Εκτυπώστε τη σελίδα
11-11-2013 19:22

Πένθος και οδύνη στο στερνό «αντίο» του Γιώργου Περσιανλή

Σε κλίμα οδύνης και βαθύτατου πένθους η κοινότητα του ελληνικού βόλεϊ, η οικογένεια του Άρη και άνθρωποι του αθλητισμού συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον Γιώργο Περσιανλή που «έφυγε» στα 48 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς την Κυριακή 10 Νοεμβρίου την ώρα που κοουτσάριζε την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Άρη στον αγώνα με την Ελπίδα Αμπελοκήπων για το πρωτάθλημα Α2 γυναικών.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές του Άρη με τη φόρμες του συλλόγου, μαθητές και μαθήτριες, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, παράγοντες, αθλητές, αθλήτριες, διαιτητές, δημοσιογράφοι και απλός κόσμος βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα για τη νεκρώσιμο ακολουθία, ενώ η ταφή έγινε στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του Βίλλυ και η 17χρονη κόρη του Στελίνα που θρηνούσαν το χαμό του αγαπημένου συζύγου και πατέρα μη μπορώντας να πιστέψουν τον πρόωρο και αναπάντεχο «χαμό» του.

Αλλά και οι γονείς του ήταν απαρηγόρητοι. Ο πατέρας του κάθονταν βουβός μπροστά από το φέρετρο και η μητέρα του μάζευε όση δύναμη της είχε απομείνει για να «αποχαιρετήσει» το παλικάρι της.

Στο τελευταίο «αντίο» ενώθηκαν παράγοντες, αθλητές και απλός κόσμος απ΄ όλους τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης,

Επικήδειο λόγο εκφώνησε εκπρόσωπος της σχολικής διεύθυνσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης: «Γιώργο, ήσουν γεμάτος όρεξη για ζωή και πάθος για την παιδεία και τον αθλητισμό... Σε διέκρινε το ήθος και ο ενθουσιασμός γι αυτό που έκανες και αγαπούσες, όπως είναι ο αθλητισμός...» είπε μεταξύ άλλων προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Ο Περσιανλής διετέλεσε καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την απόσπαση του από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Ηταν χαρούμενος γι αυτή την εξέλιξη διότι δύο φορές την εβδομάδα πηγαινοάρχονταν μεταξύ των δύο πόλεων.

Μεταξύ των δεκάδων στεφανιών που στάλθηκαν στη μνήμη του Περσιανλή ήταν της ΕΟΠΕ, της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ, του Α.Σ.Άρης, της ΚΑΕ Άρης, της ΠΑΕ Άρης, της γυναικείας ομάδας του Άρη, της Ελπίδας Αμπελοκήπων, του ΣΑΚΑ Ανατόλια, 6ο Δημοτικό Καλαμαριάς, Eurobank Τούμπας, ΕΠΕΣΘ. κ.α.

Μεταξύ των όσων διακρίναμε ήταν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Άρη Αντρέι Κράβαρικ οι παίκτες του Άρη Γιάννης Χαριτωνίδης, Γιάτσης, Θόδωρος Παπαδημητρίου, Κυριακού, Δημήτρης Γκάρας, Γιώργος Ναζίρης, Τόλης Αρμενάκης, Γιάννης Κυριακίδης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Νίκος Παλέντζας, Λάμπης Μπαμπαλιούτας, Στέλιος Πιπεργιάς, Στέλιος Νικηφορίδης και οι Μιχάλης Σαρικεϊσόγλου, Δημήτρης Χατζηηλιάδης που στο παρελθόν τον είχαν προπονητή, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ Κώστας Παϊσιάδης, ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Γιάννης Μέλκας που η κόρη του είχε προπονητή τον Περσιανλή, παράγοντες από όλα τα τμήματα του Άρη, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Αχαριτωνίδης, Ηλίας Κωνσταντινίδης (έφορος στίβου), Λεκίδης (έφορος μπάσκετ γυναικων). Παρόντες επίσης, οι Κώστας Ευθυμιάδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Κουτσμανής, Ελευθεριάδης, Πλαγάκος και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφία: pressaris.gr