1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-11-2014 15:01

Απόφαση σοκ από το ΑΣΕΑΔ: Δικαίωσε τον ΖΑΟΝ για τις 12 ομάδες στην Α1 γυναικών

Απόφαση που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα Α1 γυναικών και εκθέτει τους χειρισμούς της ΕΟΠΕ στο θέμα των 11 ομάδων μετά την αποχώρηση των Βριλησσίων εξέδωσε το ΑΣΕΑΔ προκαλώντας ανακούφιση στον ΖΑΟΝ, οργή στην ομοσπονδία και μπάχαλο στο πρωτάθλημα καθώς θα πρέπει να συμπληρωθεί το πρωτάθλημα με 12η ομάδα!

Η απόφαση που δεν έχει προηγούμενο συντάσσεται με την κοινή λογική των 12 ομάδων αλλά ουσιαστικά τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα αφού ουσιαστικά και οι 5 αγωνιστικές που έχουν γίνει έως τώρα είναι άκυρες.

Απρόβλεπτες θα είναι οι εξελίξεις καθώς ο ΖΑΟΝ θα διεκδικήσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, θα απαιτήσει μεταγραφική περίοδο. αποζημείωση για βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

Η ΕΟΠΕ από την πλευρά της θεωρεί πως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση αλλά την περιπλέκει ακόμα περισσότερο. Οπως αναφέρει η ομοσπονδία πουθενά στην απόφαση δεν αναγράφεται ότι ο ΖΑΟΝ δικαιούται να παίξει στην Α1. Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 12 ομάδες και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες να διεξαχθεί αυτό με έντεκα. Ωστόσο πουθενά δεν αναγράφουν με πιο κριτήριο ο ΖΑΟΝ πρέπει να παίξει στην Α1, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Για την Ομοσπονδία είναι μονόδρομος να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ως έχουν, με την τελική απόφαση γίνεται γνωστή μετά το προγραμματισμένο ΔΣ του Σαββάτου.

Η απόφαση:

«Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 91/12-11-2014 απόφαση του δέχεται την προσφυγή και τους πρόσθετους λόγους του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νέων (ΖΑΟΝ) Κηφισιάς».

Ακυρώνει την από 6-9-2014 απόφαση (πρακτικό υπ’ αρ. 25) της ΕΟΠΕ με την οποία αποφασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών της περιόδου 2014-2015 με την συμμετοχή ένδεκα ομάδων.

Αναπέμπει την υπόθεση στα αρμόδια όργανα της ΕΟΠΕ προκειμένου να επιλεγεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τον αριθμό των δώδεκα ομάδων και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες να διεξαχθεί αυτό με ένδεκα ομάδες. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα».

7 σχόλια

  • Comment Link Νίκος Νομικός Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 09:04 posted by Νίκος Νομικός

    Όσο και να προσπαθείς, καταλήγει δύσκολο να μην μιλήσεις - έστω με υπαινιγμούς - για το ότι ο Πρόεδρος μοιάζει σαν να εκδικείται όποιους δεν τον εψήφισαν στις εκλογές, ίσως δεν είναι έτσι .... αλλά πάντως μοιάζει πολύ για έτσι.
    Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους, γιατί φυσικά πολλοί (ο καθείς για τους δικούς του λόγους)βολεύονται με την ιδιότυπη του Προέδρου αντίληψη περί νομιμότητας.
    Νόμιζα ότι αυτά συμβαίνουν μόνον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο επαγγελματικό μπάσκετ ίσως, πάντως όχι στο βόλλεϋ....

  • Comment Link Ν.Κ. Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 18:20 posted by Ν.Κ.

    Όσοι γνωρίζουν από πρωταθλητισμό, ξέρουν πως οι ομάδες, ειδικώς όσες έχουν ιστορία ΣΑΝ του ΖΑΟΝ (γιατί την ιστορία του ΖΑΟΝ δεν την έχει ΚΑΜΙΑ ομάδα στο ελληνικό γυναικείο βόλλευ) έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Η αντίληψη, όμως, ότι μία ομάδα επειδή βρίσκεται σε προσωρινή αδυναμία δεν δικαιούται να διεκδικεί τα δικαιώματά της, εκτός από πέρα για πέρα αντιαθλητική, δείχνει βαθιά έλλειψη αθλητικής παιδείας και αποτελεί απόχρωση φασίζουσας λογικής και νοοτροπίας.

    Ελπίζω το σημερινό ελληνικό βόλλευ να μην επιτρέπει να παρεισφρέουν στο χώρο του τέτοιου είδους αντιλήψεις και φιλοσοφίες.

