Εκτυπώστε τη σελίδα
05-11-2013 01:35

Στο λάκκο των... λεόντων οδεύει ο Φοίνικας

Σκληρή δοκιμασία περιμένει τον Φοίνικα Σύρου την Τετάρτη στην πόλη Μογκίλεφ της Λευκορωσίας κόντρα στη Σαχτιάρ Σολιγκόρσκ. Η αντίπαλος των «πειρατών» όχι μόνο δεν είναι ευκαταφρόνητος αλλά το Σάββατο πήρε και σετ στην έδρα της πρωταθλήτριας Ρωσίας και αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ Λοκομοτίβ Μπελογκόριε!

Η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ αγωνίζεται από εφέτος στο ρωσικό πρωτάθλημα και διαθέτει ψηλή και δυνατή ομάδα με δύναμη στο σερβίς, το μπλοκ και την επίθεση.

Η αντίπαλος του Φοίνικα Σύρου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μάλιστα πήρε σετ από τη Μπελογκόριε στην έδρα της έχοντας εξαιρετικό σερβίς που της απέφερε 6 άσσους, ενώ πήρε και 5 πόντους από μπλοκ. Τα σετ: 3-1 (25-11, 23-25, 25-20, 25-17)

Κορυφαίοι ήταν οι Αβτσοτσένκο (Νο2 – 8 πόντοι), Ντραπίνσκι (Νο10 – 14 πόντοι), Σαβίνσκαγια (Νο11 – 0 πόντοι), Μορόζοφ (Νο13  - 6 πόντοι), Σμιελιέφσκι (Νο15 – 9 πόντοι), Λεφτσένκο (Νο17 – 5 πόντοι) και λίμπερο ο Σίντουκ (Νο14 – 55% υπ.).

Προπονητής είναι ο Αλιαξάνταρ Πασνιάκου και οι μοναδικοί… ξένοι είναι οι Ουκρανοί Λεφτσένκο και Σαβίνσκι που είναι κεντρικός και πασαδόρος αντίστοιχα.

Ψηλότερος παίκτης της ομάδας είναι ο 23χρονος κεντρικός Αρτούρ Ουντρίους, ενώ ο Αβτστσένκο είναι στ 2μ.04. Είναι ψηλή ομάδα με πολύ δύναμη σε σερβίς, επίθεση και μπλοκ.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες στο ρωσικό πρωτάθλημα καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκε 3-2 σετ από την Ουράλ Ούφα. Παρά τις ήττες η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ έχει αποκομίσει θετικά σχόλια με την παρουσία της στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ ο Γκενάντι Τσιπούλιν (προπονητής της Μπελογκόριε) είπε πως «η Σαχτιόρ έχει μέλλον και είναι μια μεγάλη δύναμη στο πρωτάθλημα μας» δείχνοντας τη δυναμική της αλλά και το πόσο δύσκολο έργο θα έχει ο Φοίνικας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.
 
Η αποστολή του Φοίνικα αναχώρησε για Λευκορωσία: ΕΔΩ