Εκτυπώστε τη σελίδα
22-10-2019 17:29

Σοκ: Ρήξη αχιλλείου τένοντα η Βίκυ Αρβανίτη

Η Βίκυ Αρβανίτη στάθηκε απίστευτα άτυχη στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ, καθώς σε ανύποπτο χρόνο τραυματίστηκε και υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα.

Η διάγνωση των γιατρών στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν επιβεβαίωσε τον τραυματισμό της διεθνούς αθλήτριας της άμμου, η οποία θα υποβληθή την Πέμπτη σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Μία δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η σημερινή προπόνηση για τη Βίκυ Αρβανίτη. Πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας της ενόψει των δύο τουρνουά που ήθελε να λάβει μέρος για να κλειδώσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στον αστράγαλο. Από την κίνηση του ποδιού που έμεινε «καρφωμένο» στην άμμο αλλά και την εμπειρία που έχει το προπονητικό επιτελείο του μπιτς βόλεϊ συνειδητοποίησαν όλοι πως πρόκειται για μία μεγάλη ζημιά. Μέσα σε λίγα λεπτά η Αρβανίτη διακομίσθηκε στην Α' ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν όπου διαπιστώθηκαν οι αρχικοί φόβοι.

Την Πέμπτη χειρουργείο

Σύμφωνα με τη διάγνωση που ανακοίνωσε ο επίσημος ιατρός της Εθνικής ομάδας Δρ. Νικόλαος Σούρας η αθλήτρια πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση αποκατάστασης ρήξης αχίλλειου τένοντα. «Η Ομοσπονδία από πλευράς της θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την άμεση αντιμετώπιση και τη γρήγορη αποκατάσταση της αθλήτριας και της εύχεται να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα. Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ευχήθηκε προσωπικά στην άτυχη αθλήτρια, επισημαίνοντας ότι θα είναι στο πλευρό της για οτιδήποτε χρειαστεί», ανέφερε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης.

Αποχώρηση από τα τουρνουά σε Κίνα και Μεξικό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών η επιστροφή της τοποθετείται το νωρίτερο σε 3-4 μήνες. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τα δύο τουρνουά που είχαν προγραμματιστεί εντός του 2019 σε Κίνα και Μεξικό που θα βοηθούσαν στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μαζί με την Πένυ Καραγκούνη. Το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου θα γίνει έκτακτη σύσκεψη όλων των στελεχών του μπιτς βόλεϊ ώστε να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας, ενώ θα ερωτηθεί η παγκόσμια ομοσπονδία εάν η ομάδα διατηρεί τους βαθμούς της ολυμπιακής πρόκρισης στην περίπτωση που αλλάξει για μερικά τουρνουά η μία αθλήτρια. Για τον τραυματισμό της Αρβανίτη ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την προολυμπιακή προετοιμασία της εθνικής μπιτς βόλεϊ