1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-03-2016 21:04

Λαμπρούση - Τσβετάνοβα: «Αήττητες το πρωτάθλημα»

Η Τζίνα Λαμπρούση και η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα ήταν οι καλεσμένες στην εκπομπή των καναλιών Novasports "ΣΤΟ ΦΙΛΕ". Οι δύο ερυθρόλευκες μίλησαν με τον Παντελή Λώλη για την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Χίο, για την φετινή χρονιά, ενώ δεν παρέλειψαν να επιδείξουν και τις χορευτικές τους ικανότητες.
Τζίνα Λαμπρούση:

Για τον ημιτελικό: Στο Κύπελλο το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Είναι νοκ-άουτ και μετράει πολύ κάθε νίκη που θα πάρεις γιατί αν χάσεις τότε αποκλείεσαι και αποχωρείς. Με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα από τα δυσκολότερα ματς που έχουμε δώσει μέσα στην χρονιά όπως ήταν και το προηγούμενο Σάββατο. Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι διαφορετικά, είχαμε λίγο περισσότερο άγχος και γι' αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι πάντως δύσκολο να κάνεις την ανατροπή από 2-1 και να παίρνεις την πρόκριση.

Για την ανατροπή από το 2-1: Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί κι έχει μάθει να παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια οπότε ότι και να γίνονταν θα μπαίναμε μέσα και δεν θα δεχόμασταν να χάσουμε. Είμαστε πολύ δεμένες, έχουμε ομαδικότητα και πολύ συγκέντρωση. Είπαμε θα το γυρίσουμε και θα το πάρουμε.

Για τα νεκρά διαστήματα: Υπήρξαν ορισμένα άσχημα διαστήματα και στα δύο παιχνίδια. Ξεκινάμε καλά και στην συνέχεια πέφτει η απόδοση μας κάνουμε αβίαστα λάθη και γι' αυτό μένουμε πίσω. Αλλά και πάλι τα λάθη είναι δικά μας. Με συγκέντρωση πάντα επιστρέφουμε.Δεν σκεφτήκαμε στιγμή ότι θα το χάναμε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και όλες μαζί προσπαθήσαμε να ανεβούμε και να κάνουμε την διαφορά.

Για την παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο: Είναι άβολα όταν δεν έχει κόσμο. Μακάρι να είχε περισσότερο κόσμο το γήπεδο. Οι οπαδοί ήταν "κύριοι" πάντως και από τις τρεις ομάδες και δεν υπήρχαν επεισόδια. Έβλεπες δεξιά κι αριστερά φιλάθλους και στην μέση οικογένειες και παιδιά. Εμείς αυτό θέλουμε τέτοιο κόσμο που να βλέπει ωραίο θέαμα. Ήταν πρωτόγνωρο για μένα που πήγαμε στον σύνδεσμο, δεν έχω ξαναπάει σε σύνδεσμο ποτέ, με τόσο πολύ κόσμο, ήταν όλα κόκκινα. Θύμιζε...Πάσχα.

Για τον επόμενο στόχο του πρωταθλήματος: Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τώρα αν έρθει και με το αήττητο τότε καλύτερα. Έχω πάρει τρία Κύπελλα και δύο πρωταθλήματα. Ο κάθε τίτλος που παίρνεις είναι ξεχωριστός. Έχεις ωραία συναισθήματα, είναι απίθανο αυτό που νιώθεις.

Για τον Παναθηναϊκό: Εμείς δεν κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες, κοιτάμε μόνο την ομάδα μας, πως θα δουλέψουμε και πως θα βελτιωθούμε σε κομμάτια που δεν πάνε καλά και μας έχουν κοστήσει κάποια σετ. Εμείς κοιτάμε να είμαστε έτοιμες στους τελικούς είτε είναι ο Παναθηναϊκός απέναντι μας είτε η Σαντορίνη ή όποιος άλλος.

Τι πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός: Έχουμε κάποια κενά και εύκολα λάθη λόγω συγκέντρωσης νομίζω. Δεν παίζουμε τέλεια κάποιες μπάλες αλλά γι' αυτό δουλεύουμε βήμα βήμα για να βελτιωθούμε.

