1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-05-2022 13:41

H δύναμη της έδρας...

Toυ Ιωάννη Καλλιτσάρη

Με έναν πολύ πειστικό τρόπο και πολύ καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έμεινε ζωντανός στους τελικούς της Volley League αλλά έδειξε το καλό του πρόσωπο ενόψει του πέμπτου και καθοριστικού τελικού στο Ρέντη. Οι παίκτριες του Μπράνκο Γκάιτς πίεσαν τον Ολυμπιακό σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και παρά τις… τάσεις αυτοχειρίας που εμφάνισαν σε κάποια διαστήματα πήραν τελικά αυτό που ήθελαν.



Μετά από τρεις τελικούς που κρίθηκαν σε τέσσερα σετ ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 3-0 πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Οι αθλήτριες του τριφυλλιού υπερείχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρά κάποια κενά διαστήματα στο τέλος του πρώτου και του δεύτερου σετ ήταν αποφασισμένες να μην τελειώσει η σειρά των τελικών στο Μαρούσι.
Το στοιχείο που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι ήταν το σερβίς. Οι πράσινες πίεσαν πολύ από τη γραμμή του σερβίς, πρωτίστως με την Παπαφωτίου αλλά όχι μόνο, και αυτό ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την ομάδα του Κάρλο Παρίζι. Σάλας και Κόστα εμφανίστηκαν αναποτελεσματικές στην υποδοχή ενώ η Κονόμι ήταν πιο σταθερή μεν αλλά όχι αρκετή ώστε να αντιμετωπίσει την πίεση των γηπεδούχων. Αυτό σε συνδυασμό με την μέτρια εμφάνιση της Χριστοδούλου ήταν βαρόμετρο για την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Η πασαδόρος του Ολυμπιακού δυσκολεύτηκε στη δημιουργία και κατά συνέπεια οι ερυθρόλευκες εμφάνισαν αδυναμία στην επίθεση. Η Κόστα πήρε αρκετές επιθέσεις στο ξεκίνημα του αγώνα έως τη στιγμή που αποχώρησε, προσωρινά ευτυχώς, τραυματίας. Σάλας και Χίπε έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό ενώ οι κεντρικές ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ στο ρυθμό του αγώνα.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, η Παπαφωτίου ήταν πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και ανέδειξε τις συμπαίκτριές της επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός, στις μέρες του Γκάιτς, συνεχίζει να παίζει κατά βάση με τις ακραίες και τη διαγώνια και πολύ συχνά από την πάιπ. Αυτό έκανε και πάλι και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Κυρίως, όμως, οι πράσινες άντεξαν την πίεση του αντίπαλου σερβίς. Όταν χάλασαν οι υποδοχές ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά μετά το side out οι πράσινες ξαναβρήκαν ρυθμό.

Ο Σέρβος κόουτς του τριφυλλιού επέλεξε την Μεταξά ως κεντρική αντί της Χατζηευστρατιάδου. Μπορεί Μεταξά και Κρος να μην είχαν μεγάλη συγκομιδή στην επίθεση αλλά ότι δεν έκαναν στη μπροστά ζώνη το έκαναν από το σερβίς προκαλώντας πίεση στην άλλη πλευρά του φιλέ. Πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν το γεγονός ότι όταν Χατζηευστρατιάδου και Στεπανένκο κλήθηκαν να έρθουν από τον πάγκο για να δώσουν λύσεις το έκαναν. Δε χρειάστηκε να πάρουν πολλές επιθέσεις αλλά μπήκαν σε κομβικά σημεία του αγώνα, έδωσαν μικρές αλλά σημαντικές βοήθειες και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο στόχο του.
Το παιχνίδι του Γκάιτς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ακραίες και τη διαγώνια. Αυτό θα συμβεί και την Πέμπτη αφού Γκρόθες, Χαντάβα και Κωνσταντίνου θα είναι τα «κλειδιά» και από την υποδοχή και την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Βεβαίως αυτό προϋποθέτει καλή απόδοση και από την Παπαφωτίου από τα χέρια της οποίας περνάνε όλες οι επιθέσεις. Η Ρόγκα έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση αφού με 68% υποδοχές ήταν μια αξιόπιστη επιλογή στην πίσω ζώνη και πέρα από αυτό ήταν έτοιμη να παλέψει σε κάθε άμυνα.
Σε μια σεζόν με μεγάλο ανταγωνισμό και πολλές ωραίες αναμετρήσεις ήρθε η ώρα να κριθούν όλα. Ο τελικός των τελικών θα κρίνει τον πρωταθλητή και εδώ φαίνεται πόσο σημαντική ήταν τελικά η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας. Ωστόσο με την εμπειρία και την ποιότητα των ρόστερ είναι πιθανό όλα να πάνε περίπατο στο Ρέντη πόσο μάλλον αν η έδρα δεν αποτελέσει καμίνι.

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.