Εκτυπώστε τη σελίδα
01-11-2018 11:45

Πότε θα σοβαρευτεί η CEV κύριε Αλεξάντερ Μπόρισιτς;

Ημασταν νέοι όταν γράφαμε για τα παράλογα και τις γκάφες της CEV και τώρα που γεράσαμε τα ίδια γράφουμε. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο που υποτίθεται πως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ η CEV έχει πολλά κενά και πολλά παράλογα. Ενα από αυτά είναι το χρυσό σετ και κυρίως ο τρόπος που αποτυπώνεται στην στατισική εικόνα του αγώνα το χρυσό σετ.

 

Με απλά λόγια το επίσημο στατιστικό ενός αγώνα που παίζεται χρυσό σετ, μεταξύ αυτών και ο χθεσινός αγώνας του ΠΑΟΚ με την BSSK Μπουγιουκσεχίρ σταμάτησε με την ολοκλήρωση του τάι μπρέικ όπου η τουρκική ομάδα νίκησε 3-2 σετ.

Οι επιδόσεις των αθλητών των δύο ομάδων στο «χρυσό» σετ δεν αποτυπώνονται πουθενά. Το στατιστικό (δείτε το ΕΔΩ) έκλεισε με το τέλος του 5ου σετ. Μόνο το σκορ του χρυσού σετ υπάρχει για να μας ενημερώνει ποια ομάδα πήρε την πρόκριση. Δεν υπάρχει πεδίο στο πρόγραμμα του στατιστικού για «χρυσό» σετ.

Και ρωτάμε: Τι νόημα έχει η μη καταγραφή των στατιστικών του χρυσού σετ; Δεν είναι το χρυσό σετ συνέχεια του αγώνα των δύο ομάδων; Δεν έχει σημασία εάν ένας αθλητής γίνει αλλαγή στο χρυσό σετ; Δεν έχει σημασία εάν ένας αθλητής σημειώσει π.χ. 6 άσσους και πάρει την πρόκριση; Για την CEV φαίνεται πως δεν έχει.

Ξέρουμε πως δεν πρόκειται να πάρουμε απαντήσεις αλλά τουλάχιστον κάποιος από τους Ελληνες παρατηρητές που πηγαινοέρχονται στο Λουξεμβούργο ας ρωτήσουν κάποια στιγμή τους φωστήρες των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων ή και τον ίδιο τον Αλεξάντερ Μπόρισιτς μήπως και έχουμε εμείς άδικο...

Αντιλαμβάνεστε βέβαια πως αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και κανείς σοβαρός δε μπορεί να ασχοληθεί με ένα άθλημα που κινείται εν κρυπτώ. Οπως δεν είναι σοβαρά πράγματα οι ομάδες που αποκλείονται από τον α΄προκριματικό γύρο να έχουν δεύτερη ευκαιρία στο CEV Cup, ενώ οι ομάδες που αποκλείονται από τον β΄προκριματικό γύρο και ειδικά οι δύο που μένουν έξω στον γ΄γύρο να μην έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Αυτα και άλλα πολλά. Ορεξη να έχεις και να ασχολείσαι με την CEV αλλά και την FIVB του δημοσιοσχετίστα Άρι Γκράσα που διαλύει αργά αλλά σταθερά ότι έφτιαξε ο τεράστιος Ρούμπεν Ακόστα.

Τελευταίο κατόρθωμα του η αύξηση των παικτών στο σνόου βόλεϊ από δύο σε τρεις αθλητές σε κάθε ομάδα επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες πολλών για αύξηση των παικτών πολύ σύντομα και στο μπιτς βόλεϊ αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του πλέον εμπορικού αθλήματος της άμμου.