Εκτυπώστε τη σελίδα
20-05-2022 15:55

Μπελιά και Τσοχατζή «πακέτο» στον ΑΟ Θήρας- Οικονομίδης στον Αίαντα, συνεχίζει η Γκρέκα στις Αμαζόνες, Καββαδία θέλει το Αιγάλεω

Μετά από 14 χρόνια στην ΑΕΚ, η ταλαντούχα λίμπερο Μαριάνα Μπελιά θα συνεχίσει την καριέρα της στον ΑΟ Θήρας, μαζί με την πασαδόρο Μαρίνα Τσοχατζή που και αυτή είναι μια ανάσα από την επιστροφή της στο σύλλογο της Σαντορίνης, ύστερα από τέσσερα χρόνια. Η Μπελιά θα αντικαταστήσει την Αρτακιανού και η Τσοχατζή την πασαδόρο Λαμπρινή Κωνσταντινίδου.
Για την 24 χρόνη (1μ65) Μπελιά που ξεκίνησε το βόλεϊ στις ακαδημίες της ‘Ένωσης, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

«Αν ανοίξεις τη μεγάλη καρδιά της ΑΕΚ, ένα κομμάτι της θα γράφει «Μαριάννα Μπελιά». Δεκατέσσερα χρόνια στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ένδοξου συλλόγου μας, το κέρδισε αυτό με το σπαθί της και με την «κιτρινόμαυρη» ψυχή της. «Αντίο» δεν υπάρχουν στο δρόμο μας, Μαριάννα! Το ξέρουμε καλά και οι δύο. Μόνο αγάπη! Σ’ ευχαριστούμε ψυχάρα! Μια ζωή ΑΕΚ!»

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση της Μπελιά η οποία είχε προαναγγήλει την αποχώρηση της:

«Ήρθε η ώρα για αποχαιρετισμούς. Έχοντας κάνει έναν τεράστιο κύκλο 14 χρόνων σε αυτή την ομάδα, έρχομαι κάπου εδώ να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν τα τελευταία 7 χρόνια στο γυναικείο τμήμα αυτής της ομάδα ξεκινώντας φυσικά από τον κ. Αλεξιου, κ. Αρχόντη και κ. Παναγιωτίδη που διοικούν αυτή την ομάδα και όλους τους προπονητές που αναλάμβαναν την κάθε χρόνια ξεχωριστά!

Είναι τιμή μου που είχα την δυνατότητα να συνεργαστώ με πολλές από τις συμπαίκτριες μου όλα αυτά τα χρόνια είτε αθλήτριες από το εξωτερικό, είτε από την εθνική αλλά και αθλήτριες μικρότερες σε ηλικία που μπορούσα και εγ’ω με την σειρά μου να δείξω τις εμπειρικές μου ικανότητες έως τώρα!

Δεν μπορώ να περιγράψω όλα όσα νιώθω για την ΑΕΚ… δεν ξέρω για τι να πρωτοπώ για τις χαρές, τις λύπες, για τις δυσκολίες με την πανδημία, τους τραυματισμούς, τις αποτυχίες, τις επιτυχίες αλλά πάντα ένιωθα την ίδια αγάπη και αγκαλιά που έχει ανάγκη ο κάθε αθλητής !Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που στην καρδιά μου έχει ένα μεγάλο μέρος μέσα της και εκεί θα βρίσκεται για πάντα!»

Μεταγραφική κινητικότητα σε πολλά μέτωπα

 Ο Γιώργος Οικονομίδης θα είναι ο νέος πρπονητής του Αίαντα Ευόσμου στη νέα Πρι Λιγκ Γυναικών.

Στις Αμαζόνες που θα αγωνίζονται στην Πρι Λιγκ, θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά μετά την ακραία Χρυσάνθη Χριστοδούλου, και η επίσης ακραία, Σοφία Γκρέκα.

Πρόταση να επιστρέψει στο Αιγάλεω μετά από τέσσερα χρόνια, έκανε η διοίκηση του νεοφώτιστου Αθηναϊκού σωματείου της Volley League στην έμπειρη κεντρική, Αγγελική Καββαδία με τις πληροφορίες να θέλουν τις δύο πλευρές, να είναι κοντά.

Τέλος «μαέστρος» στα Πεύκα από τη νέα σεζόν θα είναι η 25 χρόνη πασαδόρος και πρώην αρχηγός του Άρη, Κωνσταντίνα Δρακουλίδου.