Εκτυπώστε τη σελίδα
24-06-2021 20:11

«Από τα πιο έντονα συναισθηματικά παιχνίδια που έχουμε παίξει»

Με πολλά και έντονα συναισθήματα βίωσαν την νίκη-πρόκριση επί των Πολωνών Βόιτατσικ, Κοτσιόλεκ, οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη. Το δεύτερο από τα τέσσερα βήματα που απαιτούνται για το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στέφθηκε με επιτυχία, με τις Εθνικές μας ομάδες να μένουν προσηλωμένες στον επόμενο αντίπαλό τους που είναι η Ρωσία.

«Από την αρχή ως το τέλος ήμασταν συγκεντρωμένες. Πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή ότι μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή. Το δίδυμο αυτό το είχαμε νικήσει ξανά. Στο τέλος του πρώτου σετ ένιωσα έντονο πόνο στο γόνατο και χάθηκε λίγο ο ρυθμός μας μέχρι να νιώσω καλύτερα στα πατήματά μου. Ήταν σημαντικό που ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή ο Κώστας Ψαρογιώργος, ο οποίος έκανε τις ενέργειες που έπρεπε και με καθησύχασε. Επόμενος αντίπαλος μας η Ρωσία και πρέπει να δείξουμε την ίδια συγκέντρωση.

Μένουμε προσηλωμένες στο στόχο μας και θα αντιμετωπίσουμε κάθε πόντο, κάθε φάση ξεχωριστά» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη που πέρασε μία περιπέτεια με ενοχλήσεις στο γόνατό της στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όμως με την άμεση παρέμβαση του φυσιοθεραπευτή Κώστα Ψαρογιώργου οι ενοχλήσεις ξεπεράστηκαν.

«Οι Πολωνέζες έπαιξαν πολύ καλά, όμως είχαμε περισσότερη ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι όταν ένιωσε τους πόνους στο γόνατο η Βίκυ φοβήθηκα. Όμως ευτυχώς όλα πήγαν καλά και με την βοήθεια του Κώστα Ψαρογιώργου που ταξίδεψε μαζί μας.

Προσωπικά για εμένα ήταν το πιο έντονα συναισθηματικό παιχνίδι που έπαιξα την τελευταία τριετία. Από την ανατροπή στο πρώτο σετ, από το ιατρικό τάιμ άουτ μέχρι την νίκη ήταν όλα πολύ έντονα» δήλωσε από την πλευρά της η Πένυ Καραγκούνη που έκανε το καλύτερό της παιχνίδι μέχρι στιγμής στη Χάγη.

«Συγχαρητήρια στην Βίκυ και στη Πένυ, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με τη Ρωσία»

Πολύτιμες εμπειρίες συλλέγουν και με την παρουσία τους στη Χάγη οι Έλενα Μπάκα, Μαρία Κλέπκου, οι οποίες αν και δεν κατάφεραν να νικήσουν στο δικό τους παιχνίδι, έβαλαν δύσκολα στη κορυφαία ομάδα της Πολωνίας και χάρηκαν με την ψυχή τους την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Μαρία Κλέπκου δήλωσε από την πλευρά της: «Ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μια τόσο έμπειρη ομάδα με την Έλενα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σίγουρα το ιδανικό αλλά μέσα από αυτό το παιχνίδι καταφέραμε να πάρουμε πολλά μαθήματα και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας. Κρατάμε αυτήν την εμπειρία και κοιτάμε μπροστά στο επόμενο μας ματς κόντρα στη Ρωσία που είναι μια εξίσου δυναμική ομάδα. Θα κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε την Βίκυ και την Πένυ και εννοείται να το ευχαριστηθούμε».

Για τη πρόκριση στα ημιτελικά
: «Από τους πρώτους πόντους φαινόταν ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως κι έγινε. Τα κορίτσια έδειξαν χαρακτήρα και ψυχραιμία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι και το τουρνουά να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που είναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Η Έλενα Μπάκα τόνισε:
«Το παιχνίδι απέναντι στην Πολωνία ήταν δύσκολο και σίγουρα μας ζόρισε, καθώς πρώτη φορά παίξαμε ένα τέτοιου επιπέδου ματς. Φάνηκε η διαφορά εμπειρίας αλλά όπως και να έχει θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Μαθαίνουμε όμως και προχωράμε παρακάτω βήμα-βήμα. Επόμενος μας στόχος είναι το παιχνίδι με την Ρωσία όπου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για τη πρόκριση στα ημιτελικά: «Αρκετό άγχος θα έλεγα υπήρξε στις κερκίδες κατά την διάρκεια του χρυσού ματς διότι τα κορίτσια έπαιξαν ένα εξαιρετικά καλό και δύσκολο παιχνίδι και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Θέλαμε πολύ αυτήν την νίκη και την καταφέραμε το οποίο είναι πολύ σημαντικό ώστε να επιτευχθεί ο τελικός μας στόχος, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς».