Εκτυπώστε τη σελίδα
30-04-2021 15:07

Οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ μετρούν αντίστροφα για την διεκδίκηση της πρόκρισης στο Τόκιο [vids]

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι Εθνικές ομάδες γυναικών μπιτς βόλεϊ για την συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά - Continental Cup, που θα διεξαχθεί το διάστημα 6-9 Μαΐου στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Μετά την επιστροφή των Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη από το Μεξικό, ενσωματώθηκε μαζί τους στην προετοιμασία στο Σ.Ε.Φ. και η δεύτερη Εθνική ομάδα που αποτελείται από την Δήμητρα Μαναβή και την Μαρία Κλέπκου, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έκαναν προπόνηση με την Μαρία Τσιαρτσιάνη και τον Νόα Κιμπλ στη Θεσσαλονίκη.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και την επόμενη μέρα οι Εθνικές μας ομάδες θα αναχωρήσουν για τη Τουρκία.

Το σύστημα διεξαγωγής



Στην Β' φάση του Προολυμπιακού τουρνουά συμμετέχουν 24 χώρες και έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους των οκτώ ομάδων.

Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον Α' όμιλο μαζί με Τσεχία, Φινλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβενία, Λευκορωσία και την διοργανώτρια Τουρκία. Οι αγώνες του Α' ομίλου θα γίνουν στη Σμύρνη από 6 έως 9 Μαΐου.

Ο Β' όμιλος αποτελείται από την Ισπανία, την Ρωσία, την Ελβετία, την Γαλλία, την Λιθουανία, την Εσθονία, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Ο όμιλος θα φιλοξενηθεί στη Μαδρίτη από 6 έως 9 Μαΐου.

Ο Γ' όμιλος αποτελείται από την Ιταλία, την Γερμανία, την Σλοβακία, την Νορβηγία, την Λετονία, την Ουκρανία, την Αυστρία και την Σουηδία. Ο όμιλος θα διεξαχθεί το διάστημα 6-9 Μαΐου στο Μπάντεν της Αυστρίας.

Οι 5 πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους 3 ομίλους θα προκριθούν στην Γ΄φάση.

Στην Γ΄φάση οι 15 ομάδες που θα έρθουν από την Β΄φάση σε κάθε κατηγορία (ανδρών και γυναικών) μαζί με την διοργανώτρια του μοναδικού ομίλου Ολλανδία (σε άνδρες και γυναίκες) θα συγκροτήσουν το ταμπλό των 16 ομάδων ανδρών και 16 ομάδων γυναικών και οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 από την Ευρώπη. Η τελευταία φάση θα διεξαχθεί από 23 έως 26 Ιουνίου στη Χάγη της Ολλανδίας.

«Οι αγώνες που δώσαμε στο Μεξικό θα μας βοηθήσουν στο Continental Cup»

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των Εθνικών μας ομάδων για την πρόκριση στη Γ' φάση του Προολυμπιακού τουρνουά για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
«Κάναμε καλή πορεία στο Μεξικό, ειδικά στο πρώτο τουρνουά που κατακτήσαμε την 9η θέση. Το σημαντικό είναι ότι παίξαμε αρκετά παιχνίδια, τα οποία μας έδωσαν αγωνιστικό ρυθμό και θα το χρησιμοποιήσουμε ως όπλο στο προολυμπιακό τουρνουά στη Τουρκία» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη, με την Πένυ Καραγκούνη να συμπληρώνει:

«Προερχόμαστε από δύο πολύ καλά τουρνουά. Παίξαμε πολύ καλά στο Μεξικό και βρήκαμε ρυθμό και την ταυτότητά μας ως ομάδα. Αυτό που κρατάμε είναι τις καλές μας εμφανίσεις και αυτό που θέλουμε τώρα είναι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στη τελική φάση του Continental Cup. Με την βοήθεια της Δήμητρας Μαναβή και της Μαρίας Κλέπκου μπορούμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».



«Είμαστε ανυπόμονες, θα δώσουμε το 100%»

«Η προετοιμασία μας έχει πάει αρκετά καλά. Είμαστε ευχαριστημένες από την απόδοσή μας, αν και είμαστε πολύ καιρό μαζί που προπονούμαστε. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξες και θέλουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά την πρόκριση» δήλωσε η Δήμητρα Μαναβή, ενώ η πρωτάρα σε Προολυμπιακό τουρνουά Μαρία Κλέπκου τόνισε:

«Είμαστε μία καινούργια ομάδα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε ανυπόμονες για το αποτέλεσμα. Θα δώσουμε το 100%».




«Η πιο σημαντική περίοδος από την ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα»

Ο Βραζιλιάνος Ομοσπονδιακός προπονητής Τίε Σαντάνα, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια των Εθνικών ομάδων, χαρακτήρισε την περίοδο αυτή την πιο σημαντική για τον ίδιο και τις Εθνικές ομάδες από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα.

«Πρώτα απ'όλα πρέπει να είμαστε ευγνώμων που είμαστε στο γήπεδο, με όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία. Γι'αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ την Ομοσπονδία, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη στήριξη. Αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική για το γυναικείο μπιτς βόλεϊ και για εμένα προσωπικά από την στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι χαρούμενος για την προετοιμασία μας. Προετοιμαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα για τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την Ολυμπιάδα. Θα δώσουμε το 100% στη Τουρκία».


Media