Εκτυπώστε τη σελίδα
05-10-2013 13:48

Ο «κουρέας» Ανδριανός πήρε με την... ψιλή 333.000 Ευρώ

Όταν ο Γιάννης Ανδριανός στις 12 του περασμένου Σεπτέμβρη δήλωνε στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Βόλεϊ Λιγκ 2013-14 στο δημαρχείο Κηφισιάς ότι «θα είναι κοντά στο βόλεϊ» μάλλον σκεφτόταν κάποιο άλλο άθλημα ή είχε μπερδέψει τις κληρώσεις.
Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το επιλεκτικό κούρεμα με την... ψιλή που έκανε στην τρέχουσα (2013) επιχορήγηση της ΕΟΠΕ όταν σε άλλες ομοσπονδίες πήρε μόνο τις... φαβορίτες.

Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες που έγιναν την Παρασκευή, η περιβόητη λίστα των επιχορηγήσεων των ομοσπονδιών πέρασε και από τον «κουρέα» Ανδριανό. Έτσι η ομοσπονδία του βόλεϊ θα πάρει μικρότερη επιχορήγηση κατά 333.000 Ευρώ το 2013. Η ΕΟΠΕ μαζί με την ΟΧΕ έχουν τη μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με άλλες ομοσπονδίες.

Άλλες εποχές το ποσό αυτό θα μπορούσε να απορροφηθεί αλλά όταν το 1.733 που εξήγγειλε ο Γιάννης Ιωαννίδης τον Απρίλιο του 2013 γίνεται 1.4 εκ. Ευρώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μιλάμε για μείωση στο 10% που σε πραγματικά νούμερα είναι πάνω από 20% αν υπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για μείωση εντός 5μηνου και μάλιστα στην ήδη κουτσουρεμένη επιχορήγηση.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι μιλάμε ακόμα για τον προϋπολογισμό του 2013 που τελειώνει σε τρεις μήνες, με υποχρεώσεις που έχουν τρέξει και έξοδα που έχουν γίνει και όχι για τον προϋπολογισμό του 2014 όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές χώρες ακόμα και αυτές που έχουν οικονομικά προβλήματα.

Στην ΕΟΠΕ υπάρχει αναστάτωση και επιτέλους πληθαίνουν οι προτάσεις για αντίδραση η οποία όμως θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και μάλιστα μαζί με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες που πλέον λειτουργούν όχι για να παράγουν αθλητισμό αλλά για να πληρώνουν τα πάγια τους.

1 σχόλιο

  • Comment Link Άγγελος Κυριακίδης Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 11:08 posted by Άγγελος Κυριακίδης

    Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους όλοι ότι το αθλητικό κίνημα μόνο ενωμένο μπορεί να πετύχει κάτι μέσα στη λαίλαπα του ΔΝΤ, όσο ο καθένας και η κάθε Ομοσπονδία βλέπει μόνο το δικό της "σπίτι"... τίποτα δεν θα γίνει. Η ΕΟΕ θα έπρεπε να παίξει δυναμικό ρόλο και όχι απλώς να φιλοσοφεί περί του αθλητισμού...