1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-04-2020 19:33

Κορονοϊός: 55 νέα κρούσματα,4 ακόμη θύματα, 125 συνολικά

55 νέα κρούσματα, γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 2463, ενώ το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 4 νέοι θάνατοι, όπου ανέβασαν συνολικά τα θύματα σε 125 .

Tα περισσότερα από τα νέα, σημερινά κρούσματα αφορούν σε υγειονομικη δομή στη Μαλακάσα και ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπως διευκρίνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο ίδιο διάστημα, ακόμα τέσσερις ασθενείς έχασαν την ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 125. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα. Τα 574 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.013 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 52 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η μεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.Πενήντα επτά ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εισαγγελική παρέμβαση για την κλινική στο Περιστέρι

ιΚατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση τυχών ποινικών ευθυνών των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την κλινική Ταξιάρχαι, όπου νωρίτερα εντοπίστηκαν 28 κρούσματα κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι από τα 28 κρούσματα- 13 είναι τρόφιμοι, 11 εργαζόμενοι και 4 άτομα λόγω των οποίων σήμανε ο συναγερμός.

Η κλινική τέθηκε σε καραντίνα, στεγανοποιήθηκε, έχει οριστει τόσο επιστημονικός όσο και διοικητικός υπεύθυνος. Ο Εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση και δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.