Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
12-11-2013 22:03

Μαυρικίδης, Κίτσιος: «Πάνω από το οικονομικό η αξιοπρέπεια...»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης και ο Γ.Γ. της ομοσπονδίας διαιτητών Λάμπρος Κίτσιος εκφράζοντας το παράπονο και τη δυσαρέσκεια του Σώματος των διαιτητών για τις περικοπές αλλά κυρίως για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η ΕΟΠΕ.

Οι δύο άνδρες, παρουσία του volleynews.gr έδωσαν απαντήσεις στην ΕΟΠΕ σε ό,τι φορά τις οφειλές της τελευταίας. Μάλιστα κάνουν λόγο για εκβιαστική συμπεριφορά τη ΕΟΠΕ, που στην τελευταία ανακοίνωση κάνει λόγο για αποσυρση των διεθνών διαιτητών από τις διοργανώσεις της CEV και της FIVB.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Μαυρικίδη

«Καλέσαμε αυτή τη συνέντευξη Τύπου για να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί. Διαμαρτυρόμαστε για το έγγραφο που κοινοποίησε η ΕΟΠΕ το Σάββατο και αναφέρει ότι δεν κάναμε καμία πρόταση. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόταση εμείς, η ΕΟΠΕ έχει το πρόβλημα, η ΕΟΠΕ οφείλει και πρέπει να κάνει μια πρόταση.

Έγινε μια άτυπη συνάντηση το καλοκαίρι. Ο κύριος Μαυρομάτης δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούν οι οφειλές. Του είχα πει τότε ότι δεν φαίνεται ότι έχουμε χρήματα, αλλά μου απάντησε ότι θα βρεθούν.  

 Το Σεπτέμβρη καλέσαμε την ομοσπονδία να μας πει τις θέσεις της. Ήρθε ο κύριος Μαυρομάτης και μας είπε ότι  τον Οκτώβρη θα πληρωθούμε για τα αναπτυξιακά και τον Νοέμβριο τα οδοιπορικά.

Ακολούθως στη Γ.Σ της ΟΔΒΕ πήραμε μια απόφαση. Το 5 Οκτώβρη το κάναμε 20, και το τέλη Νοεμβρίου το κάναμε μέσα Δεκεμβρίου.

Έφτασε 20 Οκτώβρη και δεν είχαμε καμία ενόχληση. Στις 21 βρεθήκαμε με τους Μαυρομάτη, Ψαρουδάκη, Σιδέρη και κάναμε προτάσεις για να απεμπλακεί το σύστημα. Η μία ήταν  να πληρώσουν παράβολο εφάπαξ τα σωματεία για να καλύψουμε τα 60.000 ευρώ που οφείλονται για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Η άλλη ήταν τα σωματεία να πληρώσουν 3,4 ή 5 ευρώ ανά αγώνα αναγνωρίζοντας ότι και τα σωματεία ζουν στην ίδια κοινωνία με εμάς. 

Αυτά παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε αρμόδιοι για προτάσεις. Η απάντηση που πήραμε ότι η ΕΟΠΕ δεν μπορεί να μεταφέρει άλλα βάρη στα σωματεία. Έτσι όλο το βάρος το παίρνει ο διαιτητής. Αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Στις 24 του μήνα η ΕΟΠΕ μας έστειλε ένα χαρτί επειδή υπήρξε μια κίνηση από τον πρόεδρο μιας ένωσης διαιτητών, εκφράζοντας την άποψη τριών προέδρων. Αποδέχτηκε την πρόταση. Μάλιστα είπα στον κύριο Μαυρομάτη, ότι «σου είχα κάνει εγώ την ίδια πρόταση και την αρνήθηκες, πως την δέχεσαι τώρα;»

Στη συνέχεια για να κερδίσει χρόνο η ΕΟΠΕ, μας είπε να ξανακάνουμε προτάσεις, αλλά αν περιμέναμε 3 βδομάδες θα είχαν τελειώσει τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των ενώσεων. Επομένως δεν θα είχε νόημα να συζητάμε. 

Τα σωματεία επενδύουν στην ανάπτυξη όπως και εμείς, αλλά πείτε που με ην ανεργία που υπάρχει πώς θα έρθει ένας νέος διαιτητής να βοηθήσει αν δεν πληρώνεται.  

Το Σάββατο έγινε κοινοποίηση εγγράφου, αλλά όχι σε εμάς. Σε αυτό, το ύφος είναι προσβλητικό και το περιεχόμενο εκβιαστικό. Πρώτη φορά γίνεται αυτό σε δημόσιο έγγραφο. 

Λέει ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός. Το κανονισμό τον αλλάξαμε τον Μάρτιο γιατί να τον αλλάξουμε τώρα; 

Ακόμα αναφέρεται ότι αν δεν συμμορφωθεί η ΟΔΒΕ, θα αποσύρουμε τους διεθνείς διαιτητές.  Οι διεθνείς διαιτητές είναι οι πρεσβευτές της χώρας. Έχουμε 15-16  διεθνείς διαιτητές και οι 8-10 είναι κορυφαίοι. Δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί αυτή η κίνηση. 

