Εκτυπώστε τη σελίδα
31-03-2013 11:53

Και η ... κουτσή Μαρία

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο ματαιώθηκαν 5 αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ, ενώ ειναι πολύ περισσότερες οι συνολικές ματαιώσεις, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται τα πρωταθλήματα από αναξιοπιστία.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η ΕΟΠΕ για ψηφοθηρικούς λόγους ...άνοιξε τις κατηγορίες και έπαιξαν στην Α2 γυναικών και στην Α2 ανδρών, η ... κουτσή Μαρία και ο... στραβός Μήτσος. Έχασαν δηλαδή τη σημασία τους οι εθνικές κατηγορίες.

Συν τοις άλλοις, η ανακολουθία της Ομοσπονδίας, να μη πληρώσει ούτε μια μετακίνηση, ενώ είχε υποσχεθεί την πληρωμή του 80% έφερε σε οικονομικό αδιέξοδο της περισσότερες ομάδες και δη των νησιών, όπου είχαμε αποχωρήσεις, με απειλές να παίξουν του χρόνου στα πρωταθλήματα Τουρκίας.

Ο κανονισμός προβλέπει μεγάλες ποινές μόνο σε δυο μηδενισμούς , κι έτσι κάθε ομάδα δικαιούται και ένα μηδενισμό, γι αυτό και δεν πηγαίνει σε ένα μεγάλο και δαπανηρό ταξίδι, με προτίμηση τα νησιά.

Από την άλλη οι νησιώτικες ομάδες και η Ορεστιάδα έχουν τις μεγαλύτερες μετακινήσεις, αιμορραγούν οικονομικά , κι όλα τα παραπάνω συνθέτουν αναξιόπιστα πρωταθλήματα.

Τρανταχτό παράδειγμα της ένδειας, αλλά και της αναξιοπιστίας, είναι ο Βύρωνας του Ανδρέα Βαρσαμή που ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στη Χίο και οι τρεις εύκολοι βαθμοί θα έφερναν τη σωτηρία της χιώτικης ομάδας.

Αντέδρασε όμως η Καλαματά και η Λαμία, η ΕΟΠΕ έγινε ρεντίκολο και σίγουρα κάτι θα ..τσόνταρε για να μεταπείσει την ομάδα του πρώην ταμία, που θα ταξιδέψει τελικά στη Χίο.

Βέβαια θα μου πείτε, πές μου το ... σωματείο σου να σου πω ποιός είσαι. Τουτέστιν δείτε ποιά σωματεία διοικούν τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ για να καταλάβετε γιατί κακοδιοικείται η Ομοσπονδία.

Ο Μαυρομάτης πρώτος απ όλους, ήταν στο Πειραματικό, που έδωσε πέρυσι το σύνθημα της μεγάλης φυγής, όταν ανακοίνωσε τον εκούσιο υποβιβασμού του σωματείου του στην τελευταία κατηγορία της Θεσσαλονίκης. Κι όταν δεν μπορείς να διοικήσεις σωστά ένα μικρό σωματείο, πως θα το πράξεις για μια μεγάλη ομοσπονδία;

Το ίδιο ισχύει και με τα άλλα σωματεία των συμβούλων της ΕΟΠΕ, που είτε έχουν χαθεί από τον χάρτη, είτε υποβιβάσθηκαν ή υποβιβάζονται ή σώζονται στο παρά πέντε.

Πρόχειρα θα θυμηθούμε τον Κτησιφώντα, το Μαρκόπουλο, τον Αρίωνα Πτολεμαίδας, τον Πανιώνιο, το Μοσχάτο, τον Επίκουρο, την Κερατέα, την Καλαμάτα, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης...

Μόνος άξιος παράγοντας ο Κώστας Ψαρουδάκης που όχι μόνο δεν φυτοζωεί το σωματείο του, ο ΟΠΕΡεθύμνου, αλλά έχει ανθηρά οικονομικά , βγήκε στην Ευρώπη και είναι το μοναδικό(συμπεριλαμβανομένων και της Α1 ανδρών) που ταξιδεύει αεροπορικώς.

