1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-10-2013 19:23

Απάντηση Κοτσιλιάνου, Ζουπάνη στην ΕΟΠΕ: «Μας πήραν πίσω και τις μπάλες»!

Απάντηση στην ΕΟΠΕ και στο μέλος του Δ.Σ. Νεκτάριο Χαλβατζή δίνουν οι Γιώργος Κοτσιλιάνος, Νίκος Ζουπάνης μετά την επιστολή - απάντηση που έδωσαν στη δημοσιότητα για τις δηλώσεις που έκανε ο Κοτσιλιάνος σε εκπομπή της ΝΟVA σχετικά με τη στάση της ομοσπονδίας απέναντι τους.

Στη νέα επιστολή των Κοτσιλιάνου, Ζουπάνη οι δύο αθλητές διαψεύδουν το γεγονός ότι αρνήθηκαν να είναι εντός του εθνικού σχεδιασμού αντίθετα καταθέτουν την άποψη τους χαρακτηρίζοντας «εκδικητική» την στάση της ΕΟΠΕ ενώ αποκαλύπτουν σειρά γεγονότων που έγιναν τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα ότι η ομοσπονδία του ζήτησε να επιστρέψουν τις μπάλες των προπονήσεων. Η ανακοίνωση των αθλητών:

 

«Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε χθες την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΠΕ μέσω του κ. Χαλβατζή σχετικά με την ομάδα μας. Δυστυχώς ο κ. Χαλβατζής και η ΕΟΠΕ με την κίνηση τους αυτή μας φέρνουν στην πολύ δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην παραπλανάται ο κόσμος σχετικά με την στάση της ΕΟΠΕ προς την ομάδα μας.

Eίναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι η μοναδική ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΕΟΠΕ σχετικά με την ομάδα μας είναι η συγκεκριμένη μετά την εμφάνιση μας στην εκπομπή «στο Φιλέ» της Nova. Αντιθέτως θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν είχαμε διαβάσει και κάποια συγχαρητήρια ανακοίνωση σχετικά με τις αθλητικές μας επιδόσεις, για το ασημένιο μετάλλιο στο Μπάντεν το 2012 ή τη συμμετοχή μας στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Χάγη την ίδια χρονιά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας ανδρικής ομάδας για την χώρα μας, ή έστω μετά την πρόσφατη 5η θέση στο Παγκόσμιο Γκραν Σλαμ της Κίνας. Σε αυτές τις περιπτώσεις όχι μόνο ανακοίνωση δεν είδαμε αλλά ούτε καν δεχτήκαμε κάποιο τηλεφώνημα ή μήνυμα.

Με σεβασμό πάντα στην ΕΟΠΕ, τον θεσμικό φορέα του αθλήματος μας, σας ενημερώνουμε για ακόμη μια φορά κ. Χαλβατζή ότι από την συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΟΠΕ από το ξεκίνημα της ομάδας μας αντιμετωπίζουμε συνεχώς προβλήματα, γεγονός που έχει κοστίσει πάρα πολύ στην προσπάθεια που κάνουμε και μας έχει φτάσει αρκετές φορές στα πρόθυρα να εγκαταλείψουμε το επαγγελματικό beach volley. Για να μην γίνουμε κουραστικοί θα εστιάσουμε μόνο στον τελευταίο χρόνο μετά την επανεκλογή σας στην ΕΟΠΕ.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε την συμμετοχή μας στον εθνικό σχεδιασμό της ΕΟΠΕ, αλλά αντιθέτως η ΕΟΠΕ πήρε την απόφαση να μας θέσει εκτός σχεδιασμού. Για την ιστορία, πραγματοποιήσαμε 3 ανεπίσημες συναντήσεις με τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Ταμπουρατζή, παρουσία και του προπονητή μας κ. Καραχάλιου, ενώ κληθήκαμε και από την ΕΟΠΕ ατομικά και όχι ως ομάδα σε μια συνάντηση για τον εθνικό σχεδιασμό. Φυσικά κ. Χαλβατζή γνωρίζετε πολύ καλά ότι τον μήνα Οκτώβριο όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση σας καμία συνάντηση δεν έγινε με την ΕΟΠΕ και καμία κλήση από τον κ. Ταμπουρατζή. Στα τέλη Οκτώβρη ξεκινήσαμε εμείς την προετοιμασία μας, ενημερώνοντας την ΕΟΠΕ που τότε δεν είχε πάρει καμία απόφαση. Βλέπετε έτυχε να είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από τον Οκτώβρη ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Να σας θυμίσουμε, λοιπόν, ότι το συμβόλαιο του κ. Ταμπουρατζή ξεκίνησε 01/01/2013, μαζί του ξεκινήσαμε τις συναντήσεις τέλη Δεκέμβρη και στην ΕΟΠΕ μας καλέσατε ατομικά τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου.

