Εκτυπώστε τη σελίδα
03-02-2023 22:55

Μετωπική σύγκρουση Φοίνικα ΟΝΕΧ-Παναθηναϊκού στη Σύρο

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο. Φοίνικα ΟΝΕΧ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League (Γυμναστήριο Δημήτρης Βικέλας, Ερμούπολη, Σύρος, 13η αγωνιστική, 4/2, 18:00, ΕRT Flix Sports).

O Φοίνικας ΟΝΕΧ προέρχεται από τη νίκη πρόκριση στο κύπελλο επί του Πηγάσου Πολίχνης και θέλει να συνεχίσει την αντεπίθεση του στο πρωτάθλημα στη μεγάλη προσπάθεια να προλάβει το τρένο της 4αδας ειδικά σε μία αγωνιστική που μονομαχούν ο Μίλωνας με την Κηφισιά. Η ομάδα του Φοίνικα έχει 21 βαθμούς, έναντι 27 του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που είναι στη 2η θέση, 22 του Μίλωνα και 21 της Κηφισιάς.

Ο Σλοβάκος διαγώνιος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Πίτερ Μιχάλοβιτς έκανε κάλεσμα στον κόσμο της Σύρου: «Ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία μας, καθώς είχαν προηγηθεί κάποιες δύσκολες μέρες στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. λόγω των δύο αγώνων κόντρα στον Πήγασο και της πολυήμερης διαμονής).

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος από τον Πήγασο Πολίχνης, το ξέρουμε αυτό και ελπίζω να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να δείξουμε και στους αντιπάλους αλλά και στους φιλάθλους μας ότι γινόμαστε όλο και καλύτεροι στοχεύοντας στην είσοδό μας στα play off.

Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι πάντα προτιμότερα και θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο, γιατί δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για εμάς και ασκεί την κατάλληλη πίεση στον αντίπαλο. Για αυτό ελάτε στο γήπεδο όσοι περισσότεροι μπορείτε και κάντε θόρυβο».

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τη δύσκολη πορεία του χωρίς ανάσα με τη μετακίνηση στη Σύρο και την αναμέτρηση με τον Φοίνικα έχοντας αμφίβολλο τον Φερνάντο Ερνάντεζ. Οι πράσινοι μπαίνουν σε «διαβολοεβδομάδα» με αγώνα στη Σύρο και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου τον πρώτο ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

Ο Παναθηναϊκός έχει 27 βαθμούς μαζί με τον ΠΑΟΚ και θέλει να διατηρήσει τη θέση του βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά ενόψει της αναμέτρησης με τον «αιώνιο» αντίπαλο του. Ο Αμερικανός ακραίος του Παναθηναϊκού Μπρέντεν Σάντερ δήλωσε: «Οι επόμενες μέρες θα είναι αρκετά απαιτητικές αλλά και συναρπαστικές συγχρόνως. Έχουμε μπροστά μας ένα δυνατό ματς στη Σύρο κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Φοίνικας.

Υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά θα παλέψουμε όπως κάνουμε πάντα. Και φυσικά με το που επιστρέψουμε στρέφουμε την προσοχή μας στο ματς της Τρίτης με τον Ολυμπιακό για τους ημιτελικούς του Challenge Cup».  Σε 34 αγώνες ο Φοίνικας προηγείται του Παναθηναϊκού με 19-15.

Volley League 2022-23

13η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, 16:00, (Live Streaming ESAP T.V., ΕRT Flix Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Διαιτητές: Νικάκης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Κατσιάρας, Σαμοθράκης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας, 18:00, (ERT Flix - Sports): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Παναθηναϊκός Α.Ο. Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Συρίγος, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Νέα Σμύρνη, 21:30, (ΕΡΤ-3): Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Α.Ο.Π.Κηφισιάς Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Καπότης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 17:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η. Διαιτητές: Ισκάς, Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βασδέκης, Καπλάνης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδα, 18:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Α.Σ.Άθλος Ορεστιάδας - Πήγασος Πολίχνης Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Μέκιος, Βαγγέλογλου, Γραμματεία: Σαρδάνη.