1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-03-2014 16:32

Η καρδιά του βόλεϊ χτυπάει στην Πύλο

Πριν δύο βδομάδες ήταν η Καλαμάτα, τωρα είναι η σειρά της Πύλου. Η αντίστροφη μέτρηση για το φάιναλ-4 του Κυπέλλου Γυναικών έχει ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανναξιακό και Ηρακλή να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Η γενέτειρα του Χρυσού Ολυμπιονίκη Κώστας Τσικλητήρας είχε διοργανώσει πριν από πέντε χρόνια της προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών (μαζί με τα φιλικά με το Περού) και η φετινή διοργάνωση είναι άλλο ένα στοίχημα που θέλει να πετύχει η τοπική κοινωνία.

«Το βόλεϊ στην Πύλο έχει μακρά ιστορία, αλλά για διάφορους λόγους υπάρχουν και κάποια κενά διαστήματα. Ουσιαστικά εδώ και τρία χρόνια έχουμε ξεκινήσει, μαζί με τον προπονητή μας Κώστα Σαρμά, μία προσπάθεια από το μηδέν, έχοντας μόνο τμήματα κορασίδων και παγκορασίδων, αφού αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη. Κι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από το φάιναλ-4 είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει μια ομάδα εδώ στην Πύλο που καλλιεργεί το άθλημα και μπορεί να δώσει μια ώθηση στον αθλητισμό της περιοχής», εξηγεί ο Γιώργος Αρβανίτης, Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος του τμήματος Βόλεϊ του ΝΟ Πύλου, συνδιοργανωτής του φάιναλ-4 του Κυπέλλου

Χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με το βόλεϊ ο κ. Αρβανίτης (είναι εκπαιδευτικός), βλέποντας την απογοήτευση των μαθητριών – αθλητριών του όταν πριν από τρία χρόνια η ομάδα αν και είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων, απέσυρε τη συμμετοχή της, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον σύλλογο και πιο συγκεκριμένα με το βόλεϊ, φτάνοντας σήμερα να έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης ενός φάιναλ-4.

«Δεν έχουμε την εμπειρία από τέτοιου είδους διοργανώσεις, αλλά έχουμε την όρεξη και το μεράκι για να αποδείξουμε ότι δικαίως η Ομοσπονδίας μας εμπιστεύθηκε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Θέλοντας και μη τρέχουμε για να είναι όλα τακτοποιημένα και πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να είμαστε σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι», τονίζει ο κ. Αρβανίτης και συνεχίζει: «Πραγματικά έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας, ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστωρος Δημήτρη Καφαντάρη, τον πρόεδρο του ΣΕΤΑΠ (Συνεταιρισμός τοπικών επιχειρήσεων Πύλου) Βασίλη Βρεττάκο για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας έχουν προσφέρει από την πρώτη στιγμή και τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Πύλου – Νέστωρος Γιάννη Σαρδέλη».

Κι αν η κούραση κι η αγωνία των διοργανωτών είναι δεδομένη, η χαρά του κ. Αρβανίτη και όλων των ανθρώπων που τρέχουν για την διοργάνωση έχει να κάνει με την ανταπόκριση της νεολαίας της περιοχής.

«Γενικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, αλλά ξέρουμε ότι στην Ελλάδα είμαστε της τελευταίας στιγμής και περιμένουμε το τελευταίο διήμερο να υπάρξει μεγάλη αύξηση. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή υπήρξε τεράστια ανταπόκριση από τη νεολαία της περιοχής, αφού τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτή τη γιορτή του αθλητισμού κι αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για εμάς».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.