1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
16-07-2015 18:20

«Το μόνο που είναι ίδιο είναι το...γήπεδο»

Την πεποίθηση τους ότι και στους αγώνες με την Τουρκία η Εθνικής Ανδρών θα δείξει το καλό της πρόσωπο, εξέφρασαν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος και ο αρχηγός της ομάδας Μενέλαος Κοκκινάκης στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Η Εθνική υποδέχεται την Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 στο ΔΑΚ Ευόσμου την Τουρκία για την δεύτερη αγωνιστική του European League, μετά τις δύο νίκες επί της Ρουμανίας.
Ο αρχηγός της Εθνικής, Μενέλαος Κοκκινάκης, πήρε πρώτος το λόγο και είπε: «Καταφέραμε στην αρχή των υποχρεώσεων μας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ να πετύχουμε δύο σημαντικά αποτελέσματα, όπως ήταν οι νίκες της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Ρουμανία. Κάθε εβδομάδα όμως είναι διαφορετική από την προηγούμενη κι χουμε ξεχάσει εκείνους τους αγώνες. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν άλλον αντίπαλο την Τουρκία και το μόνο που είναι ίδιο είναι το... γήπεδο. Οι Τούρκοι, απ' ότι έχω καταλάβει κι από τα φιλικά που είχαμε δώσει εκεί πριν το World League, θέλουν να πετύχουν κάτι καλό στην διοργάνωση.

Από την πλευρά θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την εθνική γιατί θεωρώ ότι αυτή η ομάδα δείχνει καθημερινά με το πάθος και την ψυχή που βγάζει στο γήπεδο ότι αξίζει».

Ο Σωτήρης Δρίκος δήλωσε: «Αν τα λένε τόσο καλά οι αθλητές, νομίζω ότι οι προπονητές δεν έχουν κάποιο λόγο να έρχονται στην συνέντευξη Τύπου. Νομίζω ότι τα είπε όλα ο Μένιος. Άλλη αγωνιστική, άλλος αντίπαλος, καινούργιοι στόχοι και μόνο το γήπεδο μένει ίδιο, ελπίζοντας βέβαια ότι θα έχουμε και πάλι τον κόσμο κοντά μας.

Θα ήθελα να πω δυο λόγια για την Τουρκία, η οποία είναι μια χώρα που έχει κάνει πραγματικά μια τεράστια επένδυση, σε εγκαταστάσεις και σε ανάληψη διοργανώσεων. Για μας είναι πολύ σημαντικό το ότι η αγωνιστική διαφορά που είχαμε με την Τουρκία είναι σχεδόν ίδια ή να το θέσω διαφορετικά δεν έχει μεγαλώσει καθώς σε μεγάλο βαθμό τους έχουμε προσεγγίσει. Κι αυτό είναι ένα αποτέλεσμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του έμψυχου υλικού που έχουμε αλλά και της συστράτευσης των αθλητών, όντας όλοι ετοιμοπόλεμοι και μάχιμοι στις διοργανώσεις του καλοκαιριού

Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά αποτέλεσμα δουλειάς χρόνων. Εμείς δεν είχαμε τα χρήματα για να επενδύσουμε σε εγκαταστάσεις ή διοργανώσεις και προφανώς επενδύσαμε σε άλλα πράγματα.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω από τη θέση μου και δεν το κάνω για λόγους ευγένειας, ούτε για λόγους αβροφροσύνης, αλλά για ουσιαστικούς λόγους, γιατί θεωρώ ότι είναι καλό να μάθουμε πως ότι καλό ή κακό γίνεται δεν είναι αποτέλεσμα στιγμιαίων επιλογών, αλλά προϊόν μακροχρόνιων επιλογών και των συνεπειών τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω λοιπόν όλους τους Ομοσπονδιακούς προπονητές που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία αυτών των αθλητών, της νέας φουρνιάς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τον Μάκη Δημητριάδη που είχε σηκώσει ένα μεγάλο βάρος αυτής της προσπάθειας.

Να ευχαριστήσω τους προπονητές των σωματείων των αθλητών γιατί το είναι εδώ σε καλή κατάσταση και μπορούν να αγωνίζονται όλο τον χρόνο οφείλεται και σ' αυτούς.

Να ευχαριστήσω τους περιφερειακούς ομοσπονδιακούς προπονητές οι οποίοι όντας εθελοντές, προσπαθούν, ανακαλύπτουν και προπονούν τα νέα ταλέντα που θα στελεχώσουν στη συνέχεια τις εθνικές ομάδες.

Σ' όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν φαίνονται, που δεν έρχονται στις συνεντεύξεις Τύπου, που είναι στο γήπεδο και τους ξέρουν λίγοι, θέλω να απευθύνω ένα 'ευχαριστώ'.

