1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-08-2013 16:48

«Αντίο» στη σάλα από την Καραγκούνη

Την πρόθεσή της να εγκαταλείψει το βόλεϊ σάλας για να αφοσιωθεί στο Μπιτς Βόλεϊ εξέφρασε η Πέννυ Καραγκούνη σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

«Από τον Απρίλιο που ξεκινήσαμε τις προπονήσεις μέχρι σήμερα, νομίζω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Νιώθω σα να ήταν χθες που ξεκινήσαμε τους αγώνες, ωστόσο την απόφαση μου την είχα πάρει από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας. Θα συνεχίσω στην άμμο και τον χειμώνα κι ελπίζω ότι με πολύ δουλειά θα έρθουν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες, με απώτερο στόχο όπως είπε κι η Βίκυ στη συνέντευξη της την πρόκριση μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», είπε στο www.volleyball.gr η 20άχρονη αθλήτρια με τα μάτια να λάμπουν όταν ανέφερε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Όταν άκουγα τη Βίκυ να αναφέρεται στο Ρίο, εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου υπήρχε η εικόνα να αγωνιζόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Βίκυ το έχει ζήσει και σίγουρα για μένα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όνειρο, έναν κρυφό πόθο».

Η απόφαση να αφιερωθεί στην άμμο ήταν συνειδητή και γρήγορη, αλλά κι όλα όσα έχει ζήσει τους τελευταίους 3.5 μήνες που βρίσκεται στην Εθνική ομάδα του Μπιτς Βόλεϊ μοιάζουν να έχουν γίνει «…πολύ γρήγορα. Η προετοιμασία ήταν πιο κουραστική, ήθελε υπομονή και επιμονή, ενώ είχαμε καλές και κακές στιγμές. Μετά ήρθαν τα τουρνουά και τον πρώτο καιρό έπρεπε να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό το καινούργιο που κάνω. Στα πρώτα τουρνουά ήταν πολύ δύσκολα γιατί ναι μεν είχα άγνοια κινδύνου, αλλά από την άλλη καταλάβαινα και το επίπεδο στο οποίο έπρεπε να ανταγωνιστώ».

Αν πάντως κάποιος τις έλεγε μετά το Μπάντεν και την 13η θέση, θα βρισκόταν στο Κλάγκενφουρτ στην 5η θέση «… απλά δεν θα τον πίστευα. Εμείς θέλαμε να περάσουμε από τον όμιλο και να κάνουμε καλές εμφανίσεις αφού είχαμε πολύ δύσκολους αντιπάλους».

Κι αυτή η επιτυχία σύμφωνα με την ίδια: «Δείχνει τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Οι νίκες και η πρόοδος που έχουμε ως ομάδα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις πολύ καλές σχέσεων που έχουμε με τη Βίκυ αλλά και με τον κόουτς».

Για την Πέννυ η Βίκυ «…από την πρώτη στιγμή είναι η μεγάλη μου αδελφή μέσα κι έξω από το γήπεδο. Από τις βιταμίνες που θα πάρω, μέχρι τι ώρα θα κοιμηθώ και θα ξυπνήσω φρόντιζε τα πάντα. Είναι απίστευτος χαρακτήρας, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και προσπαθεί να μου μεταδώσει την εμπειρία που έχει αποκτήσει μέχρι τώρα».

Ο πρώτος μεγάλος κύκλος της Καραγκούνη στην άμμο θα κλείσει με τη συμμετοχή της Εθνικής στο Grand Slam του Βερολίνου, ωστόσο θα της πάρει καιρό να ξεχάσει την εμπειρία του Κλάγκενφουρτ.
«Όταν έρχεται μια επιτυχία όλα τα βλέπεις πιο όμορφα, αλλά το όλο σκηνικό στο Κλάγκενφουρτ ήταν μαγικό. Από τη μια υπήρχε η πολύ καλή πορεία που κάναμε κι από την άλλη, η εκπληκτική εγκατάσταση και το φοβερό κοινό. Το κλίμα μέσα στο γήπεδο με πόρωσε και γουστάρω να παίζω στο κεντρικό γήπεδο», λέει με περίσσια αποφασιστικότητα, ωστόσο μετά το Βερολίνο το πρόγραμμα της έχει: «Ξεκούραση, διάβασμα για την εξεταστική στο Πανεπιστήμιο και από τον Σεπτέμβριο δουλειά για την επόμενη σεζόν στην άμμο, όπου ξεκινάει και η διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

1 σχόλιο

  • Comment Link gg.nn. Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 18:32 posted by gg.nn.

    παντως οι πηγες σας ειναι πολυ εγκυρες την μια συμφωνει με τα Βριλησσια και την επομενη δεν παιζει ξανα σαλα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.