    Η συγκεκριμένη δικαίωση, καθώς και η διασφάλιση της τήρησης των νόμων,που συνεπάγεται αυτής, αφορά όλες τις ομάδες του ελληνικού βόλλευ και όχι μόνο τον ΖΑΟΝ, ασχέτως αν κάποιοι απαίδευτοι νόες αδυνατούν να το κατανοήσουν. Αυτή τη μάχη έδωσε κυρίως ο ΖΑΟΝ, ως όφειλε πρωτίστως απέναντι στην ιστορία και το status του και κατά δεύτερο λόγο στην αγωνιστική του ομάδα.

    Όσον αφορά στην "πρόκληση" της Α1,... Κάποιες ομάδες χάνουν, κάποιες κερδίζουν, κάποιες ανεβαίνουν και κάποιες κατεβαίνουν, με λιγότερες ή περισσότερες νίκες. Έτσι ήταν ανέκαθεν ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Από ´κει και πέρα, ο καθένας κρίνει ή "κρίνει" με βάση την αθλητική του κουλτούρα και φιλοσοφία, καθώς και την "πορεία" του στο χώρο...

    Προκαλεί, πάντως, εντύπωση το γεγονός πως ένας τόσο "κατεστραμμένος" σύλλογος, που "δεν πρόκειται να σταυρώσει νίκη στην Α1" και που έχει γίνει ο "περίγελος του βόλλευ" προκαλεί τόσο έντονες, μαζικές(;) αντιδράσεις! Οι αντιδράσεις αυτές, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτές εκφράζονται αποδεικνύουν περίτρανα την αξία του ΖΑΟΝ. Πέρα από πρόσωπα και από αγωνιστικά αποτελέσματα...

  • Comment Link guest Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 15:38 posted by guest

    Κατα την γνωμη μου εφοσον ο ΖΑΟΝ πιστευε οτι ειχε δικιο στην ενσταση του θα επρεπε να μην ειχε αποδεχτει την συμμετοχη του στην Α2 και να περιμενε την αποφαση του ΑΣΕΑΔ υποστηριζοντας εμπακτα την ενσταση. Μετα την αποφαση του ΑΣΕΑΔ θα ξεκινουσε σε οποιο πρωταθλημα εκρινε το ΑΣΕΑΔ.Τωρα που εχει αποδεχτει την συμμετοχη του στην Α2 πως θα συμμετασχει στην Α1;;; Κατι ακομα , μετα την αποχωριση της Σουδας και την πιθανολογουμενη ανοδο στην Α1 ποια ομαδα θα πεσει απο τον Α' ομιλο οεο ή θα παιχτει ενα ολοκληρο πρωταθλημα χωρις να πεφτει ουτε μια ομαδα.... παγκοσμια πρωτοτυπια. Αν ανατρεξετε στη μνημη ή τα αρχεια σας τη σεζον 2003-2004 κατι αναλογο ειχε συμβει και στην ομαδα ανδρων της ΑΕ Νικαια η οποια δεν ειχε πιστοποιητικο απο την ΕΕΑ στην αρχη του πρωταθληματος αλλα δεν αποδεχτηκε τη συμμετοχη της στην Α2 αλλα περιμενε μεχρι να παρει το πιστοποιητικο και μετα επαιζε για κανενα διμηνο περιπου Τεαρτη Σαββατο. Ευχαριστω πολυ.

  • Comment Link Στάϊκος Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 15:15 posted by Στάϊκος

    Γιατί φίλε μου σώνει και καλά πρέπει να είναι ο Ηρακλής ο Άρης ή ο Αστέρας? Γιατί να μην είναι ο Ηλυσιακός? Λίγος είναι? Και δεν ξέρω κατά πόσο έχεις δίκιο. Το ΑΣΕΑΔ όντως είπε 12 ομάδες και δεν είπε ΖΑΟΝ. Σωστά ως εδώ.Αλλά την ένσταση? ποιος την έκανε? Ο ΖΑΟΝ. Για φαντάσου να πουν δεχόμαστε την ένσταση του ΖΑΟΝ όπως και είπαν, αλλά θα ανέβει ο Άρης. Ε ρε γλέντια που θα κάνει η καραφλόγρια........

  • Comment Link grafikos Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 13:32 posted by grafikos

    Επειδή γράφονται διάφορα τις τελευταίες ώρες,να καταλαβαίνουμε και τι διαβάζουμε..Η απόφαση δεν λέει πουθενά ότι ο Ζαον θα παίξει στην Α1.Η απόφαση αναφέρει ότι πρέπει να γίνει πρωτάθλημα με 12 ομάδες και παραπέμπει στην ΕΟΠΕ να αποφασίσει ποια θα είναι η 12η…Αν υπάρχει βέβαια κάποια που να θέλει να ανέβει τώρα.Καλύτερα οι άνθρωποι του Ζαον να κοιτάξουν που θα βρουν κανένα νέο "κελεμπία" μπας και πληρώσουν τις αθλήτριες τους στο τέλος της χρονιάς και να αφήσουν τα πανηγύρια και την Α1 γιατί γελάνε μαζί τους ήδη στην κατηγορία που παίζουν..Οι ομαδάρες φαίνονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.