Εκτυπώστε τη σελίδα
01-06-2022 23:20

Έτοιμη η πλατεία Συντάγματος να υποδεχθεί το Athens Golden Cup μετά από 12 χρόνια

Η εγκατάσταση μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων είναι έτοιμη να υποδεχθεί μετά από 12 χρόνια το Athens Golden Cup. Μία αθλητική εγκατάσταση διαφορετική από τις άλλες τοποθετήθηκε στην πλατεία Συντάγματος εντυπωσιάζοντας περαστικούς και επισκέπτες. Το γήπεδο μπιτς βόλεϊ είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της άμμου, με τον βασιλιά του καλοκαιριού να μπαίνει και πάλι δυναμικά στις ζωές μας μετά από δύο χρόνια πανδημίας.
Πριν την τοποθέτηση της εντυπωσιακής κατασκευής στην πλατεία Συντάγματος έγιναν ειδικές στατικές μελέτες, ενώ η εγκατάσταση ανταποκρίνεται σε όλες τις αυστηρές προδιαγραφές για να είναι φιλική με το περιβάλλον.

Για τις ανάγκες του αγωνιστικού χώρου κουβαλήθηκαν 160 κυβικά ειδικής χαλαζιακής άμμου (περίπου 10 φορτηγά). Η χαλαζιακή άμμος προέρχεται από σύνθλιψη φυσικού χαλαζία. Είναι υψηλής ποιότητας υλικό, ειδικά επεξεργασμένο με ειδικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν πολύ από την απλή άμμο θαλάσσης ή ποταμού ή την άμμο που παρασκευάζεται σε λατομεία και χρησιμοποιείται στις οικοδομές.

Δε ζεσταίνεται από τον ήλιο και διατηρεί τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το χρώμα της είναι γαλακτώδες λευκό. Επίσης δεν σηκώνει σκόνη προς τους θεατές και τους γύρω χώρους καθώς λόγω της πυκνότητας της παραμένει σταθερή στο χώρο.

Οι εξέδρες του γηπέδου είναι χωρητικότητας 800 θέσεων για τους θεατές, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επισήμους (VIP) δημοσιογραφικά, αποδυτήρια αθλητών, τέντες της οργανωτικής επιτροπής, των διαιτητών αλλά και τουαλέτες για τους αθλητές και το κοινό. Για τον φωτισμό θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις πυλώνες που ο κάθε ένας θα έχει τρεις προβολείς. Κάθε προβολέας led έχει δύναμη φωτισμού 72.000 lumen, δηλαδή, σύνολο 860.000 lumen.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης (2/6, 10.00) με τους τέσσερις τελευταίους αγώνες των προκριματικών των γυναικών