Εκτυπώστε τη σελίδα
30-05-2013 14:04

Μια σταχτοπούτα στο παλάτι της άμμου

Συνέντευξη στο Goal News και στον Κώστα Ασημακόπουλο της νέας εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ των Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη που αύριο κάνει ντεμπούτο σε επίσημη διοργάνωση:

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 το ελληνικό μπιτς βόλεϊ απογειώθηκε όταν η Εφη Σφυρή και η Βάσω Καραντάσιου, αν και πρωταθλήτριες με τις ομάδες του Παναθηναϊκού και των Βριλησσίων στη σάλα, άφησαν τη σιγουριά των συμβολαίων τους και αφιερώθηκαν στο μπιτς βόλεϊ. «Αποφάσισαν να γίνουν καλόγριες...»

 

μας είχε πει τότε ένας παραδοσιακός παράγοντας του βόλεϊ που μη γνωρίζοντας τη δυναμική αλλά και τη γοητεία του νέου ολυμπιακού αθλήματος «έσφαξε με το γάντι» όσους έπαιζαν βόλεϊ χωρίς... παπούτσια και φανέλα. Η Βίκυ και η Βάσω λίγο καιρό αργότερα όχι μόνο δικαιώθηκαν αλλά ταυτίστηκαν με την έκρηξη του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα. Στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης το 2001 στο Τσέζολο της Ιταλίας, αγωνίστηκαν σε πλήθος τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί σε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (Σίδνεϊ και Αθήνα).

Παράλληλα έγιναν το παράδειγμα για πολλές νέες βολεϊμπολίστριες. Από τότε πολλά άλλαξαν, ο χρόνος είναι... αήττητος και μετά την αποχώρηση της Σφυρή η Καραντάσιου αναζητούσε συμπαίκτρια. Η άσημη Βίκυ Αρβανίτη από την Αγία Τριάδα της Εύβοιας με μικρή βολεϊκή εμπειρία στο Αιγάλεω αναλαμβάνει το μεγάλο βάρος να καλύψει το κενό της Σφυρή έχοντας δώσει επιτυχημένες εξετάσεις με τη Θάλεια Κουτρουμανίδου.

Με σκληρή και επίπονη δουλειά κατάφερε όχι μόνο να καλύψει το κενό αλλά και να ανοίξει νέους δρόμους. Η Βάσω Καραντάσιου έδωσε τη σκυτάλη στη Μαρία Τσιαρτσιάνη η οποία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, που αγωνίστηκε με την Κουτρουμανίδου, γίνεται ζευγάρι με την Αρβανίτη πετυχαίνοντας να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο τραυματισμός της Τσιαρτσιάνη στον ώμο έπρεπε να αντιμετωπιστεί χειρουργικά. Η Τσιαρτσιάνη έκανε επέμβαση τον περασμένο Νοέμβριο και από τότε η Αρβανίτη είχε μείνει... ορφανή.

Αναζητούσε μία συμπαίκτρια που να κάνει τη διαφορά, να έχει όλες τις προδιαγραφές και να είναι έτοιμη για σκληρή και επίπονη δουλειά. Με την προτροπή και του νέου ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Ταμπουρατζή η επιλογή έγινε από το νέο αίμα του ελληνικού βόλεϊ και αυτή δεν ήταν άλλη από την 19χρονη Πένυ Καραγκούνη που αγωνίζεται στον Ηρακλή Κηφισιάς. Το νέο δίδυμο δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Από τη μια η 13χρονη πείρα της 33χρονης πλέον Αρβανίτη και από την άλλη η φρεσκάδα, το ταλέντο, ο ενθουσιασμός αλλά και η απειρία της 19ης Πένυς Καραγκούνη που πλέον αποτελούν τη ναυαρχίδα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ ή αλλιώς το μεγάλο στοίχημα για το 2013!

«Η χρονιά είναι η πρώτη μεταολυμπιακή και όλες οι ομάδες κάνουν αλλαγές και δοκιμές. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς με τη διαφορά πως δεν πρόκειται για τη μόνη αλλαγή. Ουσιαστικά κάνουμε μία επανεκκίνηση όλου του ελληνικού μπιτς βόλεϊ σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Είχαμε φτάσει σε πολλά αδιέξοδα. Δεν είχαμε ομάδες. Εχουμε χάσει χρόνο στην ανάπτυξη και πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν πολλά» λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Ταμπουρατζής.

 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη: ΕΔΩ

 

Πηγή: Eφημερίδα Goal News