1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-11-2013 20:04

ΕΟΠΕ: «Προκλητικές και άστοχες ενέργειες της ΟΔΒΕ»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της διαιτησίας και καλεί την ομοσπονδία των διαιτητών (ΟΔΒΕ) να αναλάβει τις ευθύνες της για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ, ενημερώνοντας τα Σωματεία και όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει ότι όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, περί απόφασης της ΕΟΠΕ για ανάληψη από τα Σωματεία της αμοιβής των διαιτητών, όσον αφορά τα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα, και περί καταβολής της, στα πρωταθλήματα αυτά, στα γήπεδα πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, στερούνται αληθείας.

Το γεγονός είναι ότι τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδία Διαιτητών, με μια σειρά τουλάχιστον άστοχων αλλά σίγουρα προκλητικών και μονομερών ενεργειών της, προσπαθεί να επιβάλλει στην ΕΟΠΕ και στα Σωματεία τις δικές της παράλογες αποφάσεις.

Παρά το ότι εδώ και 15 ημέρες η Ομοσπονδία περιμένει τις προτάσεις της ΟΔΒΕ για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει, το γεγονός είναι ότι η ΟΔΒΕ προτιμά τις μονομερείς ανακοινώσεις «εσωτερικής κατανάλωσης», μη έχοντας υποβάλλει εγγράφως καμία πρόταση. Ακόμη και μετά τις 2 συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και των οποίων η κατάληξη ήταν αφενός μεν οι Ενώσεις της ΕΟΠΕ να συζητήσουν με τους αντίστοιχους Συνδέσμους Διαιτητών και να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές λύσεις αφετέρου δε αυτά τα συμπεράσματα να συζητηθούν σε κοινή συνάντηση ΕΟΠΕ – ΟΔΒΕ, η ηγεσία της ΟΔΒΕ, αποφάσισε και πάλι για επιβολή μονομερών ενεργειών από 11/11/2013, με ανακοίνωση που εξέδωσε την 6/11/2013, δηλαδή πριν από την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ .

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι η ΕΟΠΕ πρέπει να προστατέψει, όσο μπορεί, τα Σωματεία της και τους παράγοντες του βόλεϊ που καθημερινά ματώνουν για να συντηρήσουν τα σωματεία στις δύσκολες αυτές εποχές, έχοντας εγκαταλειφθεί τελείως από την Πολιτεία, που είναι η πρώτη αρμόδια να προστατεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ανάπτυξης του αθλητισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :

1.Το υπόλοιπο των μετακινήσεων περιόδου 2012 – 2013 θα καταβληθεί από την ΕΟΠΕ, αμέσως μόλις η Ομοσπονδία εισπράξει χρήματα από την Πολιτεία.

2.Τα υπόλοιπα οφειλόμενα περιόδου 2012 – 2013 θα καταβληθούν από την ΕΟΠΕ εφόσον δοθεί η δυνατότητα και ανάλογα με τον ρυθμό είσπραξης της επιχορήγησης της ΕΟΠΕ από την ΓΓΑ.

3.Από 11/11/2013, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της ΕΟΠΕ και των Σωματείων, η αμοιβή των διαιτητών για τα Πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, καθορίζεται σε τρία ευρώ (3,00 €) και θα καταβάλλεται από την ΕΟΠΕ, σε συνεργασία (για την καταβολή) με τις Ενώσεις και τα Σωματεία, αμέσως μετά την διεξαγωγή του αγώνα και με την έκδοση του αντίστοιχου παραστατικού (απόδειξη είσπραξης) από τον Διαιτητή, εκτός αν προκύψει διαφορετική συμφωνία μεταξύ των Ενώσεων της ΕΟΠΕ και των αντίστοιχων Συνδέσμων Διαιτητών.

4.Οι αγώνες των πρωταθλημάτων παμπαίδων και παγκορασίδων θα διεξαχθούν χωρίς καμία αμοιβή διαιτησίας, εκτός αν προκύψει διαφορετική συμφωνία μεταξύ των Ενώσεων της ΕΟΠΕ και των αντίστοιχων Συνδέσμων Διαιτητών.

5.Οι μετακινήσεις των διαιτητών, για τα Αναπτυξιακά πρωταθλήματα, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα καλυφθούν από την ΕΟΠΕ. σε συνεργασία (για την καταβολή) με τις Ενώσεις και τα Σωματεία, αμέσως μετά την διεξαγωγή του αγώνα και με την έκδοση του αντίστοιχου παραστατικού (απόδειξη είσπραξης) από τον Διαιτητή.

6.Διευκρινίζεται ότι όπου στην Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ καθώς και στις Ειδικές Προκηρύξεις της ΕΟΠΕ και των Ενώσεων, προβλέπεται ποινή απώλειας αγώνα για μη καταβολή αμοιβής και μετακινήσεων διαιτητών, ισχύει μόνο για την περίπτωση μη καταβολής της αμοιβής. Αντίθετα σε περίπτωση μη καταβολής των εξόδων μετακίνησης δεν θα επιβάλλεται ποινή απώλειας αγώνα.

7.Καταργείται η αμοιβή και η καταβολή μετακίνησης σε παρατηρητές διαιτησίας.