Οποιοδήποτε οικονομικό ζήτημα μπορούμε να το συζητήσουμε. Όμως για μένα είναι θέση ζωής, αλλά και απόφαση του Δ.Σ να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια  των διαιτητών.
 
Αξιοπρέπεια δεν σημαίνει 3 ευρώ μετά το παιχνίδι, δεν σημαίνει να καταγγέλλουμε.   

Το χρέος της ΕΟΠΕ προς εμάς είναι 800.000 ευρώ. Δε νομίζω ότι η ΕΟΠΕ έχει κανέναν πιστωτή που να του χρωστάει 800.000 και να τον φοβερίζει.

Εμείς θέλουμε να υπάρξει λύση.

Πιστεύω ότι ο κύριος Μαυρομάτης έχει συνεργάτες που του κάνουν κακό.  Αλλιώς δεν εξηγείται η μεταστροφή του..

Οι παρατηρητές διαιτησίας, από πού προέκυψε να καταργηθούν από την Α1 γυναικών;

Δεν υπάρχει κωδικός στην εφορία για να βγάλουμε μπλοκάκι. Φανταστείτε μια εικόνα, η ομάδα που έχει χάσει να δίνει δεκάλεπτα στον διαιτητή και να τους πέφτει κάτω το κέρμα. Να του λένε «μάζεψέ το». Η αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα και από όλους. Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε.   

Το 2009 έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο που λέει ότι η ΕΟΠΕ θα πληρώνει 250.000 ευρώ ανά έτος μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές τη ΕΟΠΕ. Η ΕΟΠΕ λέει ότι δεν έχει πάρει χρήματα και κάνουμε υπομονή. Γνωρίζετε αν έχει πάρει και πόσα χρήματα. Από αυτά δεν περίσσεψαν ούτε 50.000 για τους διαιτητές. Το νόμιζαν; Θα τα ξεχνάγαμε; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξεχάσει 800.000 ευρώ;

-Ο Γενικός γραμματέας Λάμπρος Κίτσιος είπε

Από τότε που αναλάβαμε, μόνο οι διαιτητές κάνουν προτάσεις. Δεχτήκαμε την παράταση χρόνου, που μας ζήτησε ο κύριος Ψαρουδάκης και  ακόμα περιμένουμε. Η ΕΟΠΕ θέλει να κερδίσει χρόνο.  Η αξιοπρέπεια είναι εκ των ουκ ανευ. Αξιοπρέπεια είναι και η τήρηση των αποφάσεων της συνέλευσης….

4 σχόλια

  • Comment Link τικ τακ Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 16:32 posted by τικ τακ

    Προς κ.Στ.Παπακοσμα,το χρεος προς τους διαιτητες το ξερουμε κ.Παπακοσμα αλλα μηπως πρωτα πρεπει να το επισημανεις στον δικο σου συνδεσμο που αποφασισε τελευταιος για την αποχη και μαλιστα με αστερισκους...εσενα σου λεει κατι?

  • Comment Link Κ.ΖΟΥΓΚΑΛΑΣ Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 11:22 posted by Κ.ΖΟΥΓΚΑΛΑΣ

    Μόνο στην ελλαδα γινοντε αυτα. αυτος που χρωστα απειλει αυτον που του χρωσταει. Ο Μαυρομματης ειναι αυτος που υποβαθμίζει το αθλημα. Που άλλιυ γίνετε ο πρόεδρος ενός αθλήματος να ειναι και εκπροσωπος σωματείου ενός αλλου αθλήματος; (εκρποσωπος του παοκ στην κληρωση του κυπελου). Στο ποδοασφαιρο που εκει εκπροσωπει τον παοκ ετσι γινετε; Πληρωνουν 3 ευρουδακια τον διαιτητη μετα τον αγωνα; Μάλλον ουτε σε αυτον τον τομεα κανει καλα την δουλεια του αν δεν ξερει τι γινετε. Αν ομαδα δεν πληρωσει τον διαιτητη του ποδοσφαιρου κυριε Μαυρομματη τι γινετε ξερετε; μονο στο βολλευ ξερετε να τα λετε αυτα;

  • Comment Link στελιος παπακοσμας Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 10:37 posted by στελιος παπακοσμας

    Εσύ βρε pop από όλο αυτό το κείμενο αυτό κατάλαβες; αυτό σου έμεινε; ότι η ΕΟΠΕ έχει χρέος 800.000 € προς τους διαιτητές δε σου λέει κάτι;

  • Comment Link pop Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 20:29 posted by pop

    Ο προεδρος λεει οτι εμεις δεν κανουμε προτασεις αλλα πρεπει η ΕΟΠΕ να κανει γιατι αυτη εχει το προβλημα,και ο γραμματεας λεει οτι μονο οι διαιτητες κανουνε προτασεις!!!Τι ισχυει τελικα?καθεστε στο ιδιο τραπεζι για συνεντευξη ειναι δυσκολο να συνεννοηθειτε βρε ανθρωποι μου!