Στην πρώτη συνάντηση με τον κ. Ταμπουρατζή συζητήσαμε σε θετικό κλίμα, τον ενημερώσαμε ότι φυσικά μας ενδιαφέρει να ενταχθούμε στον εθνικό σχεδιασμό και να έχουμε συνεργασία με την Ομοσπονδία και καταλήξαμε σε ένα προσχέδιο συνεργασίας για την νέα περίοδο. Στην δεύτερη συνάντηση ο ομοσπονδιακός προπονητής μας είπε ότι είναι δύσκολο να προχωρήσει το προσχέδιο που είχαμε μαζί συμφωνήσει και ότι τότε είχε κάποιες άλλες προτεραιότητες που θα έπρεπε να πιέσει την ΕΟΠΕ. Στην τρίτη συνάντηση, επειδή ακόμη σεβόμαστε τους θεσμούς θα κρατήσουμε μόνο για μας τι ειπώθηκε.

Στην συνάντηση του καθενός μας ξεχωριστά με την ΕΟΠΕ μας ζητήσατε για να ενταχθούμε στον εθνικό σχεδιασμό να υπογράψουμε ατομικό 4ετές συμφωνητικό με την ΕΟΠΕ που καθιστά την ΕΟΠΕ και τον ομοσπονδιακό προπονητή αποκλειστικούς υπεύθυνους διαχείρισης του καθενός μας ξεχωριστά, με απεριόριστες δεσμεύσεις και καμία ουσιαστική παροχή. Με λίγα λόγια η ΕΟΠΕ και ο ομοσπονδιακός προπονητής χωρίς κάλυψη διαμονής και διατροφής στην Αθήνα, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο (τον

Φεβρουάριο!) ποιος θα παίξει με ποιον και σε ποιες διοργανώσεις, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να καλύψει παρά λίγα έξοδα για προετοιμασία και διοργανώσεις με συνέπεια να πρέπει να βρούμε έσοδα από άλλες πήγες, έθεσε ως όρο για να μπούμε στον σχεδιασμό να υπογράψουμε αυτό το 4ετες συμφωνητικό που της έδινε την δυνατότητα να παίρνει όλες τις αποφάσεις σχετικά με τον καθένα μας ξεχωριστά. Τονίζουμε το ξεχωριστά γιατί πολύ απλά βάση αυτού του συμφωνητικού ο ομοσπονδιακός προπονητής θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αλλάζει τη σύνθεση των ομάδων, γεγονός που μας ανέφεραν και στην συνάντηση στην ΕΟΠΕ.

Εμείς απαντήσαμε ότι έχουμε ξεκινήσει σαν ομάδα μια προσπάθεια από τα προηγούμενα χρόνια και ήδη για φέτος βρισκόμασταν στον 4ο μήνα προετοιμασίας. Ζητήσαμε πρωταρχικά να μας βλέπουν ως ομάδα και είπαμε ότι δεν μπορούμε να υπογράψουμε ένα τέτοιο συμφωνητικό από τη στιγμή που όλα ήταν ρευστά και δεν ήταν καθόλου σίγουρο αν θα βρίσκαμε έσοδα για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ζητήσαμε να συνεργαστούμε όπως αρμόζει στα δεδομένα της σημερινής εποχής και να ενταχθούμε στον εθνικό σχεδιασμό (μάλιστα υπάρχει και σχετική αλληλογραφία.) Η απάντηση της ΕΟΠΕ ήταν να επιστρέψουμε 10 μπάλες που μας είχαν δώσει σαν ομάδα το 2011.