8.Στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ (Ιανουάριος 2014) θα υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής του Κανονισμού Διαιτησίας, προκειμένου αυτός να εφαρμοστεί από την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015.

9.Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης από την ΟΔΒΕ στις παραπάνω αποφάσεις, αποφασίζεται η απόσυρση των Διεθνών Διαιτητών από όλες τις διοργανώσεις του εξωτερικού, από 1/12/2013.

10.Εφιστάται η προσοχή στις ΚΕΔ ΕΟΠΕ και Ενώσεων στην μη λήψη υπόψη επιλεκτικών δηλώσεων κωλύματος οποιουδήποτε διαιτητή από συγκεκριμένα πρωταθλήματα και στον μη ορισμό μετακινούμενων διαιτητών όπου υπάρχουν γηγενείς, εκτός αν αυτό ζητηθεί από ένα από τα συμμετέχοντα σωματεία και καλύψει αυτό την σχετική δαπάνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ καλεί την ΟΔΒΕ να αναλογιστεί τις σοβαρότατες ευθύνες της και να διαχειρισθεί με την απαιτούμενη υπευθυνότητα το πρόβλημα στους δύσκολους καιρούς που περνά ο ελληνικός αθλητισμός και το βόλεϊ».

8 σχόλια

  • Comment Link just ref... Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 22:52 posted by just ref...

    Ο τραμπουκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Μήπως η "σεβαστή" αρχή θέλει να κάνουμε και έναρξη στην εφορία, να παραλάβουμε μπλοκάκι όπου θα μας παρακρατείτε και το 50% συν την συνδρομή στο σωματείο? Μένουν και λίγα λεπτά του Ευρώ για οδοιπορικά... Επίσης η Ε.Ο.Π.Ε. θα κάνει "ντα" και τους παρατηρητές αλλά και τους Διεθνείς.... Ντροπή και αίσχος. Πρέπει να είμαστε το μοναδικό άθλημα που οι διαιτητές δεν πληρώνονται στο γήπεδο. Και μιλάμε για ποσά 10 και 12 Ευρώ, Βέβαια ούτε λόγος για οδοιπορικά στα "κοντινά" γήπεδα του Κορωπίου και της Παιανίας (να παίρναμε κι για τα άλλα γήπεδα...) Ο χορηγός λοιπόν φαλίρισε.Αν κάνουμε και τώρα πίσω θα ήμαστε άξιοι της μοίρας μας και εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί άλλοι όπως έχουμε συμφωνήσει θα προτιμήσουμε να σταματήσουμε την διαιτησία παρά να εισπράττουμε την κατανόηση και τις υποσχέσεις των "αρμοδίων" . Α Ρ Κ Ε Τ Α

  • Comment Link ένας από τους χορηγούς του αθλήματος Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 19:03 posted by ένας από τους χορηγούς του αθλήματος

    εκεί που μας χρωστούσαν θέλουν τώρα να μας πάρουν και το βόδι(πολύ σοφός ο λαός μας). Οι μεγαλύτεροι χορηγοί του βόλλεϋ είναι οι διαιτητές των τοπικών πρωταθλημάτων.
    έχουν σκεφτεί ποτέ οι κύριοι κύριοι της ΕΟΠΕ ότι αυτές οι χορηγίες είναι σε βάρος των οικογενειών μας και των παιδιών μας;
    εάν νομίζουν ότι είναι απολύτως ηθικές οι προτάσεις τους ας ενημερώσουν τους γονείς των παιδιών για όλα τα παλαιότερα χρωστούμενα (2006-2007 και βάλε)που δεν γίνεται λόγος κάπου στην ανακοίνωσή τους. έχουν σκεφτεί επίσης που θα ήταν αυτά τα παιδιά που τώρα αθλούνται στα γήπεδα και με τι θα ασχολούνταν εαν δεν σφυρίζανε οι διαιτητές τους αγώνες; (σ.σ. στο internet στην τηλεόραση και στις καφετέρειες

    Εδώ πρέπει να αναφερθώ και στην απαράδεκτη παράγραφο της ανακοίνωσης ότι θα αποσύρει τους διεθνείς διαιτητές από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ούτε στη χούντα δεν γίνονταν αυτά.
    Συνάδελφοι δεν πρέπει να εξευτελιστούμε, αγαπάμε το άθλημα θέλουμε να συνεχιστεί η ύπαρξή του αλλά όχι εις βάρος μας και εις βάρος των οικογενειών μας

  • Comment Link νικος ξ Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 16:54 posted by νικος ξ

    τις αποζημιωσεις του 2006-2007 που χαριστηκαν απο τους διαιτητες καμια αναφορά. ντροπη για τη συμπεριφορα απέναντι στους μόνιμους χορηγους του αθληματος...

  • Comment Link sik Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 16:13 posted by sik

    Βλεπετε τι γινεται οταν ο προεδρος μας πηγαινε και εκανε απονομες και αδειαζε συναδελφους στο allu...ας προσεχε!

  • Comment Link 4 2  ΑΠΛΟ Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 08:52 posted by 4 2 ΑΠΛΟ

    Η Επομενη Γ.Συνελευση να ορισθει στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.!!!,για να υπαρξει μαζικη προσελευση

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.