Εκτυπώστε τη σελίδα
25-04-2022 00:37

Φινλανδία: Νταμπλούχος η Πόλκι Κουουσάμο των Γκότση-Αντιφάκου

Nταμπλούχοι Φινλανδίας είναι από χθες βράδυ Σωτήρης Γκότση και Αργύρης Αντιφάκος. Το «δαιμόνιο» ελληνικό δίδυμο, οδήγησε την Πόλκι Κουουσάμο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος γυναικών που ονομάζεται «Μεσταρουσλίγκα» μετά απο μια φοβερή σειρά τελικών.

Συγκεκριμένα η Πόλκι που ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ επικράτησε με 4-3 νίκες (ο τίτλος κρίνεται στις 4 νίκες) της Κανγκασάλα που ήταν το φαβορί φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η Πόλκι είχε προηγηθεί αρχικά 3-2 νίκες, η Κανγκασάλα στο έκτι ματς της σειράς, ισοφάρισε σε 3-3 καθώς εκμεταλλεύτηκε βασικές απουσίες από τραυματισμούς που είχε η ομάδα των Ελλήνων προπονητών αλλά στο έβδομο ματς, μίλησε η ψυχή και το πάθος της Πόλκι. Τοπ σκορερ του ματς η Ελβετίδα Λενγκεγουιλερ με 27 πόντους ενω η Αμερικανίδα Λόχμαν είχε 7 μλποκ,

 Μετά από σκληρή μονομαχία και με την συμπαράσταση των φιλάθλων της, λύγισε 3-1 ( 27-25, 18-25, 25-21, 25-18) την Κανγκασάλα και σήκωσε την κούπα. Να σημιωθεί ότι οι Γκότσης-Αντιφάκος είχαν οδηγήσει στις 24/1 την Πόλκι και στο κύπελλο της Σκανδιναβικής χώρας με αντίπαλο την ίδια ομάδα.