1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-04-2018 14:32

Η. Ζωλασταθιάδης: «Υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα στο beach volley»

Ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης, έδωσε το παρών στην Sportexpo 2018 μαζί με τις αναπτυξιακές ομάδες beach volley και μιλώντας στην κάμερα του volleyball.gr αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται στην άμμο με τα νέα παιδιά και την διαχείριση που χρειάζονται για να πετύχουν.

Για τις γυναικείες αναπτυξιακές Εθνικές: «Είναι κοπέλες οι οποίες μας απασχολούν τα τελευταία 4-5 χρόνια. Είναι η επόμενη ημέρα του ελληνικού beach volley. Κλείνουμε μία πενταετία δουλειάς και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Έχουμε φέρει τις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες να είναι επικεφαλής ομίλων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάνουμε επιτυχίες σε Παγκόσμια και γυνηγάμε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά μας και από την Ομοσπονδία για την επόμενη ημέρα». 

Πως δίνει ο προπονητής κίνητρα στον αθλητή: «Δύσκολα πλέον. Στην Ελλάδα που παλεύει στο αν θα δώσει κίνητρα το Υπουργείο Παιδείας, στην Ελλάδα που όλα είναι ρευστά. Ξεκινάς μία προσπάθεια σχεδιάζοντας την επόμενη διετία και τελικά δεν ισχύει τίποτα. Είναι ευαίσθητες ηλικίες που αποφασίζουν τι θα κάνουν με τις σπουδές τους, είναι επηρεασμένες από το διαδίκτυο και είναι δύσκολο να φέρεις παιδιά από την επαρχία και να δημιουργήσεις ένα δυνατό σύνολο. Θέλει πολύ προσπάθεια και το παιδί πρέπει να το θέλει για να το ακολουθήσει».

Αν υπάρχουν δίδυμα που θα μας φέρουν τις επιτυχίες του παρελθόντος: «Έχουμε αρκετές αθλήτριες και αυτή την στιγμή έχουμε παιδιά του 2005 που είναι ικανά και έρχονται από πίσω. Το θέμα είναι να μας βοηθήσει το κράτος, η Γενική Γραμματεία, η Ομοσπονδία για να δουλέψουμε όπως στο εξωτερικό γιατί κακά τα ψέματα η ψαλίδα έχει ανοίξει. Δεν γίνεται με λίγα μέσα να πάμε κοντά τους».

Πως συνδυάζεται η άμμος με την σάλα: «Πολύ δύσκολα. Όταν πρέπει να προπονηθούν τα παιδιά 4-5 ώρες την ημέρα στο beach volley, έχω και τον Αίαντα Ευόσμου που επίσης έχει νέα παιδιά είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι οι... μαγικές ιδιότητες που έχουν οι προπονητές και κάνουν το 24ωρο, 48ωρο και τραβάμε λαγούς μέσα από καπέλα.

Το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει και ευτυχώς έχουν λογικούς γονείς γιατί είναι και αυτοί μία παράμετρος. Βοηθούν πάρα πολύ και έχουν φέρει κάποια παιδιά στον Αίαντα. Έτσι τα παρακολουθώ και να μην παίζουν beach volley. Είμαστε σε μία κατεύθυνση με σάλα και beach volley και μπορώ να πω πως 1-2 παιδιά είναι η επόμενη ημέρα της Εθνικής Γυναικών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.