Mόνο αυτό δεν είδαμε στην ΝΕΑ ΕΟΠΕ, αλλά θα το δούμε κι αυτό. Στην Αλεξανδρούπολη έδωσαν συνέντευξη Τύπου , το βράδυ της παραμονής του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τώρα το σοκ είναι πιο ισχυρό. Προγραμμάτισαν συνέντευξη κυριακάτικα, για τους τελικούς των πλει οφ ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Απομένει να δώσουν συνέντευξη, την ώρα του αγώνα για να καλύψουν και τα πιο ευφάνταστα σενάρια ανοργανωσιάς και της χύμα κατάστασης.

Παρόλα τα παραπάνω, στη γενική συνέλευση πήγαν μόνο οι χειροκροτητές της Ομοσπονδίας και ενέκριναν όλες τις προτάσεις με το σταλινικό 99%. Μόνο αυτοί είχαν την οικονομική άνεση να πληρώσουν τις μετακινήσεις.

Οι προπονητές της Α1 γυναικών(πλην Σωτήρχου) ψήφισαν για τις MVP και ανέδειξαν με 12 ψήφους ως κορυφαία πασαδόρο και κατ επέκταση παίκτρια, λόγω του υψηλού ποσοστού, την Μπίμπι Γκλιγκόροβιτς, την οποία η ΕΟΠΕ δεν τίμησε ούτε μια φορά ως πολυτιμότερη παίκτρια κάποιας αγωνιστικής.

Γι αυτό πρέπει να αλλάξει του χρόνου ο αστείος τρόπος ανάδειξης των MVP, αφού φέτος, αλλά και πέρυσι έβγαιναν στο πόδι, χωρίς στατιστική κάλυψη , χωρίς εικόνα των αγώνων. Ήταν κι αυτό, απλά διαδικαστικό, όπως οι περισσότερες ενέργειες   της ΕΟΠΕ. Άντε να τελειώνουμε...

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, "απολογήθηκε" στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς στο Ρέθυμνο την εύνοια προς την ΑΕΚ και ... άδειασε όπως ήταν αναμενόμενο τον πρόεδρο της ΚΕΠ Χρήστο Σύλλα.

Αυτή η αστειότητα που ξεκίνησε επι Μπελιγράτη, συνεχίσθηκε επι Προσαλίκα και διατηρήθηκε επι Μαυρομάτη πρέπει κάποτε να σταματήσει γιατί προκαλεί άφθονο γέλιο. Να βραβεύουν στην ΕΟΠΕ ο ένας τον άλλον και να ευχαριστούν τους ντόπιους συμβούλους για την προσφορά τους στο άθλημα. Να ευλογούν τα γένια τους με λίγα λόγια.

"Βρήκαμε προπονητή για την επόμενη δεκαετία" μας έλεγαν οι παράγοντες του Φοίνικα Σύρου, αλλά προτρέχουν. Ούτε μια εβδομάδα συνεργασίας δεν συμπλήρωσαν με τον Ανδρεόπουλο και τον βάπτισαν Μοντάλι, Μπερναρντίνιο και Νταγκ Μπήλ μαζί. Μακάρι να τους βγει, αλλά υπομονή...

Ξεκίνησαν τα πλεί οφ. Όλες οι παίκτριες χαίρουν άκρας υγείας...Αν παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, μην ανησυχείτε. Η ΕΟΠΕ εδώ είναι...

 
ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

2 σχόλια

  • Comment Link sakis Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 09:31 posted by sakis

    για την ομαδουλα σου που εκατσε και εχασε στη θεσσαλονικη, ουτε λογος; δν ντρεπεσαι καθολου; μα καθολου;

  • Comment Link Μανωλης Ψαρουδακης Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 06:23 posted by Μανωλης Ψαρουδακης

    ο ΟΠΕΡ ταξιδεψε πεντε φορες με καραβι φετος .....περιμενουμε βεβαια προταση για να πηγαινουμε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με αλλο τροπο αλλωστε εσυ..... τα ξερεις ολα ,οπως και για ολα.... φταιει ο Ψαρουδακης !!!!!!!!!
    ΥΓ ως νησιωτης και συχνα ταξιδιωτης λεω οτι πολλες φορες το αεροπορικο εισιτηριο ειναι οικονομικοτερο του με εκπτωση 50% ακτοπλ/κου πχ αεροπορικο εισιτηριο για Αθηνα 43 ευρω ,και για θεσσ/νικη 96 ευρω αυτα