1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-07-2018 21:48

Νιώπας, Παπαδημητρίου: «Η Ομοσπονδία να στηρίξει περισσότερο τις ομάδες Εθνικού σχεδιασμού» (video)

Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας δεν καταφέραν στον Άγιο Νικόλαο να κατακτήσουν το τρίτο τους συνεχόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας και δεύτερο στη πόλη της Κρήτης, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τα αδέρφια Μανδηλάρη.
Θοδωρής και Δημητρής που ξεκίνησαν το πανελλήνιο σιρκουί στην πλατεία Αριστοτέλους γράφοντας ιστορία με τις 10 κατακτήσεις τουρνουά Masters, λίγη ώρα μετά τις απονομές και φορώντας το ασημένιο μετάλλιο, μίλησαν στην κάμερα της Ε.Ο.ΠΕ. για τον τελικό στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου, για το σπουδαίο επίτευγμά τους στη Θεσσαλονίκη αλλά και για το μέλλον τους στην άμμο.

«Ήταν πολύ δύσκολος ο τελικός. Ο Άγγελος και ο Βασίλης εμφανίστηκαν με μεγαλύτερη ετοιμότητα από εμάς, έπιασαν υψηλή απόδοση και στα κρίσιμα σημεία έκαναν τις καλύτερες ενέργειες που μπορούσαν να κάνουν. Δίκαια κερδίσανε το πρωτάθλημα φέτος» δήλωσε ο Δημήτρης Νιώπας και στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

«Τα παιδιά έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Στο πρώτο σετ που ήταν πολύ σημαντικό, σε κάποιους κρίσιμους πόντους έπαιξαν πολύ καλά. Δίκαια βγήκαν πρωταθλητές και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ελπίζουμε η Ομοσπονδία να τους βοηθήσει λίγο παραπάνω, να αγωνιστούν σε μερικά τουρνουά στο εξωτερικό και να ανέβουν επίπεδο».

Οι δευτεραθλητές Ελλάδος στη συνέχεια έκαναν τον απολογισμό της φετινής σεζόν και αναφέρθηκαν στο ρεκόρ κατακτήσεων τουρνουά Masters που "έσπασαν" στην Αριστοτέλους.

«Καταρχήν ήθελα να πω, πως ακούστηκε στο τουρνουά Αριστοτέλους στην ΕΡΤ και μάλλον ο κ. Μανώλης Ρουμελιώτης μπερδεύτηκε γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Στο παρελθόν γινόντουσαν 10 τουρνουά Masters κάθε καλοκαίρι. Φέτος και τα τελευταία χρόνια γινόντουσαν 3, 4 και φέτος 5. Άμα γινόντουσαν 10 Masters θα είχαμε σπάσει το ρεκόρ των Τριανταφυλλίδη, Καζάζη σε 1,5 χρόνο πιστεύω. Θέλω να πιστεύω ότι μπερδεύτηκε. Ήταν δύσκολη χρονιά για εμάς. Έλειπα τρία σαββατοκύριακα μέσα στην αγωνιστική περιόδο λόγω υποχρεώσεών μου με τον Άρη στη σάλα. Δεν προπονηθήκαμε σωστά και κάναμε ό,τι μπορούσαμε το τελευταίο 10ήμερο. Φτάσαμε όμως κοντά. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας. Πιστεύω θα έχουμε συνέχεια γιατί κάθε χρόνο ακούω ότι μεγαλώσαμε. Από τα 30 μου το ακούω και μέχρι τα 33 ήμουν πρωταθλητής. Φέτος έγιναν τα αδέρφια Μανδηλάρη, του χρόνου ίσως παίξουμε ξανά. Ελπίζω η Ομοσπονδία να βοηθήσει παραπάνω τις ομάδες που είναι στον εθνικό σχεδιασμό. Δεν γίνεται χωρίς χορηγούς οι αθλητές να πηγαίνουν μόνοι τους στα τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παρασκευόπουλο για την δουλειά που κάνει στα masters, αλλά πρέπει οι υπεύθυνοι των Εθνικών ομάδων να βοηθήσουν τις ομάδες έμπρακτα. Πρέπει να μπορούν να αγωνίζονται στο εξωτερικό για να φέρνουν βαθμούς για την Ελλάδα, γιατί έτσι όπως έχουμε γίνει πηγαίνουμε με 0 βαθμούς και δεν κάνουμε τίποτα» δήλωσε ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

«Η Αριστοτέλους ήταν μία μεγάλη στιγμή για εμάς. Ένα πολύ ωραίο τουρνουά που σπάσαμε το ρεκόρ σε κατακτήσεις Masters. Δεν θα θεωρήσω αποτυχία την δεύτερη θέση, είναι επιτυχία για εμάς. Φυσικά και θέλαμε την πρώτη θέση, ελπίζω να είμαστε γεροί του χρόνου και να τα καταφέρουμε» είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Νιώπας.

Όσον αφορά το μέλλον τους στο beach volley, Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας τόνισαν πως θέλουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται παρέα.

«Θέλουμε να παίξουμε, θέλουμε να υπάρχουν και κίνητρα να παίξουμε. Θέλουμε να αγωνιστούμε και στο εξωτερικό, αλλά πρέπει να μας βοηθήσουν και χορηγοί γιατί δεν υπάρχουν και τα χρήματα μέσω της Ομοσπονδίας να στηριχτούν οι ομάδες. Το μέλλον δεν το ξέρω, ο Δημητρής και εγώ το θέλουμε. Μεγαλώνουμε αλλά νιώθω ότι μπορώ να παίζω μέχρι τα 40. Θα δείξει».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.