1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-07-2013 18:21

Φλώρος: «Εφικτός στόχος η πρόκριση στις ʽʼ16ʼʼ»

Νακόν Ρατσασίμα. Aποστολή ΑΠΕ - ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος: Ο χρόνος γύρισε 35 χρόνια πίσω για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Κορασίδων, Δημήτρη Φλώρο, στην προσμονή της πρεμιέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης.
Ο έμπειρος Έλληνας προπονητής αναπολεί την πρώτη φορά που παρακολούθησε μια διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας, ως απλός θεατής όμως και αφού χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να βγάλει τα έξοδα μετάβασης και παραμονής στη Ρώμη.
«Προσωπικά, νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση να συμμετέχω σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για να το κάνω, ως θεατής, δούλευα ενάμισι μήνα σαν χαμάλης προκειμένου να παρακολουθήσω το Παγκόσμιο της Ρώμης, το 1978. Μια τέτοια διοργάνωση είναι ό,τι το καλύτερο σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Πιστεύω αυτή η αίσθηση να είναι ʽʼκάθετηʼʼ στην ομάδα και να διασκεδάσουμε την όλη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Φλώρος.
«Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται σε έναν όμιλο να τοποθετηθούν ο πρώτος της Ευρώπης, ο πρώτος της Νότιας Αμερικής και ο δεύτερος της Ασίας. Από εκεί και πέρα, αντικειμενικά, είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και θα πρέπει να ξεπεράσουμε πολύ τα όριά μας. Αυτό είναι όμως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι αθλήτριες θα πάρουν ʽʼπροίκαʼʼ για τις ομάδες τους και την Εθνική τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν εδώ», συμπλήρωσε.
Όσο για το στόχο της ελληνικής ομάδας; «Εφικτός στόχος είναι η πρόκριση στις ʽʼ16ʼʼ, αν και η Αργεντινή στα προκριματικά είχε νικήσει τη Βραζιλία και τερμάτισε πρώτη. Θα επιδιώξουμε να νικήσουμε την Αργεντινή, όχι όμως ότι αυτό θα είναι εύκολο», εκτιμά.
 
Τα «όπλα» της Εθνικής θα είναι και σε αυτή τη διοργάνωση η επίθεση και το σερβίς, όμως ο κ. Φλώρος περιμένει από τις νεαρές αθλήτριές του να επιδείξουν «τον ψυχισμό και την ομαδική διάθεση για διάκριση που είχαμε δείξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την οποία ευελπιστώ ότι θα εμφανίσουν και τώρα».
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.