Εκτυπώστε τη σελίδα
29-10-2018 20:28

Απίστευτο: Χελώνα καρέτα, καρέτα μπλέχτηκε σε δίχτυ φιλέ μπιτς βόλεϊ!

Aυτή κι αν είναι είδηση. Μία χελώνα καρέτα καρέτα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ψαράδες που την ξέμπλεξαν από ένα δίχτυ. Προς δυσάρεστη έκπληξη όλων η άτυχη χελώνα είχε μπλεχτεί σε δίχτυ από φιλέ του μπιτς βόλεϊ!

 Διαβάστε το άρθρο του Νικόδημου Λιανού στο naxospress.gr:

Αυτή τη φορά η ... μικρή είχε Αγιο. Η πιο σωστά, είχε φύλακα Αγγελο ερασιτέχνες ψαράδες, που την εντόπισαν και ενημέρωσαν τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου (Naxos island wildlife protection). Και ξεκίνησε η διαδικασία απελευθερώσης, καθαρισμού και επούλωσης των τραυμάτων της και αύριο αναμένεται να επιστρέψει στο φυσικό της χώρο... Και όπως καταλάβατε αναφερόμαστε στο τελευταίο περιστατικό με την "σύλληψη" caretta caretta αυτή τη φορά στο λιμάνι της Νάξου που είχε μπλεχτεί σε δίχτυ φιλέ βόλεϊ και το οποίο το έχει ...συναντήσει στο ταξίδι της και όπως ήταν λογικό το έφερε και στη Νάξο... Το εύχαριστο είναι ότι η ... μικρή  άντεξε, αντέδρασε καλά μετά τη βοήθεια που πήρε από τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου και η περιπέτειά της αύριο θα αποτελέσει μακρινή ανάμνηση. 

Ας δούμε τι αναφέρουν στην σχετική ιστοσελίδα που διατηρούν στα social media, σε ανάρτηση που συνοδεύεται και από φωτογραφίες " Σε φιλέ μάλλον απο "Beach volley" που κάποιοι "αμέλησαν" να μαζέψουν, είχε μπλεχτεί για πολλές μέρες μια νεαρή caretta caretta. Το τυχερό μεσ' την ατυχία του καρετάκι βρέθηκε στο λιμάνι της Νάξου, το βράδυ της Παρασκευής 26/10 απο ερασιτέχνες ψαράδες που ενημέρωσαν τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Φτάσαμε άμεσα στο σημείο και μεταφέραμε τη χελώνα στο σταθμό του συλλόγου, όπου και βγάλαμε το υπόλοιπο δίχτυ και διαπιστώσαμε οτι πέραν της ταλαιπωρίας, της έντονης αδυναμίας και μικροτραυματισμών το καρετάκι δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα . Σε συνεργασία με τον "ΑΡΧΕΛΩΝ" δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, περιποιηθηκαμε τα τραύματα και θα φιλοξενηθεί για λίγες μέρες σε δεξαμενή όπου και θα τραφεί ώσπου να επανακτήσει τις δυνάμεις του και να γυρίσει στο φυσικό του περιβάλλον .

Πηγή: naxospress.gr, Νικόδημος Λιανός

 

careta124.jpgcareta1.jpgcareta13.jpgcareta12.jpg