1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-04-2020 20:16

Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα, 2534 συνολικά, δύο κατέληξαν

17 ήταν τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 2.534, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

43 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 2 ακόμη, συνολικά 136, ήταν οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε επίσης ότι ο ΠΟΥ συμπεριέλαβε στα στυμπτώματα του κορονοϊού, εκτός από τον πυρετό, τον βήχα, το λαχάνιασμα ή τη δυσκολία αναπνοής, και τις κρυάδες, την μυαλγία, την κεφαλαλγία, τον πονόλαιμο, τη διαταραχή γεύσης ή όσφρησης.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η επιτροπή πρότεινε την σταδιακή επανέναρξη σχολικής λειτουργίας. "Θα γίνει σε συνεργασία με την πολιτεία. Θέλει προσοχή και μέριμνα. Η επιστημονική θέση είναι ότι ο πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει και φαίνεται να μεταδίδει λιγότερο. Μόνο μια λευκή ψήφος υπήρξε, οι υπόλοιποι ομόφωνα τοποθετήθηκαν για το θέμα. Δεν είναι ένα πείραμα αλλά μια επιστημονική πρόταση.

Η πολιτεια θα αποφασίσει" είπε χαρακτηριστικά. Ενημέρωσε ακόμη πως πως η επιτροπή αποφάσισε να προτείνει να τηρείται η μάσκα ως υποχρεωτικό μέτρο για κλειστούς χώρους όπως το παντοπωλείο, τα ιατρεία, τα κουρεία, τα κομμωτήρια. Σε όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους υποχρεωτική χρήση της μάσκαςΑπό τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι τα "μέχρι να αρθούν τα μέτρα, αυτά τηρούνται ευλαβικά.

Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι η ίδια. Ισχύουν και την Πρωτομαγιά τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις" ανέφερε μεταξύ άλλων, και υπογράμμισε πως η επόμενη μέρα δεν θα είναι μια εύκολη μέρα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.