Εκτυπώστε τη σελίδα
26-07-2021 15:45

Αμερικανικό «τείχος» στην ΑΕΚ με την κεντρική Καζ Μπράουν (vid)

Σε μια ακόμη εντυπωσιακή μεταγραφή προχώρησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ  της ΑΕΚ, καθώς απέκτησε  την Αμερικανίδα κεντρική, Καζ Μπράουν από την Γαλλική Μπεζιέ, η οποία ήταν συμπαίκτρια στην περυσινή σεζόν με την επίσης συμπατριώτισα της και επίσης ξένη της 'Ενωσης, Mαλίνα Τερέλ αλλα και την διεθνή ελληνίδα,Άννα Σπανού.

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής και ειδικότερα ο πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου που «τρέχει» την στελέχωση του ρόστερ, ήρθε σε συμφωνία με την Αμερικανίδα κεντρική η οποία συμπληρώνει το τελευταίο κομμάτι του «κιτρινόμαυρου» παζλ.

Η Καζ Μπράουν είναι γεννημένη στις 17/10/1996, έχει ύψος 1.93μ και προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με την Γαλλική Μπεζιέ η οποία τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα. Μάλιστα ήταν η δεύτερη πιο αποτελεσματική  επιθετική στην Γαλλική Λίγκα με ποσοστό. 52%

Η 25χρονή ξεκίνησε την καριέρα της από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική ξεχωρίζοντας από τα πρώτα της βήματα στο Κολλεγιακό πρωτάθλημα από το 2014 έως το 2018. Με το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι έφτασε μέχρι τους τελικούς του NCAA το 2018.  Στη συνέχεια έκανε το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γερμανίας με την USC, με την οποία αναδείχτηκε ως η καλύτερη μπλοκέρ στο πρωτάθλημα.

Το 2019 πήρε μεταγραφή για την Ουκρανική Κιμίκ ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Γαλλία με την Μπεζιέ όπου ήταν συμπαίκτρια με την δεύτερη ξένη που απέκτησε φέτος η ΑΕΚ, την Μαλίνα Τερέλ. Μετά τη Γαλλία οι δύο αθλήτριες θα συναντηθούν και στην «Ένωση» ενώ την τριάδα των ξένων συμπληρώνει η επίσης συμπατριώτισσα τους, Λίντσει Βάντερ Βάιντε.

Πηγή : Enwsi.gr

AEK ρόστερ (2021-22)

Πασαδόροι: Όλγα Βεργίδου, Mαρίνα Τσοχατζή

Λίμπερο: Μαριάννα Μπελιά, Eύη Γεωργιάδου

Κεντρικές: Αγγελική Καβαδία, Ιωάννα Γκουντιμένκο, Ιωάννα Πατρινέλη, Καζ Μπράουν (ΗΠΑ)

Ακραίες: Σοφία Κοσμά, Λίντσεϊ Βέιντε(ΗΠΑ)

Διαγώνιες: Παναγιώτα Διώτη, Μαλίνα Τερέλ(ΗΠΑ)

Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης

 

Media