Για την εικόνα με τα προσφυγόπουλα: Πραγματικά συγκινητικές στιγμές, μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε γι αυτό το θέμα. Μέναμε στο ξενοδοχείο και βλέπαμε βάρκες να έρχονται στην ακτή. ήταν πολύ σωστή η κίνηση της Ομοσπονδίας να έρθουν αυτά τα παιδιά στο γήπεδο. Όλες μας μετά αυτό συζητούσαμε αυτό επισκίασε και καλώς την διοργάνωση. Να δει ο κόσμος ότι κάποια παιδια τώρα δεν έχουν να φάνε.

Γιατί δεν προχώρησε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη: Στο νήμα χάσαμε την πρόκριση, στεναχωρηθήκαμε για την ήττα στην Ρουμανία. Είχαμε εδώ το 3-0 χάσαμε εκεί 3-1 και το χρυσό σετ. Πάμε για κάτι καλύτερο του χρόνου γιατί φάνηκε ότι η ομάδα μπορεί. Είναι κίνητρο και για μας και για τον Ολυμπιακό.

Για την δουλειά της διοίκησης: Η διοίκηση μας στηρίζει πάρα πολύ σε όλα τα ματς και στην Ευρώπη. Ήθελε να κάνουμε κάτι στην Ευρώπη. Εμείς δόξα τον Θεό από οργάνωση και χρήματα δεν έχουμε πρόβλημα.

Ποια είναι η πιο "τρελή" στην ομάδα: Η Άννα Λαζάρεβιτς η οποία κατά βάθος είναι Ελληνίδα. Ξέρει όλα τα τραγούδια τα Ελληνικά. Πιο "τρελλή" είναι η Κοκκινάκη που δίνει την σπίθα αλλά όλες είμαστε τρελλές.

Για το πτυχίο της Τζίνας Λαμπρούση: Ναι πτυχίο προπονητικές στην Γυμναστική Ακαδημία, στο βόλεϊ και ίσως κάνω κάτι συνδυαστικό γιατί έκανα έξι χρόνια αγωνιστικό αερόμπικ και ίσως ασχοληθώ και με αυτό. Στην ομάδα κάνουμε μία φορά την εβδομάδα μάλιστα και για φυσική κατάσταση και ρυθμό. Ένα γεμάτο 20λεπτο και αρέσει σε όλα τα κορίτσια.

Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα

Προτιμάς να μιλήσουμε στα ελληνικά ή στα αγγλικά;

Καταλαβαίνω ελληνικά αλλά προτιμώ στα αγγλικά. Συχγαρητήρια για το κύπελλο,το πρώτο σου στην Ελλάδα, ήταν υπέροχο που κέρδισα το πρώτο μου κύπελλο,οι φίλαθλοι μας, η υποστήριξη που είχαμε, ήταν υπέροχες στιγμές.Δεν ήταν τόσο δύσκολος ο τελικός, αλλά ήταν αρκετά δύσκολος ο ημιτελικός...

Ο δρόμος για τον τελικό ήταν πολύ δύσκολος,το πρώτο ματς ήταν ο τελικός πριν από τον τελικό, αλλά πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά και αξίζαμε το κύπελλο.

Στον ημιτελικό υπήρχε πίεση;

Δεν μπήκαμε άνετα στο παιχνίδι, υπήρχε πίεση, αλλά ξυπνήσαμε σε κάποιο σημείο του αγώνα, αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, περάσαμε δύσκολα καθώς υπάρχε παράλληλα και ενθουσιασμός. Ήταν δύσκολο καθώς βρεθήκατε και πίσω στα σετ... Δύσκολες στιγμές, ναι υπήρξαν αλλά δεν μας πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό πως θα χάσουμε.

Δεν σκεφτήκατε ούτε μια στιγμή πως μπορεί να και να χάσετε;

Όχι, όχι, είχαμε μια σιγουριά και γω και οι συμπαίκτριες μου και είπαμε πως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει και θα το ξεπεράσουμε. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς και πριν από μια εβδομάδα, στο ίδιο ματς για το πρωτάθλημα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Ξέρω πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και στα δύο παιχνίδια μπορούσαμε, δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις από το 2-1, αλλά δεν είναι και δύσκολο να δείξεις το αληθινό σου πρόσωπο. Όταν παίζουμε ενωμένες και ως ομάδα και υπάρχει αλληλουποστήριξη το αποτέλεσμα έρχεται αμέσως, αυτό κάναμε και γι' αυτό κερδίσαμε.

