Εκτυπώστε τη σελίδα
22-07-2021 16:54

Ολυμπιακοί αγώνες: Σοκ με την πυρακτωμένη άμμο των 44 βαθμών στα γήπεδα μπιτς βόλεϊ!

Δεν έφτανε στο Τόκιο το κύμα πανδημίας από την μετάλλαξη Δέλτα που σαρώνει την Ιαπωνική πρωτεύουσα παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, προέκυψαν προβλήματα με τους αγώνες μπιτς βόλεϊ.

Η μεγάλη ζέστη που επικρατεί στο Τόκιο και είναι τις τελευταίες μέρες σταθερά πανω από τους 30 -33 βαθμούς έχει δημιουργήσει τρομερά υψηλές θερμοκρασίες στην άμμο της κεντρικής εγκατάστασης του «Shiokaze Park» (φωτό) στο οποίο είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι αγώνες του μπιτς. 

Μετά από διαμαρτυρίες πολλών παικτών και παικτριών που έκαναν προπόνηση κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης, μέτρησαν τη θερμοκρασία της πυρακτωμένης άμμου γύρω στις 12 το μεσημέρι, και έπαθαν σοκ όταν το ειδικό θερμόμετρο έδειξε 44 βαθμούς(!), γεγονός που έφερε την άμεση διακοπή των προπονήσεων. 

Οι ιαπωνικές εφημερίδες ανέδειξαν το θέμα, γράφοντας για την «κόλαση» της άμμου, επεσήμαναν τους κινδύνους θερμοπληξίας που απειλούν τους παίκτες κάτω από τέτοια ρεκόρ θερμοκρασιών, και υπογραμμίζουν ότι θα είναι οι πιο «καυτοί» αγώνες. 

Η ΔΟΕ πληροφορήθηκε το θέμα και μέσω του εκπροσώπου Christophe Dubi θελησε να ρίξει τους τόνους και υποστήριξε ότι «όλοι υποφέρουμε από τη ζέστη, αλλά έχει γίνει μεγάλη δουλειά από την οργανωτική επιτροπή και τις αρμόδιες ομοσπονδίες για να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για τους αγώνες, με μια αξιέπαινη διοικητική προσπάθεια. Γι 'αυτό πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και δεν θα υπάρξουν προβλήματα».