Εκτυπώστε τη σελίδα
18-06-2013 10:55

Αξίζει να περνάει το άθλημα μια ακόμα περιπέτεια;

Αγανάκτηση και απογοήτευση έχει προκαλέσει σε ομάδες, παίκτες, προπονητές και γονείς η διαγραφόμενη αναβολή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων λόγω της προσφυγής που κατέθεσε η ΕΑ Πατρών στο ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία της για πλαστοπροσωπία αθλητή που νωρίτερα αγωνίζονταν στον Θησέα.

Η ΕΟΠΕ μένει για άλλη μία φορά στο γράμμα του νόμου και χάνει την ουσία που δεν είναι άλλη από το χαμένο ενδιαφέρον των παιδιών και των γονέων τους που περίμεναν όλη τη χρονιά αυτους τους αγώνες.

Φτάσαμε στα τέλη Ιουνίου και οι αγώνες δεν έχουν οριστεί. Όπως φαίνεται είτε θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ότα τα περισσότερα παιδιά θα έχουν αλλάξει ομάδες, είτε δεν θα γίνουν ποτέ. Η ΕΟΠΕ πρέπει να δείξει γενναιότητα και να υπερασπιστεί το συμφέρον του βόλεϊ και όχι των δικηγόρων. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα πολλές. Από το να γίνει το φάιναλ-4 της ΕΣΠΕΠ με ή χωρίς την ΕΑΠ ή και στο τέλος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα να γίνει χωρίς τον πρωταθλητή Πελοποννήσου. Δεν γίνεται οι Ενώσεις να μην έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η ΕΣΠΕΠ και συνολικά οι Ενώσεις. Ο προγραμματισμός τους είναι στο... πόδι, χωρίς δικλίδες ασφαλείας και φυσικά χωρίς κανέναν συντονισμό με τις υπόλοιπες Ενώσεις και συνολικά με την ΕΟΠΕ για το πότε θα γίνονται τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Μπορεί οι νομικοί να λένε πως η ΕΟΠΕ πρέπει να περιμένει το ΑΣΕΑΔ για να εκδικάσει την προσφυγή της ΕΑΠ αλλά στην πράξη εκατοντάδες παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν. Πότε θα κάνουν τον προγραμματισμό τους, πότε θα μετακινηθούν οι ομάδες;

Και κάτι τελευταίο για τους παράγοντες της ΕΑΠ που προέρχονται όλοι από το βόλεϊ και υποτίθεται πως αγαπούν το άθλημα.

Αξίζει να περνάει το άθλημα μια ακόμα περιπέτεια;

Εδώ και 2,5 χρόνια το μόνο που δημιουργείτε είναι προβλήματα. Από την επαγγελματική κατηγορία, μέχρι τα τοπικά και τα πρωταθλήματα παίδων. Έλεος. Αντιληφθείτε τις ευθύνες σας. Γιατί πρέπει για τα δικά σας λάθη να την πληρώνει όλο το άθλημα;

V.N.

11 σχόλια

  • Comment Link Uncle Ben Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 09:00 posted by Uncle Ben

    Εννοείται ότι εάν έχει γίνει παράβαση θα πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν όλες οι υπόλοιπες ομάδες για έναν αγώνα που έγινε το Φεβρουάριο, για μια καταγγελία που έγινε τον Απρίλιο, για μια απόφαση που πήρε η ΕΣΠΕΠ τον Μάιο και για την προσφυγή της ΕΑΠ που έγινε αμέσως μετά και έφτασε τέλος Ιουνίου για το ΑΝ θα εκδικαστεί από τον ΑΣΕΑΔ.

    Δεν ξέρω, είμαι ξεκάθαρος;

  • Comment Link Στάθης Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 06:48 posted by Στάθης

    Ναι Μπαρμπα Μπεν θολώνω τα νερά για να ψαρέψω χάνους. Πες μας εσένα τι σε ενδιαφέρει περισσότερο, να γίνουν έγκαιρα οι αγώνες των παίδων ή να δοθεί η πρέπουσα προσοχή από τα όργανα στην υπόθεση πλαστοπροσωπίας; Να βγει πρωταθλητής παίδων ή να μάθουν τα παιδιά ότι η λαμογιά και η αναηθικότητα τιμωρούνται; Πάρε θέση στα καθαρά νερά και πες μας.

  • Comment Link Uncle Ben Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 19:26 posted by Uncle Ben

    @Στάθη πολύ ωραία τα λες! Ψάξε όμως λίγο καλύτερα και μη δημιουργείς εντυπώσεις για να θολώσεις τα νερά!

    Η ΕΟΠΕ είναι αυτή που έβγαλε συμπληρωματική προκήρυξη για τα πανελλήνια παίδων-κορασίδων με ημερομηνία 3/4/13 η οποία έδινε για ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των Παίδων
    18-20/4/2013. Στις 11/4 έγινε η κλήρωση στα γραφεία της ΕΟΠΕ και ανακοινώθηκε ότι τελικά οι Παίδες θα παίξουν 21-23 Ιουνίου. (Η προκήρυξη αναρτήθηκε στο site της ΕΟΠΕ στις 17/4 ενώ είχε ημερομηνία 3/4. Τυχαίο; Δεν ξέρω!)

    Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η ΕΟΠΕ δεν τηρεί και αλλάζει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των τελικών φάσεων των πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

    Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι φταίνε οι αναβολές που πήραν οι ομάδες γιατί οι παίκτες είχαν lower ή εκδρομή ή δεν ξέρω κι εγώ τι, μάλλον δεν το ξέρεις καλά το θέμα!

  • Comment Link Σταθης Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 16:04 posted by Σταθης

    Πολυ ωραιοι τυποι ειστε. Ωραια αποψη μεταφερετε στους νεους αθλητες. Δεν σας πειραζει που καποιος νεος (και αθλητης να μην ηταν το ιδιο κανει) μαθαινει απο μικρος στις λαμογιες και στην περιφρονηση των κανονων και της ηθικης, αλλα σας κοβει αν θα ολοκληρωθει εγκαιρως το πρωταθλημα. Μπραβο!!! Ονομαστε το και πρωταθλημα πανλαμογιων για να ειστε ακριβεις. Η ΕΟΠΕ σας φταιει που εσεις τα σωματεια εχετε κανει τα πρωταθληματα ροντεο με τις αναβολες που ζητατε απ την πρωτη αγωνιστικη μεχρι την τελευταια. Μια για ΛΟΟΥΕΡ, μια για πενταημερες, μια για μπακαλορεα, μια για ΓΚΕΤΕ κοκ. Αντε να μαθετε να τηρητε πρωτα εσεις τις προκυρηξεις και μετα να τις επικαλειστε! Καλως αναβληθηκε το παιδων και για μενα επρεπε να μην συνεχιστει καθολου. Ε ρε εισαγγελεας που χρειαζεται να μπει στα γηπεδα μηπως και φυγουν τα λαμογια απ τα σωματεια

  • Comment Link Ταλαιπωρία Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 11:57 posted by Ταλαιπωρία

    Αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται οι ομάδες για ένα πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και 2 μήνες!