Αγωνιστικά ο στόχος μας είναι δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο στη ροή του αγώνα. Δηλαδή να αποφεύγουμε τα συνεχόμενα λάθη και να προσπαθούμε να πιέζουμε τον αντίπαλο να κάνει αλλεπάλληλα λάθη, ενώ θέλουμε να σταθεροποιήσουμε και να εφαρμόσουμε τακτικές κυρίως στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Αλλαγές ιδιαίτερες η ομάδα δεν θα έχει, με εξαίρεση την αλλαγή λίμπερο η οποία έγινε για δύο λόγους. Πρώτον για να πάρει κάποιες ανάσες ο Ταμπουρατζής, ο οποίος εδώ και 2.5 μήνες είναι υπό μεγάλη πίεση, όντας μη συνηθισμένος σε τέτοιους ρυθμούς, αφού για πρώτη φορά κλήθηκε στην Εθνική. Δεύτερον γιατί θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Δημήτρη (Γκαρά) να συνεχίσει την πολύ καλή χρονιά που έκανε με τον ΠΑΟΚ.

Κλείνοντας θα επαναλάβω αυτό που είπα την προηγούμενη φορά. Είναι όντως μια δύσκολη περίοδος. Ο καθένα μας έχει ένα πρόβλημα πίσω του, αλλά τα παιδιά έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να τ' αφήσουν όλα πίσω κι είναι στο χέρι τους να αποδείξουν ότι η συμμετοχή μας σε τέτοιες διοργανώσεις είναι απαραίτητη και η πρόοδος τους είναι διαρκής».

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο το να «πείσει» τους παίκτες του να αγωνιστούν με μεγάλη συγκέντρωση και να βγάλουν στην πρεμιέρα του European League την ίδια δίψα και θέληση που έβγαλε η ομάδα στο World League ο κ. Δρίκος τόνισε:

«Φουλ συγκεντρωμένοι δεν ήμασταν, αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Όμως το βόλεϊ στο υψηλό επίπεδο απαιτεί φουλ συγκέντρωση κι αν θέλουμε να κερδίσουμε ομάδες καλύτερες από την Ρουμανία θα πρέπει η συγκέντρωση μας να αυξηθεί κι άλλο. Το να αυξήσει την συγκέντρωση σου από το 60% στο 80% είναι εύκολο, αλλά το να την αυξήσεις από το 90% στο 92% είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι κλασική πνευματική διαδικασία που θέλει πολύ μεγάλη πίεση, η οποία δεν μπορεί κάθε χρόνο να εφαρμοστεί και την επηρεάζουν πάρα πολύ και οι συνθήκες.

Από κει και πέρα η διοργάνωση είναι τέτοια, με τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια, ου είναι σημαντικό το να βρίσκεις τρόπους να έχεις όχι μόνο σταθερή απόδοση, αλλά και απαντήσεις στην όποια νέα πρόκληση του αντιπάλου μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν η πλήρης ετοιμότητα και των 12 αθλητών που είναι διαθέσιμοι για τους δύο αγώνες».

Σε ερώτηση για τα πιθανά πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα της Εθνικής απέναντι στην Τουρκία ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε:

«Το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα είναι το κίνητρο που έχουμε ως γηπεδούχοι, αλλά και ως μια ομάδα που ξεκίνησε με δύο νίκες την διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποια ομάδα θα εμφανίσει η Τουρκία καθώς στην αρχή της σεζόν είχε δύο ομάδες, μία για το World League και μία για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Με την ομάδα της Τουρκίας που είδαμε στα παιχνίδια της κόντρα στην Σλοβενία νομίζω ότι πάνω κάτω είμαστε στο ίδιο επίπεδο δυνάμεων, εμπειρίας και δυνατοτήτων. Είναι δύο ανοικτά παιχνίδια, τα όποια προσωπικά χαρακτηρίζω 'ανδρικά ματς' όπου δεν χωράνε πολλές τακτικές».

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

1.Ελλάδα (6-1) 6
2.Σλοβενία (6-1) 6
3.Κροατία (4-4) 3
4.Λευκορωσία (4-4) 3
5.Τουρκία (1-6) 0
6.Ρουμανία (1-6) 0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17 Ιουλίου
18:00, Ρουμανία - Λευκορωσία
20:00, Ελλάδα - Τουρκία (ΔΑΚ Ευόσμου)

Σάββατο 18 Ιουλίου
18:00, Ρουμανία - Λευκορωσία
20:00, Ελλάδα - Τουρκία (ΔΑΚ Ευόσμου)
21:00, Σλοβενία - Κροατία

Κυριακή 19 Ιουλίου
20:00, Σλοβενία - Κροατία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.