1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-10-2022 19:09

Συνεργασία ΕΟΠΕ - Genius Sports: Η Volley League γυναικών περνάει στην ψηφιακή εποχή

Το τμήμα Επικοινωνίας της EΟΠΕ σε συνεργασία με τα στελέχη της ομοσπονδιας υλοποίησαν μία ακόμα προσωπική δέσμευση του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου προς τα Σωματεία.
Πρόκειται για την έναρξη της συνεργασίας με την εταιρία παροχής υπηρεσιών Genius Sports περνώντας στην εποχή ψηφιοποίησης των Εθνικών πρωταθλημάτων.  


Η συμφωνία περιλαμβάνει αρχικά τον εκσυγχρονισμό της Volley League γυναικών που από τη σεζόν 2022-23 περνάει στην ψηφιακή εποχή ακολουθώντας τα χνάρια του επαγγελματικού πρωταθλήματος Volley League ανδρών.  

Από τη σεζόν 2023-24 θα ενταχθούν στο ηλεκτρονικό φύλο αγώνα τα πρωταθλήματα Pre League ανδρών και γυναικών.  

Από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 οπότε και θα ξεκινήσουν οι αγώνες της Volley League γυναικών θα καθιερωθεί στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ το ηλεκτρονικό φύλο αγώνα το οποίο θα παρέχει πληθώρα πληροφοριών και υπηρεσιών στις ομάδες, στις αθλήτριες, στους προπονητές και κυρίως στο φίλαθλο κοινό. Παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία αλλά και το κίνητρο στο Σώμα της ελληνικής διαιτησίας να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.  

Μέσω του ηλεκτρονικού φύλου αγώνα, θα παρέχεται η υπηρεσία του αξιόπιστου on line score και σε συνεργασία με τους στατιστικολόγους όλων των ομάδων θα γίνεται η on line καταγραφή και παρουσίαση των στατιστικών του κορυφαίου πρωταθλήματος γυναικών, προβάλλοντας το αγωνιστικό κομμάτι του πρωταθλήματος, τις πρωταγωνίστριες αθλήτριες αλλά και τις προπονητικές επιλογές την ώρα του αγώνα.

Θα υπάρχουν επίσης on line συγκεντρωτικά στατιστικά σε κάθε κατηγορία, προβολή βιογραφικών, ομαδικών επιδόσεων όλων των συλλόγων καθώς και on line βαθμολογίες.  

Τα στατιστικά και το play by play (εξέλιξη αγώνα με καταγραφή όλων των πόντων σε πραγματικό χρόνο) θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους προπονητές, τις αθλήτριες και τους φίλους του βόλεϊ.  

Θα παρέχονται επίσης υπηρεσίες ανταλλαγής βίντεο και άλλων πληροφοριών μεταξύ των προπονητών καθώς και βάση δεδομένων για τη λειτουργία Video Referee (V.A.R.).  

Με άλλα λόγια, βάζει τη Volley League στη βιτρίνα των κορυφαίων πρωταθλημάτων του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκοσμίου βόλεϊ.  

Το Τμήμα Επικοινωνίας της ΕΟΠΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους παράγοντες των σωματείων της Volley League γυναικών που ανταποκρίθηκαν θετικά στην ιστορική αλλαγή που συντελείται στο νέο πρωτάθλημα δίνοντας βαρύτητα στην ειδικότητα του στατιστικολόγου που τόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι για να λειτουργήσει το όλο εγχείρημα.  

Η θέση του/της στατιστικολόγου είναι πλέον απαραίτητη και επιβεβλημένη σε κάθε αγώνα. Η κοινότητα των στατιστικολόγων  στο ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.  

Μεγαλώνει και δυναμώνει με νέα παιδιά και εκλεκτά μέλη που έχουν κοινό στόχο την αγάπη για το βόλεϊ και την προβολή του. Μάλιστα αρκετοί και αρκετές είναι και πτυχιούχοι προπονητές.  

Μαζί με τους πιο έμπειρους στατιστικολόγους έχει δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα που μαζί με τους εκπροσώπους των Γραφείων Τύπου θα αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό για την προβολή του αγαπημένου μας αθλήματος.  

Καλή αγωνιστική σεζόν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.