη φορά που η CEV άνοιξε τις πόρτες στις Λίγκες και μόνο αυτό λέει πολλά. Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Προφανώς έγινε αντιληπτό πως η σημερινή λειτουργία του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ικανοποιεί τα σωματεία και το φίλαθλο κοινό. Κοινή αποτίμηση όλων ήταν ότι το Τσάμπιονς Λιγκ δεν προσφέρει αυτά που θα έπρεπε να προσφέρει στα σωματεία και πως πολλά πράγματα είναι παροχημένα. Χωριστήκαμε σε ομάδες εργασίας. Αρχικά είχαμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα για το εάν είμαστε ευχαριστημένοι και μετά να κάνουμε υποδείξεις. Ημουν μαζί με τους εκπροσώπους της Πολωνίας, της Σερβίας, της Ιταλίας και του Βελγίου. Ηταν πολύ χρήσιμη εμπειρία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ενώ σχετικά με τις παρατηρήσεις που κατέθεσε είπε:«Κατ΄αρχήν διαπίστωσα πως υπάρχουν δύο διαφορετικές τάσεις για το πως πρέπει να λειτουργήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πολωνοί εκφράζουν την τάση ότι πρέπει να αγωνίζονται οι λίγοι και οι ισχυροί και μάλιστα είναι σχεδόν απόλυτοι στη θέση τους. Οι Γερμανοί έχουν κάνει στροφή. Θέλουν όλη την Ευρώπη στην διοργάνωση και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι και το σωστό. Αυτό όμως είναι πλέον πολύ δύσκολο. Οταν οι μικρομεσαίες χώρες δε μπορούν να ακολουθήσουν λόγω των απαιτήσεων που υπάρχουν, οδηγούμαστε πάλι σε διοργάνωση τριών ή τεσσάρων χωρών.

Ανέφερα πως δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στα σωματεία από τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ανέφερα πως υπάρχουν πολλές οικονομικές απαιτήσεις και ένα τεράστιο παράβολο 30.000 Ευρώ χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη για τα σωματεία. Ανέφερα πως ήταν λάθος η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την CEV. Κόπηκε ένα σημαντικό έσοδο στα σωματεία. Επίσης πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης και πρότεινα κίνητρα για τη συμμετοχή των πρωταθλητριών ομάδων σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών με αντίστοιχα αγωνιστικά κίνητρα στα εγχώρια πρωταθλήματα».Ο Παντελής Ταρνατόρος ανανέωσε το ραντεβού του με τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Λιγκών για τις 26 Μαρτίου στο Παρίσι όπου η ΕΣΑΠ θα γίνει μέλος της Ενωσης των Λιγκών.

«Να αναβαθμίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο πρόεδρος της CEV Αλεξάντερ Μπόρισιτς δήλωσε: «Είχαμε συνεδρίαση βολεϊκού Ευρωκοινοβουλίου σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Θέλαμε να έχουμε μια ανοικτή συζήτηση με παρατηρήσεις για τα θετικά και τα αρνητικά σε μια ιστορική συνάντηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Ο σκοπός μας είναι να αναβαθμίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και να γίνει πάλι μία διοργάνωση που όλοι θα θέλουν να αγωνιστούν. Για να το πετύχουμε πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μαζί σαν μια ομάδα».
 

Σχετικά άρθρα

  • Δεύτερη νίκη και πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ στους 16 του CEV Cup (pics)
    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε για δεύτερη φορά της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ με 3-0 κατακτώντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τους 16 του CEV Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ιταλική Μιλάνο. Ο Δικέφαλος παρόλο που δεν είχε στη διάθεση του τον νεοαποκτηθέντα Γάλλο ακραίο Άξελ Τρούτσεφ και ο Μενέλαος Κοκκινάκης έμεινε στον πάγκο για να προφυλαχθεί, έχοντας το μεγάλο πλεονέκτημα από το 3-0 στο Ζάγκρεμπ διαχειρίστηκε σωστά το σημερινό ματς.
  • Μεγάλη πρόκριση για Πολίς και Στράντζαλη στους 8 του Champions League
    Η νίκη της Πολίς κόντρα στη Δυναμό Καζάν ουσιαστικά "κλείδωσε" την πρόκριση για την ομάδα της Όλγας Στράντζαλη ακόμα και αν εκκρεμεί η τελευταία αγωνιστική που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Η Ελληνίδα διεθνής ήταν για άλλη μια φορά εκπληκτική και με 13 πόντους ήταν καθοριστικός παράγωντας στη νίκη της ομάδας της.
  • Για την υπέρβαση ο Ολυμπιακός στο Ρέντη κόντρα στη Μόντενα του Τζιάνι (12/12, 18.00)
    Σαρανταπέντε χρόνια μετά την πρώτη τους μονομαχία στον Β΄γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης (τη σεζόν 1974-75) ο Ολυμπιακός και η περίφημη Μόντενα του θρυλικού Τζιανι (εχει αποσύρει την φανέλα του ως παικτη) θα μονομαχήσουν για 4η χρονιά και για 6η φορά συνολικά ως αντίπαλοι, στο φιλέ ευρωπαϊκής διοργάνωσης. (12/12, 18.00, COSMOTE SPORT 6 HD).
  • Άνοδος έξι θέσεων για την Eθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό ράνκινγκ
    H καλή πορεία της εθνικής μας ομάδας γυναικών στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα , η πρόκριση της στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης και η κατάκτηση τελικά της 14η θέσης, έφεραν και το καλύτερο πλασάρισμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ευρωπαϊκό ρανκινκ που ανάρτησε η CEV.
  • Γενικός αρχηγός στον Μίλωνα ο Μάριος Γκιούρδας
    Τον θρύλο του ελληνικού βολεϊ και μάνατζερ της εθνικής ανδρών, Μαριο Γκιούρδα, ανακοίνωσε ως νέο γενικό αρχηγό της ανδρικής ομάδας (ανέβηκε στην Α2),  η διοίκηση του Μίλωνα . Να σημειωθεί ότι ο Γκιούρδας είχε αγωνιστεί στον σύλλογο της Ν. Σμύρνης, την τριετία 2010-13, στο φινάλε της καριέρας του.