1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-12-2013 16:43

Ραντεβού με την ιστορία ο ΠΑΟΚ

Για την πρώτη πρόκριση στην ιστορία του στους «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών θα παίξει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει αύριο Τετάρτη (11/12), την Κραγκούγιεβατς Ραντνίσκι στο PAOK Sports Arena, στη ρεβάνς του 3-2 στην Σερβία πριν από μία εβδομάδα.

Ο Δικέφαλος δεν έχει προκριθεί ποτέ σε φάση των «8» Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παρά το γεγονός ότι έφτασε τρείς φορές κοντά στο να το πραγματοποιήσει και μάλιστα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που πλήρωσε ακριβά από το ιστορικό λάθος της διοργανώτριας (CEV) την περίοδο 2005-06.

Το ιστορικό λάθος της διοργανώτριας αρχής

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην ιστορία ως η μοναδική ομάδα που αποκλείστηκε με βάση τη διαφορά των πόντων (158-157) και όχι τη διαφορά των σετ (4-3) λόγω λάθους της CEV στις δύο αναμετρήσεις με την ιταλική Πάντοβα. Όταν η CEV κατάλαβε το λάθος που είχε γίνει, η διοργάνωση είχε συνεχιστεί κανονικά και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε.

Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Κραγκούγιεβατς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2, αν και έκανε τα εύκολα, δύσκολα καθώς είχε προηγηθεί με 2-0 και σκοπός για τους παίχτες του Άρη Γιαμμακίδη είναι να τελειώσουν το παιχνίδι δίχως περιπέτειες. Το εντυπωσιακό μάλιστα για τον Έλληνα τεχνικό είναι πως ως υπηρεσιακός προπονητής (πέρυσι στο κύπελλο με Εθνικό και σε δύο αγώνες πρωταθλήματος αλλά και εφέτος με Ραντνίσκι και Παναχαϊκή) δεν έχει ήττα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Δικεφάλου και τα πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ αν προκριθεί στην 8αδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Κούνεο (Ιταλία) - TV Mπουλ (Γερμανία). Στον πρώτο αγώνα το Κούνεο νίκησε 3-2 σετ την ομάδα του Λούκας Ζάρεκ. Η ρεβάνς θα γίνει στο Κούνεο την Τετάρτη 11/12 στις 20.00 και οι Ιταλοί θέλουν νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις ομάδες των προημιτελικών δεν θα περάσουν σε φάιναλ-4 αλλά στη φάση των «πλέι οφ» όπου με κλήρωση θα αντιμετωπίσουν τις τέσσερις ομάδες που θα προέλθουν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκανε έκκληση στους οπαδούς της ομάδας και στους φίλους του βόλεϊ της συμπρωτεύουσας να βρεθούν στο «Παλατάκι». Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.00 με διαιτητές τον Ρουμάνο Νικολάε Κριστέα και τον Μολδαβό Αντονέλο Καλέγια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.