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, πανηγυρισμοί...όχι μόνο στο γήπεδο με τους φιλάθλους, πως αισθάνθηκες μετά τη κατάκτηση του πρώτου σου κυπέλλου;

Είχαμε την στήριξη από όλο τον κόσμο, μας βοήθησαν πολύ και έφτιαξαν το βράδυ μας, αισθανθήκαμε σαν να παίζαμε σπίτι μας, ήταν να σαν να παίζαμε στην έδρα μας, όλη την ώρα μας στήριζαν, δεν σταμάτησαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο, πανηγύριζαν και τραγουδούσαν μαζί μου, ήταν πολύ όμορφο.

Έμαθες να χορεύεις συρτάκι ή όχι ακόμα;

Ναι ξέρω.

Διαπιστώσαμε πως έχει μια εικόνα από το πως χορεύετε το συρτάκι.

Ναι, ξέρω να χορεύω, μου έμαθαν τα τραγούδια οπότε ήμουν προετοιμασμένη για το κύπελλο.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο κόσμο στο πλευρό σας καθώς στο Ρέντη μόλις δύο φορές ο κόσμος έχει γεμίσει το γήπεδο, χρειαζόσαστε και άλλους;

Ναι, χρειαζόμαστε τον κόσμο, είναι θετικό να έχεις κοντά τους φιλάθλους, ήταν η πρώτη φορά που τόσος κόσμος έρχεται σε ένα παιχνίδι, η αλήθεια πως δεν είναι και τόσο εύκολο να έρθει πολύς κόσμος στην Αθήνα, εμείς περιμένουμε να έρθει ο κόσμος και στην έδρα μας, όποιος επιθυμεί να έρθει είναι καλεσμένος.

Είναι τρελοί οι οπαδοί;

Ναι, αλλά με την καλή έννοια.

Σου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα;

Ναι, εκπληκτική.

Είναι η πρώτη φορά στην ζωή σου που συναντάς τέτοια ατμόσφαιρα;

Ήρθα από ένα σύλλογο στην Βουλγαρία που μοιάζει με τον Ολυμπιακό.

ΤΣΣΚΑ ή Λέφσκι;

ΤΣΣΚΑ.

Ο σύλλογος της καρδιάς σου είναι η ΤΣΣΚΑ;

Ξεκίνησα την καριέρα μου στην ΤΣΣΚΑ, ήμουν 8, 9 ετών.

Μπορείς να συγκρίνεις τους δύο συλλόγους, τους φιλάθλους, την οργάνωση;

Λείπω στο εξωτερικό τα τελευταία 4,5 χρόνια, δεν βρίσκομαι πλέον στο σύλλογο, σε ότι αφορά στους οπαδούς, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι η ίδια, πανηγύριζαν με τον ίδιο τρόπο, αποτελούν τον έβδομο παίκτη της ομάδας, είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να υποστηρίζεται συνεχώς. Ακόμα και όταν χάναμε στάθηκαν στο πλευρό μας και μας βοήθησαν σημαντικά.

Τώρα ο κόσμος θέλει και το πρωτάθλημα, θέλει το νταμπλ. Είναι εύκολο, δύσκολο απέναντι στον Παναθηναϊκό που έχει νέο προπονητή;

Φυσικά και δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολο, εξαρτάται από το δικό μας παιχνίδι, είμαι σίγουρη πως είμαι καλά προετοιμασμένες γι' αυτό, έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε, έχουμε χρόνο, απομένουν τρία παιχνίδια ακόμα, ακολουθούν τα πλεϊ οφ και αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, όλοι έχουν ισχυρό κίνητρο για να πάρουμε το νταμπλ φέτος, δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα.

Υπήρχε πίεση καθώς ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί;

Όχι, δεν συζητάμε για πίεση, είναι κάτι που όλοι θέλουμε και δουλεύουμε γι'αυτό όλη την χρονιά, πρέπει απλά να βγούμε στο γήπεδο και να απολαύσουμε το παιχνίδι να κάνουμε πράξη αυτά που ξέρουμε από την προπόνηση, δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα, δεν είναι εύκολο.

