1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-12-2017 13:32

«Γροθιά» των Γάλλων για τον Γουνεμπάινα

Η υπόθεση Νέιθαν Γουνεμπάινα έχει φέρει αναταραχή στη Γαλλία, με τους αθλητές να αναλαμβάνουν πρωτοβουυλίες.
Ο Καμερουνέζος ακραίος έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού στο 24-24 του πρώτου σετ της αναμέτρησης των ερυθρολεύκων με την Τουρ για το Τσάλεντζ Καπ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των Γάλλων αθλητών ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, οι αθλητές θα σηκώσουν τη γροθιά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον Καμερουνέζο.

Μια κίνηση που μας πηγαίνει πίσω στο 1968 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μέξικό όπου οι  οι δύο αφρο-αμερικάνοι Ολυμπιονίκες Τόμι Σμιθ και ο Τζον Κάρλος είχαν πράξει το ίδιο.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο στις αναμετρήσεις της Α1 και Α2 Ανδρών και της Α1 Γυναικών η Ένωση πετοσφαιριστών αποφάσισε -σε ένδειξη αλληλεγγύη προς το πρόσωπο του Wounembaina Nathan- και όλους τους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με ρατσιστικές πράξεις στον κόσμο, όλοι οι αθλητές να υψώσουν συμβολικά τη γροθιά τους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων, όπως είχαν κάνει οι «πρωταθλητές» στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τόμι Σμιθ και ο Τζον Κάρλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1968».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.