1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-02-2023 14:11

Ο αριθμός που δείχνει τον βαθμό δυσκολίας που είχε η πρόκριση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές (αν όχι τη μεγαλύτερη) στην ιστορία του Ελληνικού βόλεϊ, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Challenge Cup και παίρνοντας παράλληλα τη πρόκριση για τον 8ο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του.

 

Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 3-1 σετ στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη και ήταν μπροστά με 1-0 σετ στον επαναληπτικό στον Άγιο Θωμά και είχε μάλιστα δύο σετ μπολ στο δεύτερο σετ που θα του έδιναν τη πρόκριση από νωρίς (24-23, 25-24).

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας των ερυθρολεύκων, αρκεί να υπολογίσει πόσους πόντους χρειαζόταν για να κάνει την ανατροπή.

Σε εκείνο ακριβώς σημείο του αγώνα ο Ολυμπιακός για να προκριθεί χρειαζόταν να πετύχει 68 (!) πόντους, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήθελε μόλις έναν!

Έπρεπε να πάρει τρεις συνεχόμενους πόντους στο δεύτερο σετ, να κατακτήσει το τρίτο και το τέταρτο (50 πόντοι) αλλά και το χρυσό σετ (15 πόντοι) για να πάρει το εισιτήριο.

Όχι μόνο τα κατάφερε αλλά το πέτυχε και με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο, καθώς έφτασε στο κατώφλι της ήττας και με τα σωστά ρίσκα ολοκλήρωσε μία ανατροπή που για πολλούς ήταν αδύνατη.

Η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και αποδείχθηκε γιατί το βόλεϊ θεωρείται το πιο δίκαιο ομαδικό άθλημα...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.