Εξαρτάται από εσάς ή από τον αντίπαλο η κάτάκτηση του πρωταθλήματος;

Έχουμε δείξει στους τελευταίους αγώνες πως από μόνες μας δημιουργούμε πρόβλημα στον εαυτό μας, αν δεν παίζουμε καλά και δεν είμαστε συγκεντρωμένες, οι άλλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός στον ημιτελικό δεν έπαιξε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο ματς στο Ρέντη, έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ, το πρόβλημα είναι η δική μας ομάδα, Στο δικό μας γήπεδο, κάναμε πολλά λάθη που συνήθως δεν κάνουμε, αυτή είναι η διαφορά.

Πέρσι έπαιξες στον ημιτελικό με την ομάδα του Πανναξιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, φέτος έπαιξες με τον Ολυμπιακό, ποιές είναι οι διαφορές;

Κερδίσαμε, διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές χρονιές.

Άλλο το βάρος της φανέλας που έχει ο Παναξιακός και άλλο το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού;

Ναι, φυσικά. Έχει περάσει ένας χρόνος, φυσικά και δεν έχω κλείσει το κεφάλαιο, έχω κρατήσει αναμνήσεις, αλλά φέτος είναι μια νέα χρονιά, μια νέα περιπέτεια, ένα καινούργιο ταξίδι και κοιτάζω μονάχα μπροστά.

Ένα σχόλιο για αυτό που περνάνε αυτά τα παιδιά;

Πολύ συναισθηματικό και σέβομαι αρκετά τους ανθρώπους που πήραν αυτήν τη πρωτοβουλία..

Πώς ένιωσες όταν αντίκρισες αυτά τα παιδιά;

Ανάμεικτα συναισθήματα, είναι δύσκολο, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, μπορούμε να τα στηρίξουμε και είναι πολύ όμορφο που έγινε στον αγώνα μας.

Είσαι έτοιμη να αγωνιστείς με τον Ολυμπιακό του χρόνου στην Ευρώπη, θα παραμείνεις στον Ολυμπιακό;

Φυσικά και θέλω να μείνω, αυτή την σεζόν δεν είχαμε επιτυχία, από τα ψηλά πατώματα βρεθήκαμε χαμηλά, αλλά η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα, χάσαμε από την ρουμανική ομάδα και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί, δεν μπορώ να το εξηγήσω στον εαυτό μου, συζητάμε καμιά φορά πως έγινε, κακιά στιγμή, άσχημη ήττα, το ξεπερνάμε και οφείλουμε να το ξεχάσουμε, πήραμε ένα μάθημα από αυτήν την ήττα.

Ποιά είναι η πιο τρελή από τις συμπαίκτριες σου στην ομάδα;

Δεν ξέρω, από την ομάδα, ναι, δε νομίζω πως έχουμε μόνο μια, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω.

Η καλύτερη;

Δεν ξέρω, όταν είμαστε όλες μαζί και δεν μπορώ να βρω μια, μπορεί να με παρεξηγήσουν και δεν θέλω.

Ποια τραγουδά καλύτερα;

Η Άννα είναι η καλύτερη τραγουδίστρια στην ομάδα.

Η Άννα Λαζάρεβιτς;

Ναι, είναι η καλύτερη τραγουδίστρια.

Ελληνικά ή Σέρβικα;

Όλα τα είδη.

Ένας φίλος σου μου είπε πως είσαι μέλος του γαλαξία της μαφίας, τι σημαίνει αυτό, γιατί γελάς;

Είναι το μέρος που μένουμε.

Με την Λαζάρεβιτς, τον Τσουκ και τον Ντίμα, είναι αλήθεια; Ναι, τι σημαίνει ο γαλαξίας της μαφίας;

Όλοι στον Άλιμο είναι φίλοι μας, είμαστε πολύ επικίνδυνη συμμορία.

Σου αρέσει το σούσι και οι μηχανές;

Είχα ένα ατύχημα με μια μηχανή στο παρελθόν και από τότε δεν έχω ξανακαβαλήσει.

Σούσι όμως τρως;

Ναι τρώω. Κάθε μέρα; Όχι κάθε μέρα αλλά τρώω όταν έχω ελεύθερο χρόνο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.