1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-05-2018 15:24

Κλείδωσαν τα πρόστιμα σε 20.000€ και 6.000€!

Ολοκλήρωθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ με αποκλειστικό θέμα τις αλλαγές Κανονισμών Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και κυρίαρχο θέμα τα πρόστιμα στις ομάδες που αποχωρούν από τα πρωταθλήματα.

Μετά από έντονη διαβούλευση εγκρίθηκαν τα πρόστιμα που πρότεινε η διοίκηση της ΕΟΠΕ κι έτσι μία ομάδα που δεν θα δηλώσει καν συμμετοχή σε Εθνική κατηγορία μέχρι 6 Ιουνίου κάθε έτους θα πρέπει να καταβάλει στην διοργανώτρια 6.000 Ευρώ. Σε περίπτωση που αποσυρθεί ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή το πρόστιμο φτάνει τις 20.000 Ευρώ. Για την πρώτη περίπτωση η εισήγηση ήταν 10.000 Ευρώ πρόστιμο αλλά μειώθηκε κατά 40% μετά τις αντιδράσεις των σωματείων.

Οπως είπαν και οι παράγοντες των σωματείων το πρόβλημα δεν είναι μόνο η συμμετοχή στα πρωταθλήματα αλλά και η ποιοτική αγωνιστική παρουσία των ομάδων, ενώ διάχυτη είναι η πρόθεση πολλών παραγόντων να κατεβάζουν ομάδες με νεάνιδες ή και κορασίδες για να αποφύγουν τα πρόστιμα. Από την πλευρά της ΕΟΠΕ θεωρεί πως από το να υπάρχει απραξία και αδράνεια και ανυπόλυπτα πρωταθλήματα με 11 ή και λιγότερες ομάδες είναι προτιμότερο να αγωνίζονται νεάνιδες και κορασίδες για να έχουν ευκαιρίες οι νέες αθλήτριες.

Μεταξύ άλλων αλλαγών που αποφασίστηκαν καταργήθηκε το 15λεπτο καθυστέρησης για τις ομάδες που επικαλούνται απώλεια δελτίων σε φάιναλ-4 με παράλληλο έλεγχο των δελτίων την παραμονή της διοργάνωσης. Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε μετά τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του κυπέλλου του φάιναλ-4 με τα δελτία του ΠΑΟΚ που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της έναρξης του σερβίς για 25 λεπτά.

Το δυσάρεστο από την εικόνα της σημερινής Γενικής Συνέλευσης ήταν η παρουσία μόλις 31 εκπροσώπων σωματείων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.