Αναφέρετε στην ανακοίνωση σας ότι η ΕΟΠΕ δεν λειτουργεί εκδικητικά και εγκρίνει τις συμμετοχές μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Πραγματικά κ. Χαλβατζή έχετε την παραμικρή αίσθηση ότι είστε εκπρόσωπος του θεσμικού φορέα του αθλήματος στην χώρα μας; Ποιους να εκδικηθείτε και γιατί; Αυτούς που χωρίς καμία υποστήριξη από εσάς είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ανδρικού beach volley της χώρας μας στο εξωτερικό πετυχαίνοντας κάποιες διακρίσεις; Μας κάνετε χάρη δηλαδή που μας δηλώνετε στις διοργανώσεις; Μπορείτε σας παρακαλώ να ενημερώσετε τον κόσμο πόσες ομάδες ανδρών στείλατε με τον εθνικό σχεδιασμό να αγωνιστούν σε διοργανώσεις στο εξωτερικό; Εκτός και αν κάνατε εθνικό σχεδιασμό για τις εθνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, οπότε θα έχουμε ακόμη μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Για το ΣΕΦ κ. Χαλβατζή γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ομοσπονδία είχε την χρήση του από το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα ημερησίως και ότι παρ’ όλες τις συνεχείς εκκλήσεις μας να μας διευκολύνετε με κάποιες ώρες προπόνησης εκεί, δεν μας το παρείχατε ούτε σε περιόδους που δεν έκανε προπόνηση καμία ομάδα του σχεδιασμού.

Φυσικά καμία αναφορά από τον κ. Χαλβατζή για την παρακράτηση των επάθλων μας από την CEV για δεύτερη συνεχή χρονιά, την παρακράτηση 500 Ευρώ χωρίς καμία ενημέρωση από τα έπαθλα MASTERS 2011 ως πρόστιμο για 10 μπάλες του 2011 (ούτε χρυσές να ήταν), για την απροθυμία τους να μας δηλώσουν στα τελικά της FIVB και την επικοινωνία μας με την FIVB για να λυθεί το θέμα, την άρνηση τους να στείλουν την αίτηση wild card μας για το Μπάντεν χωρίς καν να μας ενημερώσουν και πολλά άλλα.

Όσο για το πόσο τιμά η ομοσπονδία την προσπάθεια μας και το πόσο καλή διάθεση συνεργασίας έχει, θα αφήσουμε τον κόσμο να το διαπιστώσει μόνος του παραθέτοντας αυτούσια την τελευταία επιστολή μας προς την ΕΟΠΕ με ημερομηνία 23/05/2013 που παρόλο που έχουν περάσει 5 μήνες δεν απαντήθηκε ποτέ.

Από την πλευρά μας τιμώντας και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας και μας στηρίζουν υλικά και ηθικά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παραμένουμε στην διάθεση της ΕΟΠΕ για συνεργασία. Θα χαρούμε πάρα πολύ η ΕΟΠΕ να αποδείξει σε όλους με τις επόμενες ενέργειες της πόσο πολύ μας τιμά και μας στηρίζει. Τέλος θεωρούμε ότι ο ρόλος μας είναι να αγωνιζόμαστε στα γήπεδα και όχι με ανακοινώσεις γι αυτό και από την πλευρά μας δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά καμία ανακοίνωση σε οποιαδήποτε τυχόν νέα πρόκληση της ΕΟΠΕ.

Με σεβασμό σε όλους,

Γιώργος Κοτσιλιάνος

Νίκος Ζουπάνης

 

 

H απάντηση της ΕΟΠΕ - Νεκτάριου Χαλβατζή στις δηλώσεις Γιώργου Κοτσιλιάνου στη NOVA: ΕΔΩ

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κοτσιλιάνου στη NOVA: ΕΔΩ

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.